flaška, naivnost ali res?
Preglej si internetno stran in se sama odloči.
Kaj jaz vem, kaj je zate dobro in kaj ni?
Tudi čevljev ne morem kupovati namesto tebe, ane
pa tudi ne vem, kaj ti je všeč in kaj ne.
pa tudi ne vem, kakšne navade imaš.
pa tudi ne vem, ali boš redno uporabljala flaško ali ne boš.
jaz pa flaške ne bom kupila, ker imam nekaj boljšega in redno uporabljam
pa še ime flaška mi je tako mimo, da bi me bilo sram jo potegnit iz torbice.
Sama se odloči!
Če voda ni pitna, Flaška ne more pomagat. Namenjena je izboljševanju pitne vode.
Vodni kamen: nabiranje je zmanjšano, ne moremo pa ga popolnoma odpraviti. Če se nabere na stenah Flaške, čez noč noter nalijemo mešanico kisa in vode.
Sem avtor Flaške in vodo iz nje pijem slabo leto. V tem času mi noben organ telesa (žal?) ni zrastel, s hojo pa na tudi nimam težav. Na splošno sem normalno zdrava oseba.
Tudi z mojim podstrešjem ni nič narobe, sem pa v šestih letih tolikokrat na lastne oči videl delovanje žive vode, da sem bil prisiljen spremeniti svoje stališče in sprejeti, da nekaj dela, pa čeprav ni priklopljeno na elektriko.
Drugačna mnenja sprejemam kot nekaj normalnega, saj nas marsikaterih stvari v šoli niso naučili, niti niso na splošno razširjene. Da ne bom predolg – če bi kdo želel o teh stvareh podebatirati, bo Flaška naslednji konec tedna prisotna na sejmu Narava-zdravje. Dobrodošli.
Jaz sem flaško dobila za novo leto kot poslovno darilo, zdela se mi je super ideja. Počutim se sicer nič drugače, voda se mi zdi iz flaške bolj bistra. Če že ni drugega učinka, je vsaj koš za embalažo dosti bolj prazen, morem pa tudi rečti, da sem prej spila premalo tekočine, sedaj pa na dan spijem vsaj dve steklenički 0,75l.
Ne zdi se mi pa fer, da po forumu pametujete takšni, ki flaške niti od daleč niste videli.
LP
Sam imam flaško le iz razloga da ni plastična in da lepo zgleda, me pa zelo moti vonj neoprena.. Niti najmanj ni prijeten in ne vem kako se ga znebiti. Poskušal sem ga pustiti namočenega v mehčalcu, vendar brez uspeha… Če kmalu ne najdem rešitve razmišljam o opustitvi pitja in bom poiskal drugo rešitev.
Zakaj naivnost?
Preden sem kupila Flaško, sem jo sprobala pri kolegici, ki sva naredili preprost test… vodo iz pipe sva natočili v Flaško in v kozarec… po nekaj minutah sem spila vodo iz kozarca in Flaške in? Rezultat je, da je voda iz Flaške mehkejša, bolj pitna in okusnejša. Tudi ko sem dala v Flaško citronko ali limonado, je okus boljši, pa še bolje sem se počutila. In iz nje zdaj pijem vsaki dan in povsod je z menoj.
Zakaj nekateri res pametujete o tej Flaški, pa je niti nimate in ne vem, zakaj bi bilo nekatere sram to flaško potegniti iz torbice ali drugim je lažje kupovati vodo v trgovini in to v plastenkah. Malo pomislite tisti, ki se tako zmrdujete nad to “FLAŠKO”, če bi bilo več ljudi ozaveščenih, da ne bi toliko uporabljali plastenke, potem ne bi bilo toliko polnih košev in podobno in drugo je tudi to, da je okus napitkov v plastenki, ki je že parkrat uporabljena ogaben. Če bi več uporabljali stekleno enbalažo in ni nujno da je za nekatere to Flaška, potem bi tudi malo bolj varovali okolje.
Jaz sem dolgo časa uporabljala plastične BPA-free flaške, potem pa sem si kupila Flaško. Takoj sem opazila razliko vode v okusu. Seveda je potrebno vodo pustiti v flaški 5min, preden jo spiješ.
Flaška je prav lepa, pravzaprav niso plastične nič lepše. Sicer pa se lahko izbira med veliko designi in materiali. Jaz imam neopren – regrat, pa nič ne zaudarja. Flaška se lahko tudi preobleče in tudi če izgubiš zamašek, dobiš novega zastonj.
V nasprotju z bpa-free plastenkami se flaška lažje in boljše čisti, ker se v plastičnih z vsakim čiščenjem površina zdrgne in se tako v majcenih odrgninah začnejo nabirati bakterije in umazanija, s tem pa tudi neprijeten vonj. Tega nisem mogla odpraviti niti s prekuhavanjem, ker se je plastenka stopila.
In sedaj, če primerjam še ceno: pollitrska bpa- free plastenka stane okoli 12€; imela sem jo malo več kot pol leta, preden se je znucala od redne uporabe. Flaška pa me je stala cca 25€ in bo delovala 4 leta, seveda pa bo steklo uporabno tudi po tem. To pomeni, da se v enem letu vrednost izenači. Da ne omenjam tega, da je 0.33 bpa plastenka enako velika kot 0.5 Flaška, torej je flaška tudi bolj praktična in seveda EKO! Povrh vsega pa je še slovenski proizvod.
Moje mnenje da je v plastiki vedno nekaj strupeno (če ni BPA pa je kaj drugega kar zamolčijo) j Jaz imam za svoje otroke jeklene flaške organicKidz in smo tako zelo zadovoljni
Kaj pa mislite o jeklenih flaškah?
http://www.mybaby.si/index.php/default/otroci-doma/otroske-flaske-iz-nerjevacega-jekla.html
POZDRAVLJENI,
Steklo je v vsakem primeru bolj higijenično, tisti kateri se vam zdi ,,flaška ,, predraga vzemite steklenico katera je vam všeč, sem pa vseeno mišlenja , da so vseekakor bodisi steklo ali plastični bidončki dosti bolj prijazni naravi kot pa vsakdanje kupovanje vode v trgovini.
Sedaj pa še beseda o jeklenih stekleničkah, da sama se zagovornica dobrega jekla. krom / nikel , moramo pa vedeti , da ljudje kateri imajo alergijo ja nikel to vrstnih steklenic ne morejo uporabljati… so mi pa zato všeč , ker jih otroci ne morajo razbiti, tako kot tudi mi starejši otroci ne in pa pijača ostane dlej časa hladna , bodisi vroča… Vsak naj izbere tisto , kar njemu najbolj ustreza…
LP
Flaška je steklena flaša (vrednost cca 0,30 EUR), oblečena v neopren (sedaj jim imajo že kakih 20), ki naj bi spreminjala vodo. Princip ni bil nikoli dokazan (obstaja pa ogromno dokazov, da se na tako majhnem prostoru voda ne spreminja). Torej, ko plačate 25 evrov za stekleno flašo, v neopren oblečen, ste preplačali vse skupaj za 24,70 evrov.
Povsem isto je, če vzamete flašo od radenske ali še bolje, kako rjavo od piva, jo očistite in pijete pitno vodo iz nje.
Tip z gorenjske vsem vernikom prodaja flašo, pa ne eno. Ni zadovoljen, da kupiš eno. Ne, hoče, da imaš eno v službi, eno doma, eno na biciklu, z eno zalivaš rože itd. On pa jih bo oblačil v neke srajčke ali štumfke. S tem je popolnoma razvrednotil samo funkcijo flaše in nam v bistvu prodaja štumfke, v katero vtakne še flašo. Nanjo je napisal, da flaša “deluje”, “izboljšuje vodo” 4 leta… Kako je to izračunal, če ni ponudil niti enega dokaza, kako stvar deluje?
Lani je naredil 600.000 evrov prometa iz človške neumnosti. Mislim, da bi se moral sleherni potrošnik vprašat, ali ni bila “nategnjen” in prevaran! In zahtevati dokaze za delovanje ali denar nazaj!
Sama sem imela popust za izdelke Flaška(dobila za 16€) in ker so mi vse te plastične Aladinke po nekje 6 mesecih začele puščati in smrdeti, sem pač kupila stekleno flaško. Niti slučajno ne zaradi tega, ker bi Flaška izboljševala vodo, ampak ker upam, da mi bo flaša zdržala in ne bo puščala.
Moram pa čestitati temu tipu, ki si je izmislil te flaške. Oskar za nateg, a hkrati je treba priznati, da ljudje, v prepričanju, da je flaška “magična”, spijejo veliko več tekočine in tipu to štejem v plus.