Ford Focus, Stilo ali kaj drugega
Zdravo,
Mene zanima kaj priporocate, kupujem avto za cca. 1.700.000 – 1.900.000
Vendar ne vem katerega.
Morda me najbolj privlaci Focus saj naj bi imel dobre vozne lastnosti. Prav tako ne vem kaksna je razlika pri Focucu med 1.4, in 1.6 Motorjem ( je razlika v pospeskih in koncni hitrosti opazna?). Ali je res da je Diesel motor pri fordih slab?
Prosim za nasvet. Hvala

Sem ga sel pogledat. Zgleda kar lusten avto.
Problem je pa ker sem govoril z enim Ford mehanikom ki je rekel, da opaza, da ko ima masina malce vec kilometrov da se lahko mocno poveca poraba olja, popravilo pa da je precej drago.
Drug mehanik ki pa bolj vw sraufa je pa rekel da je vzdrzevanje golfov 4 cenejse in da so tudi zelo trpezni…
Tako da res ne vem kaj bi….

Ah, spet ga serješ…….
mi lahko prosim razložiš kako v avtomobilski tovarni ločijo avte 2. klase od avtov 1. klase.
Imajo mogoče za 2. klaso druge vgradne dele, slabše materiale, al majo mogoče celo kr še eno tovarno kjer šrot sestavljajo……
Tole bo bolj težko.
Sem namreč zaposlen v avtomobilski industirji in sem videl že kar nekaj avtomobilskih tovarn različnih znamk in kar sem jih videl nikjer se zadeva ni delila na kakovostne razrede.
Proces sestave avtomobila je namreč prezakompliciran da bi tu še delili in iskali različno (kvalitetne) sestavne dele za določene trge, niti se v tovarni sploh ne ve, kam je avto namenjen…….

Mam kolega, ki dela v VW v Nemčiji in mi je to povedal. Pa tudi sam opažam, da imajo VW, ki jih folk uvozi iz Nemčije (rabljeni) manj okvar, kot pa tisti, ki jih kupijo pri nas. Opažam pa, da je Honda, ki je sestavljena v Angliji narejena bolj šlampasto, kot tista iz Japonske.
Ne vem, tudi sam nisem več pameten.

Pozdravljen!
Napisal ti bom nekaj o avtomobilu za katerega se zanimaš konkretno o focusu.Sam imam prav tak avtomobil in ti lahko po pravici in pošteno povem ,da mi do sedaj ni žal ,da sem kupil ta avtomobil.Tisto o voznih lastnostih prav gotovo drži,lega na cesti je zares super,da o vodljivosti ne govorim.Omenil si slabo kvaliteto dieselskih motorjev pri tej znamki.Naj ti povem ,da tudi sam vozim diesla 1.8 tdci 115 hp in ti povem ,da me ta motor vsakokrat navdušuje tako glede porabe,proznosti in hrupnosti motorja ,ki je precej nizka.Do sedaj nisem imel hvala bogu nobenih okvar. Osebno poznam dva mehanika,ki delata na fordovem servisu (eden je kolega drugi sorodnik) in oba pravita da pri focusih ni nekih težav pa tudi nekih reklamacij oziroma popravil.Res,da avto ni popoln,da mu mogoče kaj manjka sicer komu pa ne.O tvoji drugi opciji fiatu stilu pa nevem kaj dosti,ker ne poznam te znamke avtomobilov,povem ti lahko da ga jaz ne bi imel ,ker me oblika avtomobila prav nič ne navdušuje,prav tako menda fiat ne slovi po kvaliteti,lahko pa ,da se motim.Vsekakor ti svetujem nakup focusa!!
LP! in srečno na cesti.
Najprej vsem najlepsa hvala za odgovore.
Vprasanje za vse lastnike focusov:
Koliko kilometrov zdrzi masina?
Za vw golf vsi pravijo da zdrzi do 200.000 km in vec in to bi nekako verjel.
Trenutno sem v veliki dliemi, za ta denar ki ga namenjam avtu bi dobil focusa letnik 1999 z 122.990 kilometri in ne vem do koliko bi delal brez vecjih servisov. Prav tako je tudi en diesel 1.8 z 168.170 km za katerega tudi ne vem do koliko bi zdrzal.
Resnicno se ne bi rad nasankal z avtomobilom ker ga ne kupujem zato da bi bil non stop na servisu.
Tako da prosim ce mi zaupate vase iskusnje.
p.s Ali so redni servisi pri fordu dragi?
Hvala res vsem

Avto mora zdržati do 300tkm brez večjih posegov v motorju (ob primernem vzdrževanju), bencinske motoje ima ford boljše in bolj varčne od vw (kar pa sploh ne drži za dizle). Servisna mreža za ford je pa bolj uboga. Zakaj pa ne kupiš enega s 50000km, saj je izbira focusov kar pestra? Osebno ne bi posegal po dizlu (večja možnost okvar, majhna razlika pri porabi, trend gibanja cen nafte-obdavčitve), saj boš s porabo 1.6l skoraj sigurno pozitivno presenečen. Obvezno pa moraš vzeti 1.6 (ne bi 1.4 in ne 1.8). Kašne pa so cene in letniki teh, ki jih gledaš
lpk

Se strinjam s tistim ,ki je napisal,da mora avto če je primerno vzdrževan in primerno vožen zdržati tudi do 300k km.Kar pa se servisne mreže za forde tiče je ta dovolj razvejana in tudi servisne storitve so na nivoju drugih servisov drugih avtomobilskih znamk.Kar se vzdržjivosti fordovih bencinskih ali dieselskih motorjev tiče so popolnoma primerljivi z konkurenco.Povem ti iz lastnih izkusenj da sem vozil mondea letnik98 diesla seveda ki je imel 180.000 km ko sem ga uvozil iz Nemčije.Avto sem uporabljal 4 leta in prevozil z njim še sam okoli 70.000 km.Z tem avtom nisem imel nobenih težav ali kakršnih koli izdatkov.Ta avto je še sedaj pri hiši in je vozen seveda in pridno služi svojemu namenu.Vsekakor odločitev je tvoja!
Lp
Edina možna razlika v kvaliteti je samo, če je vozilo sestavljeno v drugi tovarni, ampak še to je razlika samo v tem kako je sestavljeno (v kakšni tovarni pač sestavljajo še ročno), drugače ti pa garantiram da VW uporablja v vseh svojih tovarnah (za isti model) iste sestavne dele.
Načeloma pa imajo avtomobilski koncerni zelo stroge kvalitetne standarde, ki jih izvajajo po vseh svojih tovarnah po svetu in teh standardov se morajo držati še vsi njihovi dobavitelji (če samo pomislim kakšno štalo naredijo, če nam najdejo kakšen izdelek slabše kvalitette)
Mogoče je razlika v številu okvar zato ker se nemci vozijo po boljših cestah in bolje vzdržujejo avtomobile ?