Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ford Crown Victoria policijski

Ford Crown Victoria policijski

Že od nekdaj sem nora na te ameriške policijske avte, najbolj pa na tega Ford Crown Victoria. Slišala sem da jih je sedaj ogromno na prodaj po zelo nizkih cenah. A je možno tole stvar vozit pri nas? homologacija in to. Koliko ta stvar popije bencina? Ima kdo kakšen kontakt od kakšnega ki uvaža te zadeve iz amerike? Hvala

https://www.youtube.com/watch?v=1y4SgS4DdlU

http://www.ebay.com/bhp/ford-crown-victoria-police-interceptor

Izrabljeni policijski cruiserji so na dražbah res poceni, pogosto pod 1000$, vendar se ti to splača, če živiš tam in znaš kaj sam postorit (deli so poceni), prevoz do sem, evropska homologacija in dajatve pa bodo zadevo do stanja pripravljenega za registracijo pri nas zadevo podražili na vsaj kake 4000€, da ne omenjamo, da je zadeva s svojim 4.6l motorjem seveda v najvišjih cestninskih in zavarovalnih razredih in, da zaradi velike teže (to še body-on-frame – torej ima še ločeno šasijo) spije ogromno – od 15l/100km naprej.

sicer ne vem veliko o teh avtomobilih, ampak sem pa skoraj prepričan da se da to nekako homologirat tudi v slo. tako na uč bi rekel da stvar popije nekaj čez 10 litrov, verjetno je veliko odvisno kater letnik in kako je bil vzdrževan. sem pa siguren da se ga da spravit tudi pod 10l/100km na kakšnih ravninskih cestah..


15l spije sam če se not vsedeš. Boh var zalaufat!

mah mislim da če si kupiš nekaj takega za nedeljske izlete je to čist možno izvedljivo tud v slo. ni takšna strašna cena.

si pa vedno ko vidim te avte predstavljam debele ameriške policaje not ko se bašejo s kakšnim junk foodom :DDD

Kje bos dobila rezervne dele, ce se kaj pokvari? Kot vem, jih ze nekaj let vec ne delajo.
In v njih se ne vozijo samo ameriski policaji. Meni je enkrat pozimi ponoci na podezelju crknil avto. Bilo je okoli -20 in korakam po cesti in se ob meni ustavi policijska Crown Victoria in me policaj pobara, zakaj v tem mrazu sredi noci hodim po cesti in mu povem. In je rekel, da je videl moj avto ob robu ceste. Nakar me je odpeljal 20 km do doma. Ampak sem morala sedet na zadnjem sedezu za resetko, kot arestant. Kaj takega se v Sloveniji ne bi nikoli zgodilo.

tako slabe/izmišljene zgodbe pa že dolgo nisem slišal. a si kaj kadila?

tako slabe/izmišljene zgodbe pa že dolgo nisem slišal. a si kaj kadila?
[/quote]
Se cigaret ne kadim, kaj sele kaj drugega. Zgodba je resnicna. Tale taxi servis se mi je zgodil februarja pred 4 leti. Ti pa verjemi kar ces. Ce nisi nikoli zivel drugje po svetu, verjamem, da so ti ene stvari nepojmljive.

ni večjih nasilnežev kot so amerikanarski policajkarji ki mnoge ljudi ustrelijo iz čistega miru, niti žlice kot oni nočem kaj šele avto http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32740523

Ne bluzit neumnosti, če niste bili v Ameriki, zato zaprite gobezdala.

Drži, da znajo biti ameriški policaji grobi in nasilni, ampak načeloma so zelo ustrežljivi in prijazni, še posebej če nekdo res potrebuje pomoč. V Ameriki sem bil 3x po več mesecev skupaj, kjer sem delal 2 do 3 mesece skupaj vse dni v tednu, potem pa 1 do 2 meseca igral še turista, le zakaj ne bi izkoristil možnosti, če sem bil že tam.
Ko sem potoval, sem srečeval zanimive ljudi, zelo ustrežljivi in gostoljubni, zelo pogosto sem prenočeval zastonj pri družinah, kjer smo si izmenjali zgodbe in informacije o domovini.
Obiskal sem tudi črnske četrti t.i. geto, kljub temu, da so mi mnogi odsvetovali. Ni tako grozno, kot pravijo, je pa res, da če bi imel smolo, bi bil lahko mrtev v 10 minutah od vstopa na to območje. Doživetje je neprecenljivo in ne samo to, Amerika je res dežela priložnosti, če bi bil mlajši, bi se preselil tja.

Tudi meni je všeč:) Kar se tiče uvoza konkretno tega l. 2004, ne vem ali je možno, ker more ustrezat bedariji, ki se ji reče evropska skladnost vozila. Če pa že, te bo na koncu predrago stalo. Lopovska država pobere veliko (davek na motorna vozila, ki je ogromen zaradi velikega motorja, potem še carina, če uvažaš izven EU, pa še kaj se najde… Registracija pri nas zaradi velikega motorja draga…
Ta avto porabi nekje 16 litrov mestne vožnje, 13 litrov mešane in 10 litrov izvenmestne.
Stvar pa je drugačna, če uvažaš oldtajmerja. Tam pa davka na motorna vozila ni, prav tako imaš pri registraciji popust 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na zavarovanje in 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na cestnino. Star more biti vsaj 30 let. To se potem recimo splača, če ti se gre za avto. Meni osebno je ta model še lepši:)

Year: 2008 VIN (Vehicle Identification Number): 2fafp71v48x150429
Mileage: 89,921 Make: Ford
Number of Cylinders: 8 Model:
Crown Victoria
Body Type: Sedan Trim: Police Interceptor Sedan 4-Door
Vehicle Title: Clear Engine: 4.6L 281Cu. In. V8 GAS SOHC Naturally Aspirated
Fuel Type: Gasoline Drive Type: RWD

8 cilindrov, 4,6 Litrski motor. To pod 20 litrov ne spije!!!!!

Mogoče tisti policijski interceptor, ki ima pojačan motor. Jaz sem dal tovarniške podatke za navadnega 4.6 V8 l. 2004.

ohhh kaj takšnega ameriškega so pa tud moje mokre sanje že dolgo časa, ampak kaj ko bi me žena zadavila 😀 avtorica dober okuš imaš, evo še jaz prilepim par slikc da se bodo skupaj cedile sline

[img]http://www.stanceiseverything.com/wp-content/uploads/2015/02/crownvic15.jpg[/img]
[img]http://www.stanceiseverything.com/wp-content/uploads/2015/02/crownvic2.jpg[/img]
[img]http://68.media.tumblr.com/216c5de1563ea1dcec300caeb0b883c3/tumblr_mmlctjx49m1r4ahl3o1_1280.jpg[/img]

pije že ampak tudi prede lepše kot vsak evropski avto:
https://www.youtube.com/watch?v=LpBvTTYNQSk

tole zgleda kot tisti ford mondeoti iz 90tih na STEROIDIH

sam značka je ista, drugač pa nit približn. če zapeljše crown victorio poleg mondeota postane mondeo kot en otroški avto. crown victoria je ladja in to ogromna

_pirpman_

svojci od žrtev se s tabo NE BI strinjali. In še nekaj, ti si belec, zato nisi imel težav. Toliko!
https://mappingpoliceviolence.org/unarmed/

Nisem še videl takšnih ladij na slovenskih cestah.

POBIJAJO TUDI CIVILE PO BLIŽNJEM VZHODU! http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

Evropski Ford nima glih veze z ameriškim, prizvodnja je ves čas ločena, modeli čist drugi..

No prede že, ampak nič kaj bolje kot primerljivi evropski V8 motorji, recimo BMW-jev 4.4, če že omenjamo ameriške V8, ki res izstopajo po zvoku (od takih realno dosegljivih tudi pri nas, pustimo muscle care izpred 50-ih let), bi sam prej izpostavil Grand Cherokee-ja (seveda verzije z V8 motorji), katerih je za nameček precej tudi tukaj, s tem da ne prede toliko kot rohni, že v stock izvedbi, dočim če se izpuh še malo odpre…noro. Ga ima en znanec in ko pritisne na gas se vsak mimoidoči dobesedno zdrzne če ne kar poskoči.

kaj potem tudi toyote in nissana ne bi smeli ljudje vozit ker jo uporabljajo teroristi? tudi mercedesa, bmwja, audija ne bi smeli vozit ker jih uporabljajo mafija, politiki??

guglej V8 club … imajo tudi forum

Avtomobili so smešno poceni samo v ZDA, saj so odslužena policijska vozila. Večji problem kot kilometrina pri teh avtomobilih so delovne ure, saj avtomobili ogromno časa stojijo prižgani, zato kak avtomobil izgleda nemogoče dobra kupčija. Računaj še koliko pride uvoz vozila iz ZDA. Poraba 19 litrov in več, in zavarovanje po najvišjih razredih. Se ti bolj splača iskati kakega oldtimerja.

Nekaj jih je pa tudi v Nemčiji Vaš link

New Report

Close