fižolova juha

Punce, prosim za pomoč!
Kako naj naredim res dobro fižolovo juho?
Prosim, če mi katera napiše čimbolj preprost recept, samo da bo juha res dobra.
Namreč, jaz fižola sploh ne maram, zato še nikoli nisem skhala nič s fižolom. Naslednji teden pa ima moj dragi rojstni dan in ima ful rad fižolovo juho, pa bo to eno od presenečenj zanj.
Hvala!!!

Za štiri:
pol kile fižola namočim čez noč, odlijem vodo in ga v sveži vodi skuham brez soli.
V veliki ‘kastroli’ prepražim četrt kile čebule in 20 dek naseckane prekajene slanine, dodam velik narezan korenček in peteršiljevo korenino. Dolijem toliko fižolove juhe, da se vse lepo pokuha ( 20 min. ) Zmešam s paličnim mešalnikom, dolivam juho in fižol, da dobim tisto pravo gostoto. Not stresem še: lovor, mleto sladko papriko, majaron in timijan,
strt česen. Proti koncu dodam še malo celega fižola in makarone polžke, dosolim in čez 10 minut na mizo ( sicer se polžki razpacajo )
Vso fižolovo vodo porabim za juho, ostali fižol pa pojemo naslednji dan v solati itd. Ne uporabljam moke. Kdor ima rad še kaka prekajena rebrca,
jih daš kuhat z namočenim fižolom, samo jih moraš po pol ure vzet ven. Če to delaš, pazi, da ne bo vse skupaj preslano.
Hehe, poznam pa tudi bližnjico. Velika pločevinka rjavega fižola, Fant za pasulj in kranjska klobasa.
Kadar so pri nas lačni, sploh ne opazijo razlike. :DD
Jaz zmiksam pločevinko fižola skupaj z vodo. Na slanini (ali tudi samo na olju) prepražim čebulo, dodam česen, malo mokce, žličko mlete paprike in malo paradižnikove mezge, prepražim, zalijem, počakam za zavre in zlijem k fižolu. Vse skupaj malo prevrem in to je to. Lahko dodaš pašto ali kranjsko klobaso… Simpl ampak zelo dobro. Vedno pohvaljeno.