FKK
Pred leti morda, zdaj se držim Pirana pod cerkvijo, ko me pot zanese na slo obalo.
[/quote]
Tam ni ravno. Imajo sprehajalci z različnimi kamerami lep razgled iz sprehajalne. Kje pa pustiš avto? V Fiesi?
[/quote]
Skočimo za vikend k prijateljem, avto je cel vikend nekje tam na vrhu hriba pri OŠ parkiran. Njihova hiša pa je blizu Tartinija, potem pa peš. Mene bolj kot pogledi iz sprehajalne poti skrbijo raznorazni predmeti, ki mi lahko priletijo na bučo ;P.
Tam ni ravno. Imajo sprehajalci z različnimi kamerami lep razgled iz sprehajalne. Kje pa pustiš avto? V Fiesi?
[/quote]
Skočimo za vikend k prijateljem, avto je cel vikend nekje tam na vrhu hriba pri OŠ parkiran. Njihova hiša pa je blizu Tartinija, potem pa peš. Mene bolj kot pogledi iz sprehajalne poti skrbijo raznorazni predmeti, ki mi lahko priletijo na bučo ;P.
[/quote]
Razno razni predmeti? Še nikoli mi ni nič priletelo. Bolj se je za bat stekla,ki je povsod naokrog. Banda pijanska.
[/quote]
Razno razni predmeti? Še nikoli mi ni nič priletelo. Bolj se je za bat stekla,ki je povsod naokrog. Banda pijanska.
[/quote]
1x je plastenka priletela, zares (no, morda je kakšen posameznik treniral svoj domet vržka).
[/quote]
1x je plastenka priletela, zares (no, morda je kakšen posameznik treniral svoj domet vržka).
[/quote]
To je možno edino, če si bila točno pod križem. No, sej tam je res lepa plaža, z lepim vhodom v morje.
Slabša obiskanost nudističnih kampov, spreminjanje le teh v oblečene, staranje populacije, odpor mladih do nudizma, itd. Nudizem, naturizem v smislu 80 let odhaja v pokoj in pozabo, trendi se preoblikujejo v veliko bolj seksualno orientiranost. Ponekod so to sprejeli, ponekod se borijo proti temu, ponekod so vse skupaj enostavno zaprli in kamp oblekli.
[/quote]
Res je to. Sploh na Hrvaškem, ki je bila znana po svojih lepih, urejenih FKK kampih in plažah, nudizem izginja. Vprašanje je, zakaj. V kampe in na nudistične plaže so začeli hoditi turisti v kopalkah. In kmalu je tako, da vse nudiste preplavilo kopalkarji, nazadnje jih je na nudistični plaži veliko več v kopalkah kot nudistov in potem se seveda tudi nudisti začnejo oblačiti v kopalke, plaža pa se iz nudistične spremeni v oblečeno.
To se je na Hrvaškem v zadnjih letih zgodilo desetinam nudističnih plaž, pa tudi kampov. Z blagoslovom oblasti očitno. Morda nočejo več nudizma v Lepi njihovi in ga na ta način počasi ukinjajo.
[/quote]
Nič ga ne ukinjajo, nudizma je točno toliko kolikor je ljudi zainteresiranih zanj. Kar poglej primer na Krki. Nudistični kamp Politin napol prazen, poleg njega tekstilni kamp Ježevac, nabito poln. Nudizem v takšni obliki kot je bil je v zatonu, oziroma ubira drugo smer, kjer mu je to dovoljeno.
Res je to. Sploh na Hrvaškem, ki je bila znana po svojih lepih, urejenih FKK kampih in plažah, nudizem izginja. Vprašanje je, zakaj. V kampe in na nudistične plaže so začeli hoditi turisti v kopalkah. In kmalu je tako, da vse nudiste preplavilo kopalkarji, nazadnje jih je na nudistični plaži veliko več v kopalkah kot nudistov in potem se seveda tudi nudisti začnejo oblačiti v kopalke, plaža pa se iz nudistične spremeni v oblečeno.
To se je na Hrvaškem v zadnjih letih zgodilo desetinam nudističnih plaž, pa tudi kampov. Z blagoslovom oblasti očitno. Morda nočejo več nudizma v Lepi njihovi in ga na ta način počasi ukinjajo.
[/quote]
Nič ga ne ukinjajo, nudizma je točno toliko kolikor je ljudi zainteresiranih zanj. Kar poglej primer na Krki. Nudistični kamp Politin napol prazen, poleg njega tekstilni kamp Ježevac, nabito poln. Nudizem v takšni obliki kot je bil je v zatonu, oziroma ubira drugo smer, kjer mu je to dovoljeno.
[/quote]
Kaj, da ga ne ukinjajo? In to s tihim odobravanjem odgovornih turističnih delavcev! Blizu Hvara so znano Pakleni otoki vedno bili pojem dobrih nudističnih plaž! LETOS smo bili na NUDISTIČNI plaži in kaj videli – nobenega nudista nikjer, vse oblečeno v kopalke! Med temi množičnimi kopalkarji se je sprehajal en starejši par, ata in mama, oba naga, folk v kopalkah pa je buljil v njiju kot da vidi dve prikazni! To je vse politično, po mojem mnenju. Katoliška Hrvaška pač noče biti več znana po nagcih na plaži in v morju!
A to si opazil, da je med ženskami na običajnih plažah le redkokatera zgoraj brez? Vse oblečeno, le kakšna redka ženska izjema upa biti na plaži brez modrca. Misliš, da gre za naključje? Pred 20 leti je bila večina žensk po plažah zgoraj brez, danes jo komaj najdeš!
Če bi se ljudje hoteli iti FKK, recimo na Paklenih otokih (Jerolim) bi se šli. Tam ni bilo nobenih politikov, ki bi jih odganjali. Vsi bi se lahko slekli, ne samo en ata in mama. Interesa za nudizem, ali naturizem med ljudmi ni.
Zelo dober naturistični kamp Valalta so lastniki zmanjšali za 1/3 in in tisto tretjino spremenili v oblečeno. Misliš, da so zdaj ostali dve tretjini nabito polni nagcev in gosti ostajajo pred vrati? Malo morgen. In Valalta zasleduje izključno in samo dobiček, nobene politike ni poleg. FKK, naturizem v zdajšnji obliki je preživet.
Poglej Kamenjak pri Premanturi. Pred leti so bili vsi goli in bosi, danes se tam sprehajava gola samo še dva nagnusna starca, v velikansko zgražanje vseh ostalih
[/quote]
[/quote]
Politano ni več FKK…
Zame je imeti kopalke gor muka. Pa še zebra efekt mi ni več…
Jaz sem najraje, na plaži ki je rezervirana za FKK (kopalke prepovedane) in na plaži ni oblečenih kopalcev.
Da bi sam kopal brez kopalk kje na samem mi niti ni, pa še koga bi lahko motilo ki pride mimo saj ni območje FKK, raje imam manjšo družbo.
Na mešani plaži se ne bi prav sproščeno počutil, če pa na plaži prepoveš kopalke se tudi problematičnih ljudi znebiš, in na plaži FKK ni nobenega v kopalkah.
Če te bo kdo fotografiral na plaži bo verjetno kopalkah, nudist skoraj sigurno ne.
To da na Hrvaškem zapirajo nudo plaže, je lahko priložnost za Slovenijo, ni samo morje, so reke, jezera in toplice.
Dejstvo je, da so FKK kampi bolj čisti in urejeni, je več miru kjer ni razvajene pijane mularije in šundra, je mir, milina in kulturni ljudje, ki se goli počutijo sproščeno in svobodno… No, pravi naturisti to dobro vemo.
Res je FKK plaž manj kot včasih, tekstilci so ugotovili kje so dobre destinacije in tja vnašajo nemir, naturisti se umikamo stran, kjer še najdemo mir. Najslabše je tam, kjer je možen dostop z avtomobili, oddaljene in samotne plaže, kjer je treba več kot 15 minut peš, so še vedno raj za nas naturiste, še bolj oddaljene pa sploh, tekstilci so preveč lena golazen in raje vztrajajo na plažah dostopnih z avtomobilom.
Zanimiv pojav spremljam že vsaj 20 let na eni plaži, kjer je bilo nekdaj močno pretežno FKK, le tu in tam se je pojavil kakšen kopalkar. Ko so tekstilci utrli nelegalno pot skozi nasad oliv direktno do plaže, so se iz leta v leto pogoji spreminjali. Vsako leto več tekstilcev in gneča na plaži, šunder, vreščanje in smeti… ko so lansko leto s skalami zaprli dovoze, je dostop z avtom nemogoč, zato je možno le peš in s kolesom, razmere na plaži so spet kot pred 20 leti, mir, milina, FKK, nobenih smeti več.
Zaključek je preprost, naravo in plaže najbolj onesnažujejo tekstilci, odmetavajo pločevinke in plastenke, vrečke, papirčke, embalažo….
Naturisti imamo odgovoren odnos do narave, kar prinesemo s seboj, tudi odnesemo, pogosto poberemo tudi smeti, ki jih najdemo mimogrede in odnesemo v naselja in sortirane oddamo v zabojnike. Tekstilci te zavednosti nimate, žal, taki ste in zato ste motnja naravi, ker vnašate nemir in rušite harmonijo narave.
Jaz pa mislim, da tule komentirate večinoma taki, ki že 100 let niste bili na FKK plaži ali v FKK kampu.
Mi hodimo že 15 let (Konversada, Bunculuka …) in nimam občutka, da bi taki kampi ‘propadali’. Kopalke imajo na plaži samo kaki najstniki, drugače pa smo vsi brez kopalk. Tudi ko hodiš po kampu jih je večine brez vsega.
Seveda pa razumem, da nekatetim to ni fajn. Pač greste na dopust v tekstilni kamp in se imamo vsi fajn.