Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Fond polica

Fond polica

sprašujem se o smiselnosti vplačevanja v Fond polico, ki so nam jo tako vzneseno predstavili pred 5 leti. Plačujemo kot varčevanje za otroka, hkrati sva z možem življ. zavarovana, kar pa nama ni prioriteta.

Vplačujeva od julija 2005: sprva po 50€/mesec, sedaj je to z indeksacijo že 55€.
50% gre v Rastko sklad, 50% v Galileo.
Sklenjeno imava za 25 let.

Do konca decembra 2009 se nama je nabrala vrednost premoženja 1.457€ !!!!
In tu sem bila čisto šokirana. Pričakovala sem vsaj minimalno rast vplačanih zneskov, ne pa izgubo okoli 40% vplačanega.
Če na hitro preračunam vplačilo 50€/m x 54 mesecev (julij 05-dec. 09) = 2700€. Torej je izguba kar konkretna.

Sprašujem se kaj naprej:
1. prekinit pogodbo in počakat na izplačilo nabranega l. 2030, vsako leto pa so še str. upravljanja, kar lahko pomeni izgubo vsega zneska .

2. narediti kapitalizacijo

3. ob menjavi sklada na samo enega (katerga?), lahko zmanjšamo znesek vplačila na minimum 25€

4. vplačevat naprej in upat (sanjati?) o ponovni rasti sklada?

Lepo prosim za vaše mnenje. Moram priznati, da se v finance ne spoznam ,ampak logika pa že govori, da je to popolna izguba. Ko so nam prodajali to varčevanje (Ponudba ob rosjtvu otroka), so bili tako prepričljivi, in priznam, da sem ob njihovih izračunih koliko se bo to naneslo gledala na najmanjšo donosnost, ki so jo predstavljali – 7% (poleg 9% in 11%). Ampak, da bi bila vrednost vsaj enaka vplačilu, ne pa taka izguba!!

Ugotavljam, da bi bilo bolje, da me ne bi skrbelo za fin. varnost otrok in ne bi naredila varčevanja, kot pa, da v upanju, da je zanj čim bolje poskrbljeno, izgubljam svoj denar!
Kaj mi svetujet, da naredim, je verjetno, da bodo skladi začeli tako rasti, da bom l.2030 imela kaj donosnosti na vplačane zneske in nbo pokrilo tudi to izgubo sedaj?

Tudi mene zanima popolnoma enako. pred malce manj kot 3 leti sem ob rojstvu najmlajšega sklenila za vse tri otroke za vsakega svojo fond polico (KD Življenje). Znesek, ki ga vplačujem za vsakega je bil na začetku 30 €, sedaj je okrog 32 €.

Tudi mene zanima ali se to sploh še splača plačevati. Seveda vem, da sva hkrati z možem zavarovana tudi življensko…samo, da pa ful izgubljam denar, je bolje, da ga mesečno nalagam na banko.

Spoštovani!
Ali ste se zavarovali zaradi prikaza preteklih donosov, ali zaradi varnosti ki so vam jo predstavili, mogoče zaradi obljub.
Pokličite agenta ki vam je sklenil polico, če ste mnenja da vas je okoli prsta.
Po drugi strani pa ravno zato povdarjam da je potrebna informacija. Informacija kaj in kako in zakaj se mi ponuja.
Osebno nimam nič proti zavarovanju, Človek pač mora biti zavarovan, toda imam proti načinu in ponudbi teh zavarovan. Zakaj so k njim pripeti priveski.
Že dolgo nas navajajo k ločevanju odpadkov, zakaj ne ločijo še naložb od zavarovanj, nezgodnih zavarovan od življenskih. Človeku se ob različnih imenih in ponudbah lahko še zvrti.
Prave informacije kaj kako in zakaj pa ni ne od agentov, ne od zavarovalnic.
Potrebujemo informacije, pridobimo pa jih samo če smo dovolj samozavestni, da si jih priskrbimo.
Za nazaj je teško karkoli spreminjati. Lahko pa spremenite za v bodoče.
Lep pozdrav.

Moje mnenje:
Zavarujte se posebej in varčujte posebej.
Ne mešajte tega skupaj.

pozdravljeni obe,
vplačujete v zavarovanje,da bi nekaj privarčevali-to je v osnovi dvoumno.
-ne bi predlagal kapitalizacije
-stroške alfa ste že vplačali v prvih treh letih za celotno obdobje 25 -oz.30 let. Nesmisel bi bilo zavarovalnici pustiti stroške ki ste jih vplačali. Vprašanje ki bi Vam ga zastavil,morda tudi Vam: Kje bi bilo bolje nalagati sredstva kot tukaj?.
Na vašem mestu bi:
-1 spremenil iz kd rastko in galileo v kd novi trgi ali kd surovine(skladi na dolgi rok bolj donosni).
-2 predlog zmanšajte zavarovalno vsoto za smrt (s tem gre več denarja v naložbo manj za zavarovanje.

-3 Če je to edina polica,potem jo obdržite(tu se dejansko kopiči rezerva za vašo pokojnino)
, drugače je potreben razmislek zakaj nepotrebni stroški s tem zavarovanjem.

Druga “enako tudi mene zanima”-vi imate potrojen strošek-agent je dobro provizijo dobil, Vam pa stroške pustil-jaz takega ne bi več klical.
-Vaši otroci ne rabijo življenjske police, vi ste tista ki jo rabite.Pri Vas je podobna slika;jaz ne bi prekinjal.
Nikzke vrednosti skladov(delniskih tecajev) ni so primerni za odkup, če že odkup potem počakajte vsaj še nekaj let, dolgoročno vam ne bo žal, če ste želeli narediti nekaj dobrega za vaše otroke, trenutno s prekinitvijo naredite največ za zavarovalnico in ne za vase otroke.

New Report

Close