Ford Fiesta l. 2004-izkušnje?
Kolikor imam jaz izkušnje s fordi vsi bencinarji veliko pijejo. Npr. stric ima fiesto 2006 1.4 80KM in pije pri mešani vožnji 9l ali več, kolega ima focusa 1.6 115KM in ima porabo 10-11l (res da so bolj kot ne kratke vožnje ampak vseeno je to preveč)… Tako da če delaš malo več kilometrov vzami dizla, drugače pa se sprijazni z malo večjo porabo… Je pa drugače fiesta super avto, ki bi ga vsekakor priporočal, če ne gledamo na porabo…
Fiesta 2006, 1,3 – v glavnem vozim na avtocesti (med 120-130 km/h, hitreje se mi res ne zdi varno) in porabi 6,3 l/100 km. Kadar vozim na krajše razdalje (20 km v eno smer) z mestno vožnjo in klimo je 6,7. je pa to avto brez dodatnih stroškov razen rednega servisa.
Res ne verjamem, da komu pije 9 l. Po moje, da stric ne zna izračunat porabe !!!!
l. 2004 ima enak motor, samo luči so drugačne oblike.
so nasplošno zelo kvalitetni avtomobili.Moja mama je kupila novo ford fiesto leta 2007 in do sedaj menjala samo potrošni material oje filtre in kakšno zarnico.
Tako da,lahko potrdim,da je fiesta zelo kvaliteten avto,če odmislim porabo,ki je tam nekje 10 l na 100km.motor je popolnoma suh in dela kot švicarska ura.
Poraba se pa skonpenzira s kvaliteto,ker ni treba hodit popravljat okvar.
Pri nas imamo dve fieste letnik 2004 1.3 bencinarja in moje mnenje je, da je avto super za umirjeno vožnjo, za starejše voznike, malo porabi, je precej majhen avtek… ampak kar se tiče varnosti, sedenja na cesti in pospeškov pa ni avto nič kaj rožnat, vrata so strašno lahka in cel avto deluje iz ne preveč trdega “pleha”. Kar se mašine in vzdrževanja tiče odličen avto, nobenih problemov,. lastniki smo že 5 let.