Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Flik obilno plačevanje skb

Flik obilno plačevanje skb

Pred par meseci, je šlo plačevat s flikom zgolj z parih trgovinah. Zanima me  če morda kdo ve ali gre sedaj v vseh? Ker takrat so razložili, da v kolikor trgovec nima tega poštimano in označeno, ne gre.  Nevem v čem je potem poanta, če lahko plačam samo v sparu, pa še kakšni trgovini.

Kaj ni to namenjeno bolj plačevanju med fizičnimi osebami? Predvsem, ker ni provizije in rabiš samo številko telefona. Jaz ne uporabljam, nekateri npr. študenti pa menda precej.

S flikom je možno placevat samo v sparu in to je to in bo tako ostalo.

Razlog je povsem preprost. Jeseni prihajajo obvezna instatnta sepa placila na podrocju celotne EU, ko bodo obvezno nadometila dosedajsnja pocasna Sepa placila. Se pravi bos placal s skeniranjem QR kode na blagajni kot sedaj placas poloznico. Razlika bo, da bo denar na trgovcev racun prisel takoj in ne cez 4 ure ali celo cez dva delovna dneva.

Flik je torej zavozena investicija slovenskih bank.

Odgovor na objavo uporabnika
Jonc nepr, 08.05.2022 ob 21:20

Kaj ni to namenjeno bolj plačevanju med fizičnimi osebami? Predvsem, ker ni provizije in rabiš samo številko telefona. Jaz ne uporabljam, nekateri npr. študenti pa menda precej.

Pojma nimam kdo to uporablja, sam sem testiral pa je proti kakšnemu Revolutu zelo slaba zadeva. Zanimivo mi je, kako se naše banke lotevajo nekih svojih rešitev, a po drugi strani še nobena banka pri nas ni podprla GPay ali ApplePay.

Meni je flik zelo všeč za posredovanje denarja na račune otrok, prijateljev… v glavnem med fizičnimi osebami. Revoluta nimajo vsi, s flikom pa gre med vsemi slovenskimi bankami. Plačati v trgovini še nisem poskusila.

Odgovor na objavo uporabnika
excell194, 09.05.2022 ob 05:18

Pojma nimam kdo to uporablja, sam sem testiral pa je proti kakšnemu Revolutu zelo slaba zadeva. Zanimivo mi je, kako se naše banke lotevajo nekih svojih rešitev, a po drugi strani še nobena banka pri nas ni podprla GPay ali ApplePay.

Mi pravijo ta mladi, da to uporabljajo, da si vrnejo oz. nakažejo denar eden drugemu. Npr. eden plača račun v gostilni, drugi mu vrnejo deleže s flikom. Ali na prevozih.org tistih 5 eurov. Bistvo je, da za transakcijo ni provizije in da se denar prenese takoj. Meni se zdi fajn zadeva in me pravzaprav čudi, da se ne bolj uporablja.

Apple pay ima Intesa. Za Google Pay pa smo res edini v Evropi, poleg najbolj zavozenih evropskih drzav, ki tega nimamo.

Kaj pa je ta Revolt?

New Report

Close