Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Forex trgovanje

Forex trgovanje

Hej,
Mene pa zanima ali kdo res trguje s valutami oz. tako imenovan forex trading. Sem se kar poglobil v to in vem kako in kaj priblizno, ampak ali je res kdo tak ki lahko reče da nekaj zasluži, vključno samo s forexom ne npr. s online coursi, signali, piramidi sistemi itd. Ali pa kakšne so kaj vaše izkušnje s forexom? Ker teh “gurujev” forexa je na svetu tok da res ne veš

Hvala za kakrsen koli odgovor

Ja, s forexom si krajšam čas, zame je kot nekakšna igrica in mi je v veselje že kakšnih 10 let, večinoma na demo računu. Probal tudi v živo, dvakrat mi je v daljšem času skurilo račun, nič zato, znesek ni bil tako visok, da ne bi mogel pozabiti.
Kot sem rekel, jemljem kot igro in popestritev večerov posebno zdaj v corona času. Meni je užitek tako kot nekaterim reševanje križank ali sudokuja.
Forex trgovanje je izredno spolzek teren, od vseh, ki so poizkusili svojo spretnost je uspelo
1- 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z minimalnim dobičkom, mogoče je v Sloveniji tudi kakšen profesionalec, jaz ga ne poznam. Tudi če je, svoje strategije ne bo izdal nikomur, ni šans, da ga srečaš na MON-U. Da bi te učil in uvajal …pozabi!! Do uspešnosti se boš prebil sam ali se ne boš!
Na spletu je razna literatura in webinarji posrednikov, vse je malovredno ali celo ničvredno, vsi bi ti radi nekaj prodajali. Zdrav razum ti mora povedati, če bi bilo kaj uporabno bi sami na tak način zaslužili in ne s prodajo …Logično, ne.
Forex trgovanje ima več pasti.
Kot prvo moraš osvojiti uspešno strategijo, nihče ti jo ne bo prodal še manj podaril.
Kot drugo so skoraj vsi posredniki LOPOVI, ki na razne načine ožemajo svoje stranke. Skoraj pravim, potrebno se je naučiti pri izbiri posrednikov.
Kot tretje je naša finančna uprava. Če se prebiješ do uspešnosti in te izvohajo, te takoj opredelijo kot profesionalnega trgovca in davek je neizogiben.
Eee, vidiš, vse prej kot lahko, sanje, da bi živel na račun forexa so skoraj neuresničljive.
Forex moraš jemati kot igrico na demo računu ali live z minimalnim zneskom na računu.

Veliko uspeha in užitkov v forex trgovanju, lahko se oglasiš na “trade.forex@europe.com”,
si bova kakšno rekla … nič ne prodajam, nobenega ne učim ali karkoli tržim, forex imam za lastno razvedrilo.

Ja, s forexom si krajšam čas, zame je kot nekakšna igrica in mi je v veselje že kakšnih 10 let, večinoma na demo računu. Probal tudi v živo, dvakrat mi je v daljšem času skurilo račun, nič zato, znesek ni bil tako visok, da ne bi mogel pozabiti.
Kot sem rekel, jemljem kot igro in popestritev večerov posebno zdaj v corona času. Meni je užitek tako kot nekaterim reševanje križank ali sudokuja.
Forex trgovanje je izredno spolzek teren, od vseh, ki so poizkusili svojo spretnost je uspelo
1- 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z minimalnim dobičkom, mogoče je v Sloveniji tudi kakšen profesionalec, jaz ga ne poznam. Tudi če je, svoje strategije ne bo izdal nikomur, ni šans, da ga srečaš na MON-U. Da bi te učil in uvajal …pozabi!! Do uspešnosti se boš prebil sam ali se ne boš!
Na spletu je razna literatura in webinarji posrednikov, vse je malovredno ali celo ničvredno, vsi bi ti radi nekaj prodajali. Zdrav razum ti mora povedati, če bi bilo kaj uporabno bi sami na tak način zaslužili in ne s prodajo …Logično, ne.
Forex trgovanje ima več pasti.
Kot prvo moraš osvojiti uspešno strategijo, nihče ti jo ne bo prodal še manj podaril.
Kot drugo so skoraj vsi posredniki LOPOVI, ki na razne načine ožemajo svoje stranke. Skoraj pravim, potrebno se je naučiti pri izbiri posrednikov.
Kot tretje je naša finančna uprava. Če se prebiješ do uspešnosti in te izvohajo, te takoj opredelijo kot profesionalnega trgovca in davek je neizogiben.
Eee, vidiš, vse prej kot lahko, sanje, da bi živel na račun forexa so skoraj neuresničljive.
Forex moraš jemati kot igrico na demo računu ali live z minimalnim zneskom na računu.

Veliko uspeha in užitkov v forex trgovanju, lahko se oglasiš na “trade.forex@europe.com”,
si bova kakšno rekla … nič ne prodajam, nobenega ne učim ali karkoli tržim, forex imam za lastno razvedrilo.

Ja, jaz. Dolgo casa nisem bila profitabilna, kupila sem course od ene osebe, ki se ukvarja s Forexom ze vec let, od takrat delam sama, za sebe, sem se dobro naucila od njega. Ce znas izklopiti custva medtem ko delas in razisljat racionalno bos ok, samo najdi svojo strategijo (ki deluje) in se je DRZI tudi ko pride kak slab dan. Nikoli se reskiraj vec kot 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, priporocam 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…in nikar ne obupaj takoj, na faksu si par let da se izucis, s forexom nekateri obupajo pa po 2 tednih. It takes time. Pa nikar se ne naslanjaj samo na neke wnb indikatorje kot so Bollinger Bands npr ker bos skuril racun. In nikoli ne it proti trendu.

Forex ni scam, MLM (multi level marketing) pa je. Pac piramidni scami. Tega se izogni.

Za brokerja ti priporocam icmarkets, NIKAKOR pa ne trading212 ker imajo prevelik spread. Ce bos delal z icmarkets izberi raw spread, se splaca.

aja pa to da sem omenila course ni nobena reklama, nebom niti povedala od koga,,to sem omenila zato ker znanje ne pade iz neba in sem na zacetku potrebovala pomoc da sem se znasla. Sem pa prebrala v 5 dneh, potem delala na demo nekaj casa in potem preklopla na live.

Hm in koliko kaj davka plačuješ za tvoje “dobičke”?

Ma ne, 5 dni za branje, še malo demo vadbe in začela se je tvoja zgodba o finančnem uspehu.
Brihtna punca ni kaj.
Bollinger Bands strogo odsvetuješ, kaj pa RSI, Stoch, MACD… verjetno tudi teh ne, kaj nam še
ostane? Aja, price action bo prava strategija, kupi nizko prodaj visoko in seveda vedno v trendu.
Čisto enostavno, sploh ne izgleda težko, res me čudi, da večina kuri račune na forexu.
Kot praviš je treba psiho utrjevati, ja, tukaj pa je hudič. Daj, povej, kako si to uredila pri sebi?

“dobičke”?
”Ma ne, 5 dni za branje, še malo demo vadbe in začela se je tvoja zgodba o finančnem uspehu.”

Prvo kot prvo pred branjem sem delala sama pol leta ampak sem bila vecinoma negativna ali pa at break even, koliko pa rabis ti da preberes 50 strani in pogledas 10 videjev? 1 leto ali kaj? A si bolj pocasne sorte ali ti gre v nos to da sem punca in ji gre nekaj kar tebi ocitno ne? a sem rekla da sem rabila samo par dni kasneje na demo? Ne je vzelo kar dosti casa. Ce bi bila zgornja odgovora prijaznejsa in ne super sarkasticno nesramna bi se celo dala kak nasvet glede davkov in strategije in ne, zato ker gledas 2 indikatorja in se sam ne znajdes iz svojih zmaskov ki jih verjetno gledas na tradingviewu v zalosti ko se ne izide ti definitivno nikoli ne bo uspelo. Tocno zaradi tega v Slo nimamo nobenih FX skupnosti ker ste ljudje v vecini neprijazni. Se mi zdi da malokrat pride nekdo mimo nas, ki bi nam dejansko pomagal, se posebaj zastonj. Zgoraj sem cisto lepo vse napisala, res nevem zakaj morate ljudje biti zmeraj nesramni, kajj uspesna je? pa se punca? halo to pa je res nemogoce… Za konec ti bom napisala to..na psihi delas tako da se ne veselis prevec svojih zmag in se ne sekiras za svojimi izgubami, ostanes racionalen, da na dan ko vidis rdece ne povecas R:R ratio, ker bos skuril svoj racun z revenge tradingom, ne it v vec kot 2 poziciji dnevno in zmeraj imej vklopljen SL, nikoli nebom razumela tistih, ki ga nimajo. NE drzi pozicij cez vikend ker te bo v vecini v nedeljo zvecer kap, zapri v petek tudi ce si v mansji izgubi. Ja, slisijo se enostavne stvari ampak se jih vecina ljudi ne drzi. Srecno obema, ceprav sta mi res malo zagrenila jutro. Vec stvari definitivno ne mislim pisat ali se sploh vracat sploh brat odgovorov, ker bodo verjetno nesramni.

pa da ne bo kdo z mojim nicknamom poskusal cesa ”prodajat”, ce kdo pise z istim uporabiskim imenom kot jaz od tukaj naprej vec nisem jaz!! Bi se morala registrirat ze enkrat koncno

Forex je nekaj, kar te zagrabi in nikoli, po mojem, čisto ne izpusti. Zadeva je kar se tiče samega dela, po tem, ko jo obvladaš skoraj smešno preprosta in celo dolgočasna. Da pa jo obvladaš zahteva veliko potrpežljivosti. Obvladati jo pomeni, da si ob trgovanju popolnoma brez čustev in se zanašaš na sistem, ki si si ga sam vzpostavil, ga stestiral – na demo za nekaj let nazaj in nekaj mesecev zopet na demo preizkusil v živo, da dobiš občutek ali je tvoj algoritem res profitabilen in kako profitabilen. Če ni, se vrni nazaj in delaj na sistemu. Sistem je nabor nekaj dobrih indikatorjev, ki ti v nekem trenutku dajo potrjen signal za vstop v trade. Tu je pomembno še obvladovanje rizika in dober izhodni indikator, ki te popelje iz trejda s čimvečjim dobičkom ali čimmanjšo izgubo. Najboljši časovni okvir je po mojem 1 dan. Trgovanje v tem časovnem okviru pomeni, da imaš lahko poleg trgovanja še normalno življenje in najboljši profit na vloženi čas, saj trguješ lahko z vsemi 28 pari le pol ure na dan. Ostali čas pa je bolje, da računalnika sploh ne prižgeš za namene trgovanja ampak se le uči. Forex učenje je učenje do konca trejd življenja.
Sam se s tem ukvarjam nekaj let in trenutno testiram svoj algoritem v živo.

Dolce Vita,
Strinjal bi se z Rozo. Ne uporabljaj indikatorjev, kot so že omenjeni, pa tudi ne CCi, Parabolic, Trend Lines raznih vrst, support in resistence, price levels, fibonačijev, adx, tdi, qqe, pa tudi raznih chart patternsov in japonskih candle paternsov. To so orodja, ki niso bila razvita za forex ampak za nekaj drugega, v popolnoma drugačnih časih in so pretečena roba. Obstaja več tisoč indikatorjev, nekateri so precej boljši od omenjenih. Sam jih imam na zalogi nekaj sto.

Katere torej uporabljaš oziroma se ti zdijo uporabni? Če si že naštel neuporabne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Slika pove 1000 besed
[img]https://i.ibb.co/BsZ3gpF/Clipboard01.jpg[/img]

[url=http://bit.ly/3pr5FyK][b]KRIPTO VALUTE: NALOŽBA/VARČEVANJE ZA POPOLNE ZAČETNIKE (10€/TEDEN)[/b][/url] Način varnega investiranja v kriptovalute. [url="http://bit.ly/3qnTQL9"][b]NAVODILA ZA AVTOMATIZIRANO TRGOVANJE S KRIPTOVALUTAMI[/b][/url] [url=https://kriptoslovenija.si][b]KRIPTOSLOVENIJA.SI[b][/url] Skupnost kripto entuzijastov in popolnih začetnikov. [url=https://bit.ly/3bM8pn5][b]BINANCE.COM[/b][/url] Menjalnica z največjo in najboljšo ponudbo in vplačila/izplačila direktno na bančni račun.

Resnica, bravo.

Tudi sam ga že nekaj let uporabljam kot razvedrilo, na demo računu. Dokler mi ne zlaufa neka taktika ali pristop na demo, ne vložim niti centa, saj se zavedam, da je to težko za male ribice.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

nič, ker ji ni treba

Katere torej uporabljaš oziroma se ti zdijo uporabni? Če si že naštel neuporabne.
[/quote]
Marko, pamet v roke, ne nasedaj nobenemu forex ekspertu, na spletu jih je kolikor hočeš, v reali skoraj nobenega. Indikatorjev je na tisoče in tisoče, vsi so samo pogojno uporabni in stalno prihajajo novi ker se išče sveti gral. Tega pa ni, verjemi. Če že uporabljaš kakšen indikator naj bo ta samo za potrditev in nikakor ne za odločitev posla. Če se indikatorjem ne moreš upreti jih preprosto ne uporabljaj in uspeh bo takoj boljši.
Da ti ne bi prišel na misel kakšen robotek (Expert advisor), to je šele sranje, račun bo zelo kmalu skurjen. Mislim te, ki se podarjajo in prodajajo na spletu, sicer pa se v forex trgovanju pri velikih trgovcih, kot je Deutsche Bank v večini uporabljajo, ko se odpre trg opaziš veliko volativnost in trzanje cene grafa gor in dol- to so roboti.
Uspešni roboti so, ampak ne na spletu in tudi drugje ne, dokler kokoš nosi zlata jajca je skrbno varovana skrivnost, ko je kokoš iznošena se jo pa priponudi trgu.

Roza domneva, da sem počasne sorte… hihi…, verjetno res, da se po 10. letih ukvarjam z drobižkom. Recimo, da so vsi ostali še enkrat pametnejši, dajte no, prilepite kakšen print screen vaših zadnjih napr. vsaj 10- 20 velikih poslov na live računu, da ustavite moje kokodakanje. Ne boste, ker jih ne premorete. Ne trdim, da ni prav nobenega, ampak ti so skrivnostno tiho in se brigajo za svoj uspešen posel dokler traja. Nič ni večno.

Še nekaj, redki uspešni forex trgovci uporabljajo trenutno uspešno strategijo in pridobljeno znanje. Tudi za njih je vsak vstop na trg tveganje, ki se ne vedno konča srečno. Večina ja, sto procentno ne. To je igra plusov in minusov, uspešni so v plusu, ostali z dolgim nosom. V forex trgovanju več glav manj ve, vodi v povprečnost ali izgubo, forex je strogo solo igra.
In kaj bi se zgodilo, če bi tak ekspert poučeval druge, katastrofa, bilo bi preveč vprašanj na katra ni odgovora, popolnoma bi mu zj…ali intuicijo in kmalu bi postal eden izmed njih.

Novinci v forex trgovanju zahtevajo garancijo, logiko in absolutnost… tega v forexu ni.
Forex je pač forex, velikokrat ubere svojo pot v nasprotju z zdravo pametjo. Tukaj te reši samo dober lastni plan, do katerega boš potreboval ohoho časa, čustva pa na klin.

Še enkrat, forex vzemi kot igro in ne kot zgodbo o uspehu. Odpri pravi račun z majhnim zneskom in trguj v živo z 0, 01(micro) lotom, danes je veliko ponudnikov, ki to omogočajo.
Zakaj pravi račun in ne demo?
Zato, ker psiha na pravem deluje čisto drugače kot na demo, ni primerjave. Ko gre zares nam pamet drugače deluje, tako si boš krepil psiho. In naj ti ne bo škoda tistih 100€- 200€, forex stane. Kot vsak šport ali igra.

Marko, pamet v roke, ne nasedaj nobenemu forex ekspertu, na spletu jih je kolikor hočeš, v reali skoraj nobenega. Indikatorjev je na tisoče in tisoče, vsi so samo pogojno uporabni in stalno prihajajo novi ker se išče sveti gral. Tega pa ni, verjemi. Če že uporabljaš kakšen indikator naj bo ta samo za potrditev in nikakor ne za odločitev posla. Če se indikatorjem ne moreš upreti jih preprosto ne uporabljaj in uspeh bo takoj boljši.
Da ti ne bi prišel na misel kakšen robotek (Expert advisor), to je šele sranje, račun bo zelo kmalu skurjen. Mislim te, ki se podarjajo in prodajajo na spletu, sicer pa se v forex trgovanju pri velikih trgovcih, kot je Deutsche Bank v večini uporabljajo, ko se odpre trg opaziš veliko volativnost in trzanje cene grafa gor in dol- to so roboti.
Uspešni roboti so, ampak ne na spletu in tudi drugje ne, dokler kokoš nosi zlata jajca je skrbno varovana skrivnost, ko je kokoš iznošena se jo pa priponudi trgu.

Roza domneva, da sem počasne sorte… hihi…, verjetno res, da se po 10. letih ukvarjam z drobižkom. Recimo, da so vsi ostali še enkrat pametnejši, dajte no, prilepite kakšen print screen vaših zadnjih napr. vsaj 10- 20 velikih poslov na live računu, da ustavite moje kokodakanje. Ne boste, ker jih ne premorete. Ne trdim, da ni prav nobenega, ampak ti so skrivnostno tiho in se brigajo za svoj uspešen posel dokler traja. Nič ni večno.

Še nekaj, redki uspešni forex trgovci uporabljajo trenutno uspešno strategijo in pridobljeno znanje. Tudi za njih je vsak vstop na trg tveganje, ki se ne vedno konča srečno. Večina ja, sto procentno ne. To je igra plusov in minusov, uspešni so v plusu, ostali z dolgim nosom. V forex trgovanju več glav manj ve, vodi v povprečnost ali izgubo, forex je strogo solo igra.
In kaj bi se zgodilo, če bi tak ekspert poučeval druge, katastrofa, bilo bi preveč vprašanj na katra ni odgovora, popolnoma bi mu zj…ali intuicijo in kmalu bi postal eden izmed njih.

Novinci v forex trgovanju zahtevajo garancijo, logiko in absolutnost… tega v forexu ni.
Forex je pač forex, velikokrat ubere svojo pot v nasprotju z zdravo pametjo. Tukaj te reši samo dober lastni plan, do katerega boš potreboval ohoho časa, čustva pa na klin.

Še enkrat, forex vzemi kot igro in ne kot zgodbo o uspehu. Odpri pravi račun z majhnim zneskom in trguj v živo z 0, 01(micro) lotom, danes je veliko ponudnikov, ki to omogočajo.
Zakaj pravi račun in ne demo?
Zato, ker psiha na pravem deluje čisto drugače kot na demo, ni primerjave. Ko gre zares nam pamet drugače deluje, tako si boš krepil psiho. In naj ti ne bo škoda tistih 100€- 200€, forex stane. Kot vsak šport ali igra.
[/quote]

Mah, jaz se igram na demotu, zato mi je čist vseeno kaj kdo svetuje. Sem pa že kar nekaj let, tako da nekaj tud že vem, kaj lahko deluje in kaj ne.

Se pa strinjam s teboj, da psiha lahko deluje drugače ko “igraš” s pravim denarjem ali na demotu.

Pozdravljeni,

Hja kolikor opažam na Slo. sceni res ni kakšne kvalitetne skupnosti. Nobenih profijev ipd…

Bi pa rad izpostavil, da forex ni enostaven. Imet moraš strategijo, ji sledit, si pisat dnevnik, bit samokritičen, se držat omejitev, pozabit na pohlep in razna labilna dejanja.

Market makerji – velike banke ali sharks prežijo na male investitorje…kar pa je mogoče obiti samo z preciznim trgovanjem. Vedet zakaj greš v trejd, kje iztopit in zakaj iztopit.

Recimo tipičen dan trgovalca zgleda takole:

-Zjutraj pregleda čarte, implementira svojo strategijo.

-Izbere čarte ki jim bo sledil,

-Preveri novice

-Izračuna stop loss, take profit, risk reward ipd

Sledi ceni, gleda za reversal patternsi – svečkami, ki spreminjajo smer, čaka pravi trenutek in BOOM

Ko je v trejdu ga aktivno spremlja. Jemlje del dobička iz trga, prestavlja stop loss, omejuje riziko in maksimira dobiček.

Končno. Trejd je bil dobljen. Ponosen lastnik 36 pip

Zapiše svoje vrednosti v excel, ki je kot nekakšen dnevnik trejdov, kjer spremlja svoj uspeh/neuspeh

Dnevnik trejdov skrbno preučuje, saj samo tako lahko dopolnjuje in optimizira tehniko.

Dan trgovalca je končan….

To je samo droptinica dragi moji….pa še vedno ne boste 80% profitabilni.

Lp, Mcare

pišite:) morda zgradimo skupnost marjanb008@gmail.com

New Report

Close