FKK KAMPI

NEKAJ INFORMACIJ:
Fkk kampi v ISTRI: ( Ulika, Koversada,Istra,Monsena, Solaris, Polari, …) ki sem jih skoraj vse obiskal so med sezono zelo urejeni, čisti in prijetni. Sedaj imajo že skoraj vsi bazene oblečene v plastično folijo ( tipsko v skoraj vseh kampih).Med njimi ni VELIKIH RAZLIK , ČE STE BILI V ENEM STE VIDELI ŽE SKORAJ VSE. Mogoče je npr. Istra malo bolj miren kot Koversada, Ulika ima več zelenih površin in manj betonskih plaž… Blizu je dosti zabave v mestih kot so Poreč, Rovinj… Slaba stran teh kampov je : skalnate betonirane plaže, umazana voda skoraj celo sezono .. od cvetenja morja do plavajoče morske trave ob obali in oljnih madežov. Če imate kakšno alergijo vam te kampe odsvetujem. v kOVERSADI JE ŽE KAR PREVEČ TURISTOV.. TUDI 10 000 NA VIŠKIH SEZONE IN PRIREDITEV mISS kOVERSADA ZA MOJ OKUS ŽE MEJI NA PERVERZNOST. oGROMNO JE STARIH ITALJANOV KI NA SKRIVAJ VESELO SLIKAJO S SVOJIMI FOTOAPARATI IN KAMERAMI. tOREJ NA KRATKO kOVERSADA JE PREVEČ SKOMERCIALIZIRANA.
Pa še to : v večini istrskih FKK-jih moški ne morejo vstopat sami brez žensk.Že na kapiji te obrnejo .
KRK : Kampi Politin, Bunculuka-Acapulco, Konobe.
Za razliko od Istrskih kampov so vsi kampi manjši in manj urejeni. Vendar voda je že bolj čista. politin je blizu Krka , malo sence in majhna plaža. Meni se ni nikoli dopadel… po parih dnevih srečuješ ene in iste face .. ne vem postane vse preveč družinsko.Konobe je sredne velik kamp , z bolj malo ravnine in nekaj prijetnih prostorčkov za šotore v obliki teras.Zelo prijeten in miren kamp. Tud sanitarije so lansko leto obnovili.Če hočete v miru prebrat kakšno knjigo vam priporočam. Poleg tega se da iz kampa po stezici hitro priti do nekaj lepih uvalic kjer ste skoraj sami al pa še kakšna jadrnica zravn. Bunculuka je pa že kr ornk kemp. Sam spet sm hribovje in stezice. plaža je iz kamnčkov, voda bolj hladna in bistra zaradi izvirov , dost mladga folka. Da se sprehodit po okoliških hribih kjer ure in ure ne srečaŠ NBENGA. RESTAVRACIJA JE NA PLAŽI … DOKAJ SOLIDNA. SANITARIJE TUD V REDU. SAMO PLAC JE TEŽKO NAJDET.
pAG :STRAŠKO- FKK JE LE MANJŠI DEL KAMPA … dovolj zabave le da je fkk del premajhen in malo je senčke pol se pa vsi grebejo okol tistih par dreveščkov.Za moj okus je tam preveč čehov in mađarov… pa zadnje čase tud italjanov ki neumorno gobezdajo na plaži.Plaža je delno skalnata delno kamenčkasta.
Rab: fkk kampov ni, so pa čudoviti zalivčki malo oddaljeni od Rajske plaže.Tam se ustavljajo čolnčki in v glavnem se vsi kopajo goli. Tu pa tam se najde kaka vztrajno zapeta družina. Meni so bli ti zalivi kot nebesa. Nizka voda enih 50 -100 metrov … do pasu … Mivka težka tako da ne skali vode .. se takoj usede … če imate srečo ste lahko sami v zalivu skoraj cel dan … . Problem je samo da bi rabili čoln za obisk bolj oddaljenih zalivčkov.
Cres: Punta Križa… je čisto na koncu Cresa. Divji kemp kar lepo urejen. Dostop do njega je po 8 km dolgi ozki cesti kjer se le ztežka srečaš z avti kaj šele z prikolico. Muka , preden prideš do tja. Plaža skalnata z nekaj zalivčki in sence. Dost mirn kemp na ” konc sveta” .
Če koga zanima , pripravljam VHS oz. DVD kaseto iz vseh teh kampov Istra + Kvarner z opisom ( dostop in lega kampa, plaže, cene, sanitarije, restavracije…) za prodajo.
Mal me zanima interes oz. vaša mnenja ali bi se to dobro prodajalo v Slo.
Južneje je le malo FKK kempov. Nekaj plaž je pa še te so bolj prazne.
Povejte še vaše izkušnje in komentarje … vsi skupaj več vemo.
LP

Polari izstopa iz opisov zgornjih kampov, nima niti ene zabetonirane plaze in je zelo miren kamp, vendar s pestro animacijo in digajanjem zvecer in tudi cez dan. Polno zelenja, sence in tudi soncnih delov, plaze pa so vse (vecina) naravne, NOBENE ZABETONIRANE! Tako da se je treba malo pozanimat o kampih preden gres takele na forum pisat. Tudi voda v kampu je celo sezono zelo cista in kamp ima res posebno, prijazno energijo in je zelo drugacen od ostalih (ki pa – istrski – priznam, so si precej podobni).