Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ford Focus 1,6 TDCi Ebony – veliki servis

Ford Focus 1,6 TDCi Ebony – veliki servis

Avto sem kupila pred slabim letom. Do zdaj sem z njim že prevozila 30000 km (cca 150 km v službo in domov/dan).Je letnik 2010 in je bil do sedaj redno servisiran. Zadnja dva servisa sta bila na 130.000 in na 150.000 km.

Zanima me, pri koliko km moram narediti naslednji servis. Verjetno bo treba delati velikega, ker ga avto še ni imel? Ve kdo. kakšne so okvirne cene velikega sevisa za tip mojega avtomobila.

In pa še najbolj pomembno vprašanje: mi lahko kdo priporoči kakšnega dobrega serviserja? Ni treba, da gre za pooblaščen servis, le da so ok.

Hvala vnaprej.

Jaz sem zadnjič malce naivno peljala avto na podlagi reklame v Maxx servis v Črnuče. Pa sem bila na koncu lepo presenečena, saj so mi zamenjali olje za 30 evrov, pa tudi ostale zadeve so mi popravili za manj kot sem pričakovala. Baje, da so bolj ugodni od ostalih, ker so tako veliki. Pa garancijo dobiš.

Servisni interval je na 20.000km za mali servis (olje + filtri).
V kolikor ima vozilo dpf fap filter (filter sajastih delcev), pazite katero olje boste kupili. Zaradi višjih temperatur mora biti primerno vašemu modelu!
Interval zobatega jermena je na 200.000km
V kolikor imate dpf filter priporočamo še menjavo aditiva dpf (je shranjeno v posebnem tanku-dolivanje), in pa regeneracijo, saj so se pri teh modelih dpf filtri izkazali za občutljive.

Za točne podatke mi prosim dajte kodo motorja.

l.p.
Klemen Škarja,
Astilba d.o.o.

Najprej hvala za Vaš odgovor.

Ker nisem prepričana, katero kodo potrebujete, Vam bom navedla več podatkov iz prometnega dovoljenja:
Tip vozila: DA3G8DD1S-5KACM
Homologacijska oznaka: e13*2001/116*0144*19
Prostornina motorja: 1560
Moč motorja: 80
Vrsta goriva: D Dizel
Tip motorja: G8DD

Lp.

Pozdravljeni.
Servisni interval 20.000km, veliki servis 200.000km ali 120 mesecev.
Olje obvezno 5w30 zaradi filtra sajastih delcev.
Priporočeno tudi dolivanje aditiva, ker ga ima skupaj 1,8l. Če ga zmanjka, se bo filter začel mašiti, avto preide v zasilni program, razlog je motena vožnja.
Šifra olja: Ford WSS-M2C913-C
Pri nas jih servisiramo kar nekaj, tako da smo seznanjeni z specifikacijami.

l.p.
Astilba d.o.o.

Hvala za namig in delitev izkušnje. Jaz sem po prebranem peljala k njim puntota in so mi isto zrihtal po tej ceni. Všeč mi je njihov pristop. Pa še avto ti prečekirajo in dobiš neko poročilo, ki ga je nato mož natančno preučil, da vemo, kak je z avtom. Na srečo je bilo več ali manj vse OK.

Imam ford Focus let. 2010, 149000 kilometrov.
Pa me zanima koliko bi moral plačati za kompleten veliki servis.
Hvala za vsak odgovor.

Da dodam, Ford Focus 1.6 TDCI, letnik 2010, 149000 kilometrov. Celoten veliki servis.
Hvala še enkrat !

Še eno vprašanje; na servisih dobivam različne informacije o tem, kdaj se na mojem avtu sploh naredi veliki servis.
to torej na 180.000 km ali na 200.000 km?

Sem naredil veliki servis pri 150000km, ker je začelo nekaj klokotati pri motorju. Ko sem ga zjutraj prižgal se je slišal sikajoč zvok, med vožnjo pa se je slišalo nekako šklokotanje, podobno kot Bosh pumpa, ne glade na obrate. Zvok je postajal vedno glasnejši.
Odpeljal na servis in odgovor avto je nevozen.
Po dveh dnevih na servisu je mehanik rekel da je šel alternator in je videl nekaj opilkov.
Menjava alternatorja, vodne pumpe, zobati jermen, napenjalci + novo olje cca. 4 litre + liter antifriza, neki nov program, brez mikro jermena, cena 750Evrov.
Sedaj sem pa opazil da stekla na vratih ne zapira več impulzno.
Uglavnem 750 evrov !

Sem naredil veliki servis pri 150000km, ker je začelo nekaj klokotati pri motorju. Ko sem ga zjutraj prižgal se je slišal sikajoč zvok, med vožnjo pa se je slišalo nekako šklokotanje, podobno kot Bosh pumpa, ne glade na obrate. Zvok je postajal vedno glasnejši.
Odpeljal na servis in odgovor avto je nevozen.
Po dveh dnevih na servisu je mehanik rekel da je šel alternator in je videl nekaj opilkov.
Menjava alternatorja, vodne pumpe, zobati jermen, napenjalci + novo olje cca. 4 litre +oljni filter + liter antifriza, neki nov program, brez mikro jermena, cena 750Evrov.
Sedaj sem pa opazil da stekla na vratih ne zapira več impulzno.
Uglavnem 750 evrov !
Ford focus 1.6 tdci letnik 2010

Pozdravljen,
pri zaprtih steklih drži stikalo za zapiranje posameznega stekla 2-3 sekunde, za vsako steklo posebej. potem bi moralo delovati.
če ne me lahko pokličete.
Lep pozdrav,
Rode Matija
Summit avto
051/634 826

Pozdravljeni! imam Ford Focus 1.6 TDCI Titanium in imam prevozenih že 200.000 km. zanima me koliko stane glavni servis za moj tip auta, se pravi glavni servis v celoti. auto se lepo pelje in imam opravljene redne servise. L.p.

New Report

Close