Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ford fusion

ford fusion

Zanima me prostornost tega avtomobila, predvsem velikost prtljažnika. Ali je to manjši enoprostorec?
Hvala in lp!

Sem si ga tudi sam ogledal in moje mnenje:
1. Zgleda “cool”, ker je malo dvignjen – kot kak terenc. Kar je seveda čisti nateg ford marketinga, saj avto nima nič “terenskega”. Samo malo nabildana fiesta.

2. Res naj bi to bil mali enoprostorec in notranjost ima kar prilagodljivo (npr. podiranje zadnjih sedežev in sedeža sopotnika), toda meni je delovala dokaj ceneno.

3. Absolutno predrag. Jaz bi si ogledal vsaj še hondo Jazz (ki jo zelo hvalijo).

4. Jaz sem se raje odločil za Focusa karavan (ker imajo res ugodno akcijo Burin oz. Maestral).

Še to sem hotel dodati – prtljažnik je večji kot od malih avtov (fiesta, punto, clio), toda še vedno dokaj majhen, okrog 330 litrov. Za družino seveda.

Ogledal sem si več teh “malih enoprostorcev” in vsi so bistveno bolj prostorni od zunaj kot od znotraj, še posebno prtljažnik je kritičen. Morda je v kabini oz. na sedežih malo več prostora (pa še optična prevara zaradi višine!), včasih so tudi širši, ampak prtljažnik je ubog, ponavadi zelo kratek (glede na zunanjo velikost avta) – pa to ne velja samo za fusiona in podobne, ampak tudi za napr. Scenica. Ker imamo pri nas zmeraj ogromno prtljage, pri vseh plehih opazujem ravno prtljažnike in moram reči, da ima večina avtov, posebno če niso največji in najdražji, zelo majhnega, pa tudi kakšen avto, ki je na zunaj ogromen (in drag), ima zadaj malo prostora (napr. laguna). Izjema so t.i. velikoprostorci (kangoo, berlingo itd.), ki imajo res prtljažnik kot se šika, vendar so to v osnovi majhni avtomobili (tehnično), kar mi ni všeč zaradi premajhne varnosti.

LP, Valter

Kangoo in Berlingo nimajo veliko placa, oz. po kubatori ga imajo, toda meni je bolj praktičen karavanski tip avta, ki ima ta volumen razporejen po večji površini (prtljažnik je v berlingotu kratek a visok, v karavanu pa dolg in nizek).

Komentiral bom samo videz – obup 🙂

New Report

Close