Najdi forum

Fižolovka

Prosila bi,če ima kdo dober recept za fižolovko.Ker jo bom delala prvič,bi prosila za natančnejši opis postopka in sestavin.Kaj je lahko kuhan fižol tudi iz konzerve ali je bolje,če je en dan namočen in nato skuhan.
Za recepte se vam vnaprej zahvaljujem 🙂
LP

Pozdravljena!

Jst ti priporocam, da sama en dan prej namocis fizol, ga naslednji dan das kuhat skupaj s korenjem in lovorjevim listjem.

FIZOLOVA JUHA
Vzames ohlajen in odcejen fizol skupaj z korenjem in ga zmiksas v multipraktiku ali palicnim mesalnikom. Zmiksan fizol streses v posodo dodas priblizno 3 x vec vode kot je fizola, povegetas in zavres. Ko juha zavre, lahko zakuhas notri se jajcne rezance (nudlne), juho popopras in jed je pripravljena

Peter

Hvala za recept imam pa še eno vprašanje koliko korenja naj dam? Koliko časa je potrebno korenje prej kuhati?
LP 🙂

Korenja das po zelji kolikor ga pac zelis. Npr. dva ali tri in ga das kuhat kar skupaj z fizolom. Lep pozdrav
Peter

Jaz pa kuham fizolovo juho tako ; dan prej namocim fizol, ga naslednji dan odcedim….. s to vodo zalijem roze, ali v njej skopam otroka….potem ga z lovorovim listom skuham.Skoraj vedno…razen, kadar mi jih zmanjka… dodam kaksen koscek alge.Je juha bolje prebavljiva.Na koncu, ko je fizol kuhan, ga z zajemalko odvzamem in ga dam v drugo posodo, dodam polovico ali manj kisle smetane in to s palicnim zmiksam….nato dodam zmiksano v juho.se malo pokuham in njamiii…

Lp Mojca

Mojca, kje pa dobiš algo…….

Dragi Joze, alge kupim v Ajdi v Mariboru, ko grem tja ali mi jih prinese kdo od tam.Dodajam pa najraje kombu alge, saj se lahko dolgo kuhajo, na zadnje sem imela nori alge, vendar se v juhi takoj razidejo in jih dodam cisto na koncu.Pa tudi wakame sem ze poskusila, pa mi niso nobene tako vsec, kot kombu.
Sori… Ajda je trgovina z zdravo prehrano…ker verjetno nisi iz Mb ampak iz LJ..toliko, da bos vedel kaksna trgovina..

Lp Mojca

Za boljšo prebavljivost jaz dodajam ingver v prahu, ki ga
lahko sicer uporabljaš tudi kot začimbo za vse vrste hrane.

Kako vsestranski, a bolj malo uporabljen, je ingver, si lahko
preberete v knjigi Hrana – čudežno zdravilo (zelo debela
knjiga). Je prava zakladnica drobnih in večjih nasvetov, kako
si s hrano ohranjamo ali izboljšamo zdravje. Zelo velik
povdarek je prav na račun ingverja (tudi njegovih zdravilnih
učinkih). Pri nas je praktično nepogrešljiv pri kuhi, še
posebno za težje prebavljive obroke, kot je napr. prav fižol.

New Report

Close