Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Food for thoughts: Korona – nateg stoletja

Food for thoughts: Korona – nateg stoletja

Sploh ni nujno. Si že slišal za nocebo efekt, ko človek pričakuje nek simptom, se ta dejansko lahko udejani tudi v fizično/biološki obliki tudi pri praktično zdravem človeku. Odvisno je le od psihe, kako neko stvar posameznik doživlja, v kaj verjame itn.
[/quote]
pa ja seveeeeeda
v italiji umirajo zaradi histeričnih napadov in ne zaradi pljučnice. to bo ja
lej, če si tak prepričan, da je za vse kriva psiha, pa pojdi, naredi nekaj. tebe zgleda ne more nič okužit, ker je tvoja psiha tako trdna. veš koliko dobrega lahko narediš? se še nisi javil za prostovoljca?

Marko pa v jok in na drevo? Zakaj si domišljaš, da ga zanima tvoje mnenje o njegovi inteligenci?

Glede na visoko starost ljudi, ki umirajo za korono, lahko res upravičeno dvomimo v respiratorje. Res bi bilo zanimivo vedeti, koliko ljudi na sploh preživi, ko so enkrat na respiratorju.
Oba moja starša sta umrla z respiratorjem na obrazu namreč. Eden zaradi virusa. Gripe. Navadne.
Na hitrico sem našla podatek, da pljučnico zaradi mehanske pomoči pri dihanju dobi 15 procentov ljudi na intenzivni negi in je smrtna v 50 procentih primerov, po nekaterih podatkih 20 do 30 procentov, so pa še drugi usodni zapleti zaradi ventilatorjev/respiratorjev.
Vedno obstaja še druga plat.
[/quote]
nikjer ni zagotovila, da bo respirator pomagal. respirator ti samo podaljša čas, da lahko okrevaš. če okrevaš
da je to za večino primerov itak brezupno, je žal res. torej, naj bi jih po tvojem kar pustili umreti? saj slej ko prej bo to tudi opcija.

če pa respiratorjev ni, pa te pobere takoj. pika, šlus, konec.
pa niti šanse nimaš več.

nikjer ni zagotovila, da bo respirator pomagal. respirator ti samo podaljša čas, da lahko okrevaš. če okrevaš
da je to za večino primerov itak brezupno, je žal res. torej, naj bi jih po tvojem kar pustili umreti? saj slej ko prej bo to tudi opcija.

pa niti šanse nimaš več.
[/quote]

Poglej zgornji video, pa boš videla, da če se repiratorjev ne uporablja pravilno, lahko povzročijo posledično tudi smrt. Ni vse črno belo. Nič ni črno belo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

pa ja seveeeeeda
v italiji umirajo zaradi histeričnih napadov in ne zaradi pljučnice. to bo ja
lej, če si tak prepričan, da je za vse kriva psiha, pa pojdi, naredi nekaj. tebe zgleda ne more nič okužit, ker je tvoja psiha tako trdna. veš koliko dobrega lahko narediš? se še nisi javil za prostovoljca?
[/quote]

Za vse? Nikjer nisem napisal, da je za vse?! Kakšni so to ekstremi in zaključki? Preberi v miru, kaj sem napisal in delaj drame. Pojdi tja in naredi nekaj?! Đizs, kakšne nerealne izjave in drama.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

pa niti šanse nimaš več.
[/quote]

Seveda ne bi smeli nikogar kar pustiti umret in tudi doktrina ni takšna. Tukaj gor je neka histerična forumašica, ki vse upe tega sveta polaga v respiratorje, kot da so ti ključni za preživetje.
Treba bi bilo dejansko vedeti, koliko ljudi, ki enkrat pristanejo na respiratorju, dejansko tudi preživi (sploh starejših), ne glede na razlog, da so na respiratorju. Niso čudežna paličica preživetja.
Ko ti enkrat celo telo sistematsko propada, ti samo predihavanje verjetno bolj malo pomaga. Če pa gre recimo za poškodbo ali samo lokalno prizadetost pljuč, potem pa verjetno respirator res daje možnost, da okrevaš.
Star človek, ki zboli zaradi gripe/korone/pljučnice, verjetno nima težav samo z dihanjem in pljuči, ampak je prizadeto celo telo in vsi organi. To sem hotela povedati. In tudi ne vem glede muk in agonije – meni se pri mojih starših ni zdelo, da se pod respiratorjem ne mučita. Sta se mučila z dihanjem, nista pa po zagotovilih zdravnikov imela bolečin, ker sta bila pod močnimi zdravili. Verjamem, da tako zdravijo tudi v Italiji in da nihče ne umira v strašnih mukah, kot si naravnost želi ena forumašica tukaj gor.
Pri nas pa še sploh ne.

Seveda ne bi smeli nikogar kar pustiti umret in tudi doktrina ni takšna. Tukaj gor je neka histerična forumašica, ki vse upe tega sveta polaga v respiratorje, kot da so ti ključni za preživetje.
Treba bi bilo dejansko vedeti, koliko ljudi, ki enkrat pristanejo na respiratorju, dejansko tudi preživi (sploh starejših), ne glede na razlog, da so na respiratorju. Niso čudežna paličica preživetja.
Ko ti enkrat celo telo sistematsko propada, ti samo predihavanje verjetno bolj malo pomaga. Če pa gre recimo za poškodbo ali samo lokalno prizadetost pljuč, potem pa verjetno respirator res daje možnost, da okrevaš.
Star človek, ki zboli zaradi gripe/korone/pljučnice, verjetno nima težav samo z dihanjem in pljuči, ampak je prizadeto celo telo in vsi organi. To sem hotela povedati. In tudi ne vem glede muk in agonije – meni se pri mojih starših ni zdelo, da se pod respiratorjem ne mučita. Sta se mučila z dihanjem, nista pa po zagotovilih zdravnikov imela bolečin, ker sta bila pod močnimi zdravili. Verjamem, da tako zdravijo tudi v Italiji in da nihče ne umira v strašnih mukah, kot si naravnost želi ena forumašica tukaj gor.
Pri nas pa še sploh ne.
[/quote]

zelo malo jih preživi. samo poglej statistike zaključenih primerov.

ampak finta je v tem, da ne moreš vnaprej reči, nima smisla se okoli tega trudit, saj ne bo preživel.

poleg tega so v začetni fazi na intenzivi res bolj ali manj bolni starostniki, s trajanjem epidemije pa tja pride vedno več in več mlajših, ki jih je pljučnica mučila dlje časa, preden so pristali tam. mlajši pa dejansko imajo veliko šans, da preživijo to pljučnico, pod pogojem, da imajo respirator na voljo. en diabetik pri 80+ pač ne.

Tebi se pa vidi, da si v življenju dala skozi zelo malo življenjske šole. Predvsem pa nisi še niti od daleč videla koga hudo bolnega.
Mogoče se nisi rodila z zlato žlico v ustih, si pa definitivno živela v vati.
[/quote]
Ti pa veliko veš za tako omejeno osebico! Res, blagor ubogim na duhu kajti njih ni samo nebeško kraljestvo pač pa tudi zemeljsko! Ti to lepo dokazuješ.

Ti pa veliko veš za tako omejeno osebico! Res, blagor ubogim na duhu kajti njih ni samo nebeško kraljestvo pač pa tudi zemeljsko! Ti to lepo dokazuješ.
[/quote]

Škoda tastature za miljonkrat prežvečene floskule. Kako to, da si še vedno tu gor, nisi rekla, da nismo tvoj nivo pa to?

Škoda tastature za miljonkrat prežvečene floskule. Kako to, da si še vedno tu gor, nisi rekla, da nismo tvoj nivo pa to?
[/quote]
Mene sproščaš in zabavaš s svojim besnenjem.
Imaš težave z abstinenčno krizo heroinka? V tem času je hudo priti do robe kaj? Zdaj razumem zakaj se tako bojiš gripe. Pri odvajanju od heroina so baje simptomi zelo podobni res hudi gripi. Pa saj to že veš. Kolikokrat si bila že na odvajanju? Ko boš ponovno za nekaj časa čista pa poišči strokovno pomoč v društvu za nenasilno komunikacijo. Tvoja agresija do drugače mislečih je res klavrna.

New Report

Close