Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Fitnes prehrana – Tožba

Fitnes prehrana – Tožba

Pred mesecem dni sem v nekem fitnesu, ki ga obiskujem že pol leta, kupila nek pre workout izdelek, ki sem ga nato uporabljala vsak dan pred treningom, tako kot piše na navodilih. Ker so efekti izdelka popuščali, sem sčasoma podvojila in nato zadnji teden vadbe še potrojila dozo.

Sprva je bilo vse vredu, nato pa sem rekla da 3 dni ne bom jemala izdelka. Ostala sem doma, nato pa sem tretjo noč se sredi noči zbudila, imela hud glavobol ter kup drugih zdravstvenih težav, ki jih tu gor ne bom pisala. Odšla sem k dežurnemu zdravniku. Ta mi je dal pomirjevala, ter potrdil, da sem vzela preveliko dozo tega izdelka, ki vsebuje neke snovi, ki so v takih količinah kot sem jih vzela sama zdravju nevarni.

Poslednično imam zaradi tega hude psihične in fiziološke težave, prav zaradi tega izdelka.

Zanima me katere papirje rabim, da lahko dobim odškodnino od fitnesa, ki mi je ta izdelek prodal?

Tina

Spoštovani,

V skladu s splošnimi pravili o odgovornosti za škodo in s pravilom o odgovornosti proizvajalca stvari z napako je dolžan proizvajalec izdelka, kadar napaka na izdelku povzroči smrt, telesno poškodbo ali okvaro zdravja človeka ali kadar zaradi napake na izdelku nastane škoda na drugi stvari, povrniti nastalo škodo.

Škodo na drugi stvari je proizvajalec dolžan povrniti, če presega vrednost 400 eurov, in to le tedaj, če je poškodovana stvar običajno namenjena za osebno uporabo in jo je oškodovanec uporabljal pretežno za osebno uporabo.

Oškodovanec mora dokazati napako, škodo in vzročno zvezo med njima.

potrebujete zdravniške izvide, dokaz, da ste izdelek kupili v fitnesu (račun).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close