Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fizioterapija na napotnico

Fizioterapija na napotnico

Živjo, imam napotnico za fizioterapijo. Ima kdo kakšno priporočilo kam se naročiti? Da ni predolgo za čakat in da je ok fizioterapevt. Gre pa za športno poškodbo.

Center za medicino športa. Imajo prostore na Metelkovi v kleti.

Veliko uspeha. Jaz sem junija spraševala (na napotnico), pa so mi vsi rekli, da pridem na vrsto šele januarja… Sem šla privat.

Saj gredo vsi privat, ker pomoč čez pol leta ti ne pomaga nič, rabiš takoj.

Zdaj sem tudi jaz iskala fizioterapijo na napotnico. Povsod so mi rekli, da je čakalna doba do 2 meseca, imam pa nujno napotnico.

Tako je v našem zdravstvu. Uradno ti nudijo vse, ampak pozabijo zraven povedati, da ti pomoč nudijo šele, ko je prepozno. Če želiš poskrbeti za svoje zdravje, namesto da si narediš še več škode, plačaš vse iz svojega žepa, čeprav vsa leta redno vplačuješ v zdravstveno blagajno, poleg tega pa zavarovalnice cuzajo od nas še denar za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Celo po pol leta čakalne dobe za fizioterapijo, ki jo rabiš takoj. Kdo se iz koga norca dela? In veste, kaj vam bo potem rekel fizioterapevt, ko boste po nekaj mesecih le prišli na vrsto? Ja, kje ste pa do zdaj hodili?
Pri športnih poškodbah je potem druga postaja, ki je mission impossible, slikanje z MR. Ne vem, komu na ljubo imamo v eni majhni Sloveniji toliko dragih mašin, ki stojijo, kajti čakalne dobe na preglede niso zaradi preobremenjenosti le-teh ali zdravnikov, temveč zaradi kvote zavarovalnic. Ja, tako je to pri nas.

Ja, tako je pri nas. Pa še vedno brezvezno lapamo po forumih, namesto, da bi naredili revolucijo, šli na ceste in vrgli te barabe tatinske z njihovih stolčkov. Lahko jih tudi za pete obesimo na okoliška drevesa. To bi bilo edino pošteno. Potem pa poiskati strokovne in poštene ljudi, ki bi vodili državo, ne pa te kekci in pavlihe zdaj, ki jim ljudje niso niti najmanj mar, samo njihove riti!

Od kod pa si?
Jaz sem septembra po poškodb in operaciji dobila termin v roku enega tedna.

V Velenju v ZD sem dobila termin v roku dveh tednov. Napotnica pod nujno zaradi prometne nesrece.

SB SG, sicer že nekaj časa nazaj – fizioterapija po športni poškodbi, fizioterapija začeta takoj, ko je ortoped presodil, da je poškodba toliko sanirana, da se lahko začne.

V Lj. po operaciji, ko bi bila fizioterapija nujna takoj, prides na vrsto cez mesec in pol. Ampak samo zato, ker je nujno, sicer bi bilo cez pol leta. In to se zdi zgleda vsem normalno. Ministrom in njihovim podrepnikom, ki grejejo stolcke za visoke denarce, svetujem, naj enkrat sestopijo s piedestala in priznajo, kam so nas pripeljali. To se se pred nekaj leti ni dogajalo. Pa tudi to, da morajo biti ljudje na bolniski po vec mesecev, ker cakajo na operacijo…. To ogromno stane. Veliko vec kot ce bi ljudi cim prej pozdravili in jim omogocili, da se vrnejo v sluzbo.

Jaz sem bila v Domžalah z redno napotnico na vrsti v dobrem mesecu dni.

Ljubljana, napotnica pod nujno, datum čez 6 mesecev. Vmes se je itak zgodilo še marsikaj, tako da sem tisti datum zasedala popolnoma za brezveze, saj imam zdaj predpisano drugačno terapijo. Pod nujno, če jo bom čez nekaj mesecev še rabila :p

Te lahko vprašam za naslov?

Lani sem dobila fizioterapijo na napotnico v roku enega tedna. Imela sem jih 16, vsak dan, razen med vikendom.
Sem se začudila, kako hitro sem na vrsti, pa mi je razložila, da morajo, ker gre za okrevanje po poškodbi in operaciji.
Če gre za kakšne bolečine v hrbtenici, podobno, zna pa trajat.

Očitno so letos drugi časi ali pa jim je samo v Ljubljani popolnoma vseeno za ljudi. Tudi sami povedo, da moraš po operaciji takoj na fizioterapijo, v naslednjem stavku pa izveš, da je prvi termin čez mesec in pol. Še dobro, da v porodnišnici še vedno sprejemajo brez čakalne vrste 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
fizio, 22.11.2015 ob 21:43

Živjo, imam napotnico za fizioterapijo. Ima kdo kakšno priporočilo kam se naročiti? Da ni predolgo za čakat in da je ok fizioterapevt. Gre pa za športno poškodbo.

Živijo,imam napotnico za respiratorno  fizioterapijo pod nujno,poškodba pri delu.Ali kdo ve kje se najhitreje naročim v LJubljani?

Sin je imel po operaciji fizio

Takoj sem ga narocila. Datum cez 20 dni, ko se je ravno lepo zacelilo

Kranj

New Report

Close