Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Foccacia

Foccacia

Delam testo za foccacio. Za tiste ki ne veste, to je testo iz 1/2 moke in 1/2 kuhanega krompirja, kvas, oljčno olje, sol.

Naredila bom kvadratke debele cca 1 cm, velike cca 8*8 cm.

Pa me zanima s čim nadevati kvadratke? Tukaj se ustavi… POleg sira in česna se da nadevati še s čim?

Paradižnički,čebula,poper,skupaj dano da se premešajo okusi,jasno z olivnim oljem, pa na vrh baziliko, eni celo posujejo parmezan. V glavnem pa tole in zelišča. Po moje.

Prvič slišim, da se ta italijanski kruh dela s krompirjem. Na tečaju pri Goljatu smo naredili kvašeno testo, ga precej na tanko razvlekli, polili z olivnim oljem in s prsti naredili vdolbinice v testo, da olje ne steče dol, posolili z grobo soljo, potresli z rožmarinom in to je to. Tukaj pa še en recept s kulinarike:

mmmm focaccia je v bistvu debelo testo za pizzo. Mogoce je tvoja s krompirjem ker si crke pomesala;)))

Klasicna ima na vrhu sol in origano. Lahko pa dodas olive, cebulo, paradiznik (ta mali), krompir, tuno. Pa samo eno od teh na eno focaccio. Ce das vec pa se prsut pa imas pizzo:)

Recepti so različni, nekateri dajejo tudi kuhan krompir, prepasiran, tako da ni čisto nič čudno. Tudi v nekaterih receptih se pojavlja krompir. Ona pač tako dela.

Naj dodam, da ne bo katera za slabo vzela kar sem gor napisala. Za vsako jed na tem svetu obstajajo različice. Na splošno opažam v slovenski kuhinji, da zelo radi tipične italijanske jedi pripravljajo drugače. Nič narobe samo ime postane drugo. Zgoraj sem pa komentirala le zato, ker je tako resno dopisala…za tiste, ki ne veste kaj je foccacia :)))
Sigurno bo testo s kompirjem odlično.
S čim se največkrat focaccia obogati sem pa tudi napisala. Edino na rožmarin sem pozabila. Ta je zelo pogosto dodan.

Krompir je po pravem italijanskem receptu dodan. Ne poslovenjeno.

Mi poveš kje si to našla?

Italijani res uporabljajo krompir ampak ne za testo temveč ga narezanega na lističe položijo na vrh.
Focaccia je moja priljubljena jed in sem jo jedla po celi Italiji pa nisem še našla narejene iz krompirjevega testa. Lahko se pa motim in se naučim kaj novega.

Se pridružujem mnenju kitty. Originalna focaccia nima krompirja. Pravzaprav je s krompirjem še v življenju nisem jedla. Najbolj klasična pa je tista, ki ima po vrhu posuto grobo sol v kristalih in rožmarin.

Pri nas iz teh sestavin in drugimi dodatki naredimo krompirjevko.

Še v življenju nisem slišala za foccacio s krompirjem, verjetno pa ni slaba.

Jaz zamesim testo, potem pa dodam kocke feta sira in sesekljane orehe, pa poper, tako nam je še najboljša.

http://www.theitaliantaste.com – pa se zmenite.

hej punce ne se kregat. Po moje je to tako kot pri vsaki jedi, vsaka kuharica ima svoj recept in vsi so dobri. Jaz pa lacna :-), ne mi zdaj gustov delat….

Italijani res uporabljajo krompir ampak ne za testo temveč ga narezanega na lističe položijo na vrh.
Focaccia je moja priljubljena jed in sem jo jedla po celi Italiji pa nisem še našla narejene iz krompirjevega testa. Lahko se pa motim in se naučim kaj novega.[/quote]

Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)

Focaccia je moja priljubljena jed in sem jo jedla po celi Italiji pa nisem še našla narejene iz krompirjevega testa. Lahko se pa motim in se naučim kaj novega.[/quote]

Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)[/quote]

ali pa tiramisu brez kave in mascarponeja 🙂

Kitty, ti to ne štekaš:) To je tko kot saherca iz Kranjskega kolačka, z veliko kreme v sredini. menda najboljša saharca:)[/quote]

ha ha vidiš to mi je zbežalo:)))

ali pa tiramisu brez kave in mascarponeja :-)[/quote]

Ma tiramisu narediš s skuto :))) Sir je sir ha ha

New Report

Close