Ford Kuga
Mož se navdušuje nad Fordom Kuga, zdaj so menda še neki ekstra popusti. Vem, da drugače stane tam okoli 22-25 jurjev, koliko pa zdaj? Pa še nekaj: če ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom, se splača za toliko denarja? (pa ne me zdaj pošiljat po info na prodajalce ali na google, ker so info vedno zelo enostranske).
res me zanima, če je ta avto vreden toliko?
Ford Kuga te generacije se počasi poslavlja, zato lahko pričakujete popuste. Nekje za 22.000 evrov dobite spodobno osnovno opremljeno dizelsko različico z nekaj dodatki. Pogon na prednji kolesni par.
Če primerjate ceno Kuge s Hyundai ix35, VW Tiguanom se pač cene tu okoli vrtijo. Cenejši je Škoda Yeti, vendar je manjši avto, tudi Kia Sportage je malenkostno manjša. Kuga pa ima v primerjavi z ix35 manjši prtljažnik. Odvisno kaj iščete. Moje mnenje je, da je vredna tega denarja, če gledamo kako je cenovno pozicionirana v primerjavi s tekmeci.
Midva sva ga kupila. Na začetku imeli ful težav z njim tako da sva ga mislila že prodati, sedaj (že trkam) je ok. Kupila sva novega, bil pa je okoli 22000€. Meni je ta avto res res tako lep. Ob mirni in normalni vožnji kuri okoli 5,8 do 6,0 l/100km. Mojmu še malo manj k res umirjeno vozi.
Če odmislim začetne težave je avto super. Če bi me spraševala eno leto nazaj pa bi ti ga odsvetovala.
turbina je šla (zaradi materiala), dize – menda tudi, pa še neki manjšiga je bilo potem.
Zdj ko je vse zamenjano je zaenkrat OK. Menda smo imeli smolo, samo ko govoriva pa z nekaj ostalimi pa znajo povedat, da je material v teh avtih slab. Ampak to ne velja samo za forde ampak ima menda te turbine notri tudi vw oz. še nekaj znamk,ker so najcenejše.
Ej igor131, ne vem, zakaj bi mož prav Ford Kuga. Meni je tudi kar všeč. Mogoče odtehta to, da je njegov bratranec serviser na Fordu…
Mislim, da ni noben drug poseben razlog. Sicer ga pa rabi(va) za vožnjo bolj izven avtocest, po regionalkah in občinskih cestah (razen za dopust).
Mož, ki bi ga večinoma uporabljal, se vozi v službo 25 km, velikokrat pa mora še v kakšne rovte na teren službeno s svojim avtom …
Zame pride prav, ko moram k svoji mami v hribe, dobre 3 km še po makadamu, kar je redno, dva do trikrat tedensko (drugače mi za pot v službo zadostuje moj star peugeot 206, ki pa v zimi ali ob nalivih čisto odpove na taki strmi makadamski cesti). To je to.
Aja, pa psa imava in seveda kratkohlačnika z vozičkom in vsemi ostalimi pritiklinami… :))