Foccacia
Prvič slišim, da se ta italijanski kruh dela s krompirjem. Na tečaju pri Goljatu smo naredili kvašeno testo, ga precej na tanko razvlekli, polili z olivnim oljem in s prsti naredili vdolbinice v testo, da olje ne steče dol, posolili z grobo soljo, potresli z rožmarinom in to je to. Tukaj pa še en recept s kulinarike:
Naj dodam, da ne bo katera za slabo vzela kar sem gor napisala. Za vsako jed na tem svetu obstajajo različice. Na splošno opažam v slovenski kuhinji, da zelo radi tipične italijanske jedi pripravljajo drugače. Nič narobe samo ime postane drugo. Zgoraj sem pa komentirala le zato, ker je tako resno dopisala…za tiste, ki ne veste kaj je foccacia :)))
Sigurno bo testo s kompirjem odlično.
S čim se največkrat focaccia obogati sem pa tudi napisala. Edino na rožmarin sem pozabila. Ta je zelo pogosto dodan.
http://www.theitaliantaste.com – pa se zmenite.
Mi poveš kje si to našla?
Italijani res uporabljajo krompir ampak ne za testo temveč ga narezanega na lističe položijo na vrh.
Focaccia je moja priljubljena jed in sem jo jedla po celi Italiji pa nisem še našla narejene iz krompirjevega testa. Lahko se pa motim in se naučim kaj novega.[/quote]
Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)
Italijani res uporabljajo krompir ampak ne za testo temveč ga narezanega na lističe položijo na vrh.
Focaccia je moja priljubljena jed in sem jo jedla po celi Italiji pa nisem še našla narejene iz krompirjevega testa. Lahko se pa motim in se naučim kaj novega.[/quote]
Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)[/quote]
ali pa tiramisu brez kave in mascarponeja
Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)[/quote]
ha ha vidiš to mi je zbežalo:)))