Flashget in ostali acceleratorji
Zadnjih nekaj dni se mi večkrat dogaja, da mi večkrat “dol vrže” linijo. Ker se večkrat zgodi, da se mi to primeri med downloadom, sem začel “gruntati”:-))), da bi si dol iz interneta snel, kak program, ki bi mi omogočil, da mi ob eventualni prekinitvi downloada, ponovno začne lowdati brez ,da bi začelo ponovno od začetka( uf kako komplicirano napisano). Ko sem gledal malo po internetu ( kolikor pač znam) nisem drugega našel kot neki program flashget verzija1.1!!!. Seveda sem ga dol snel ( kaj pa čem druzga) in instaliral.
Sedaj me pa zanima:
Kaj je osnovna naloga tega programčka?
Ali je res , da omogoča pospešitev downloada in , če res za koliko, ali pa je vse skupaj neka natega?
Skratka prosil bi vas, kdor pozna ta program, naj malo opiše njegove funkcije, njegove dobre in pa seveda tudi slabe plati.
Za vsak odgovor …. Iskrena Hvala.
Lp
Posavec
FlashGet zna nadaljevati download, seveda če stran ali ftp iz katerega doljemleš (hehe lep slovenski izraz) to podpira. No večina strani to omogoča zato je to prvi plus, predvsem pri dial up povezavah, ki se rade prekinejo.
Povečanje hitrosti pa doseže tako, da datoteko razdeli na več delov(npr 5), nato naredi 5 povezav in tako je datoteka hitreje pri nas. Vendar je to dobi smisel le pri hitrejših povezavah (ADSL, kabel,…), ker pri navadnem modemu je čisto vseeno ali ti dlja 1 x 5K/s ali 5x po 1K/s.
Je tudi zastonj, seveda če se strinjaš, da ti v zgornjem delu prikazuje reklame (Addware)
Ne vem pa če morda pošilja tudi kakšne podatke proizvajalcu, to bo morda kdo drug kaj več vedel povedat.
Aja še ena dobra stvar je ta, da zna prestreči skoraj vse povezave, tudi tiste narejene v flashu, s katerimi ima večina drugih programov težave.
Pa še ta, da lahko z enim klikom potegneš vse povezave na strani in ti ni potrebno klikat na vsako posebej.
meni je najbolši getright
Jaz zelo uspešno uporabljam Dawnload accelator plus, ki ga dobiš tlele: http://www.speedbit.com/
Forum je zaprt za komentiranje.