"fondi"



Fondi se je pri nama izkazal kot dobra varianta za druzabno srecanje, zato ga pripravim ob razlicnih priloznostih.
Meso ( piscancje, puranje, svinjsko, hrenovke, pikant salama) narezem na koscke, ne solim). Nekaj omak naredim sama, nekaj pa jih kupim ( kečap, ajvar, hren, gorčica, majoneza). Domace omake naredim po obcutku, banana s currijem; poprova, pa kombinacija česna, kumarice in kisle smetane ipd.)
Zraven ponudim “francoza” in kaksno svezo solato ali zelenjavo.
Receptov res nimam, ker gre vedno za improvizacijo.
Lp, ana


Mi delamo običajno mesnega – s svinjino, puranom in mlado govedino (na kocke narezano in prej začinjeno s soljo, timijanom, lovorjem, poleg ponudimo različne omake). Še boljši pa se meni zdi ribji – jaz sem vzela fileje lososa, škarpene in osliča in na malo večje kose narezane lignje. Omake sem pripravila sama (če te zanima bom pogledala kaj sem dala not).
Sicer sem poskusila tudi na jušni osnovi mesno-ribji fondi (namesto olja) – zelo dobro.
Sirov fondi smo kupili že pripravljeno mešanico sira, pa ni bilo preveč všeč. Čokoladni (namakali smo banane, jagode) pa se mi je zdel obupno sitosten, sicer dober, ampak na koncu sem imela občutek “kamna v želodcu”.
Mmmm, dober tek!

K mesnemu fondiju pripravim omako iz sladke smetane in gorgonzole. Pol sladke smetane dam gret, not narežem trikotnik sira gorgonzola. Ko zavre, se sir stopi, malo dodaš vegete, lahko tudi košček masla.
K ribjemu fondiju pa v kislo smetano zmešaš curry, lahko tudi dodaš pretlačeno banano (jaz delam brez banane). Druga omaka: v majonezo zmešaš koper in dodaš malo kisle smetane. Lepo paše tudi tržaška omaka. Simple in dobro.
Lepo fondijajte!
Klara

Tule je kar nekaj receptov:
http://www.justcrockpotrecipes.com/fondue/
http://www.bhg.com/home/FondueRecipes.html
Dober tek!