Najdi forum

Forex

lep pozdrav!

Znanec me prepričuje da bi naložil nekaj denarja v Foreks trg z valutami. In sicer preko neke agantke v ljublani. On da je vložil pred enim letom in pol 5000 evrov in zdaj je začel dobivat ven in sicer januarja 750 evrov in februarja 750. Vsega skupaj pa naj bi dobil 60 mescev * 750 evrov.

On je sicer takrat ta denar odpisal, pač 100 % riskiral. Na pogodbi sploh ni njegovga imena. Rakčuni so nekje iz tujine, ker to nima nč zveze z slovenijo. Denar pa dobi na roko, (zdaj da bo dobil tudi bankomat kartico brez imena :), na katero bo dobival nakazano, in z njo normalno posloval )

Zdaj nevem točno , katera je ta firma. Z nekim podobnim se ukvarja tudi Zlata Java se mi zdi.

Ve kdo povedat kaj več? Ima kdo kake izkušnje s tem?

hvala, lp

To je piramidni sistem. (Piramidni sistemi so prepovedani)

Ja, jaz imam izkušnje s tem in NI PIRAMIDNI SISTEM.
Sicer ne ravno tako kot ti opisuješ, tam kjer imam jaz izkušnje, so povsod imena in vse regularno.Tako na pogodbi kot na bančni kartici.
Zanima pa me, na kateri borzi trguje ta tvoj prijatelj oziroma ta njegova firma.

Strinjam se, da v večini primerov ne gre za piramidni sistem, je pa del sredstev, bodisi vplačanih od strank ali pa od ˝upravljalskih˝ provizij, namenjenih referalnemu programu, tako, da tisti, ki pripelje novega vlagatelja, dobi neko minimalno nagrado.

Trenutno ne poznam slovenskih ponudnikov upravljanja forex računov ali sredstev na skupnem upravljalskem računu, vsaj legitimno registriranih, za katere mislim, da jih pravzaprav sploh ni. Vem pa za vsaj enega posrednika in več tujih ponudnikov. Tistim, ki nameravajo zaupati denar takim več ali manj e-ponudnikom priporočam, da ga razdrobijo med večimi ponudniki in da se z morebitnim celotnim posamičnim odpisom vnaprej sprijaznijo. Jamstev ni nobenih. Za Zlato Javo še nisem slišal.

Slovenski posrednik:
http://www.fxevolucija.com/

Nekaj o ˝za˝ in ˝proti˝ takim upravljalcem
http://mihaa.blog.siol.net/2007/03/28/forex-nova-financna-prevara/

Vsak se tehnično povsem preprosto s forex trgovanjem ukvarja sam, kakšni bodo pa rezultati, pa je odvisno od mnogo predvsem subjektivnih faktorjev, od znanja do živcev in ne nazadnje razpoložljivih sredstev .

Lory05, prosim kontaktiraj me.

Pozdravljeni!

Pri teh zadevah je potrebno biti izradno previden. Nekomu dati denar, da ga nekam odnese je izredno tveganje. Sam forex je primeren za osebe, ki prenesejo veliko tveganje in imajo prej že kake varnejše naložbe.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Če ne gre za dejansko prevaro, potem so riziki sprejemljivi, seveda na delu sredstev. Tudi večina ˝tako renomiranih in vnebokovanih˝ upravljalcev vzajemnih skladov od lanskega poletja ni ustrezno zaščitila premoženja, mogoče je bilo bolje pri upravljalcih individualnega premoženja, ne vem. Sklad, ki trži forex, futures, opcije….in če so kaj pozitivnega odnesli iz preteklih napak, potem je vreden resne presoje:
http://www.globeinvest.at/downloads/Factsheet_AT0000A02Y84_de.pdf

Tudi sam vlagam v forex in sicer v program kjer je možen start z majhnim zneskom (200evrov dalje),odkar sem vložil je že 4 mesece pa do sedaj deluje vse po obljubah (10%mesečnega donosa)Vložil pa sem toliko da če ta denar zgubim bom jezen hujših posledic za moj proračun pa nebo

Jaz ne bi rad strašil, vendar po mojem občutku gre za enostavno matematiko – dokler bo več bilo vplačil kot izplačil, bo zadeva delovala.

Torej, po moje zadeva nima nobene zadeve s forexom ampak gre za navadno piramidno igro pod pretvezo forexa.

Če bi za tem res stal forex, potem ne bi bili donosi mesečno konstantni – vedno 10 %. Zato v takšne stvari enostavno ne verjamem.

Seveda je stvar zlo fajn, dokler gre…selj ali prej pa bo konecin najbolj bodo nasrkali, tisti ki so prišli zadnji. Sicer pa je treba svoj portfelj porazdeliti in ne vse staviti le na forex (devina trgovanja). Torej previdno – predvsem ko so v igri (nerealno) konstantni in veliki donosi.

Pri nobenem forexu ni govora o garantiranih donosih povsod je napisano PREDVIDENI ali TRUDILI SE BOMO da bo toliko Še enkrat pa povdarjam zadeva je rizična zato vložite toliko kolikor lahko pogrešite ob morebitnem neuspehu.Vsekakor pa to ni piramida ker za tem stoji prava BPH iz Švice ali Londona z imenom in se lahko preveri njeno kredibilnost.Tvoj denar sigurno ne gre za poplačilo drugim ampak na forex trg morebitna izguba ali dobiček sta tako odvisna izključno od forex treiderja.Projekt ki je omenjen zgoraj(vložek 5000evrov)izplačuje denar že štiri leta in so izplačila že krepko presegla vložke.

Jože, se strinjam s tabo, tudi sama imam podobne izkušnje.

Andrejmeke, če zadeve ne poznaš, ne moreš kar kritizirat v tri dni. Najprej se prepričaj, potem sodi.
Če pa o tem nisi poučen, se vsaj vzdrži takih komentarjev. Poleg tega, da ti nimaš pojma, negativno vplivaš na druge.

Donosi pa niso konstantni vsak mesec 10%, ampak od npr. od 10-30% mesečno.
Kar je za forex nekje normalno.

Nasproti delniškim zadevam ki so globokoooooo v minusu naš forex prinaša obljubljene dobičke in je v času ko debatiramo na tam forumu (3 mesece) že naredil skoraj 50% donosa.(odvisno v kateri varjanti si)

Me prav zanima če si ti vložil notri 1 mio €ur…?

En miljon nisem vložil 10 jurjev pa ,od tega je 4300 obresti že nazaj doma v štunfu. NAJ ŽIVI FINANZAS ŠE 5 LET PA GREM V PENZIJO.

No vidiš. če gre tako dobro, potem tega ne bi tukaj prodajal ampak bi sam služil….

Res je, Lepi, saj služimo.
Mene edino jezi, ko se oglašajo taki, ki ne vejo o čem se govori, hkrati se pa delajo da vejo vse o zadevi.

Medtem, ko sem tole napisala, sem tudi služila, ne boš verjel.

Oprosti ker ti ne verjamem…če bi bilo tako lahko, ne verjamem, da bi kdorkoli od vas imel sploh voljo tukaj pisati.

Jaz osebno bi šel na lepše ter ne bi tukaj izgubljal časa…

Zagotovi mi polovico zgoraj omenjenega donosa, pa ti dam 5 mio €ur v upravljanje…

Saj ne gre za voljo do pisanja, sprovocirajo me taki kot ti Lepi, ki mislijo, da so bolj pametni od drugih in vse vejo o stvarih, o katerih v bistvu nimajo veliko pojma.

Kaj je zate “na lepše” ne vem, vem pa, da je to zelo relativno. Meni osebno je tu čisto dovolj lepo, ne vem zakaj bi morala hodit drugam, samo da nekomu dokažem, da imam več denarja kot sosed. Saj ne rabim denarja za se važit, pač pa zato, da mi pride prav, da malo boljše živim in sebi in svojim kaj več privoščim.To je to.

Če bi res vedel o čem pišeš, bi tudi vedel, da vsak, ki karkoli vlaga in posluje preko borze ve, da mu tam nihče nič ne more “zagotoviti”, ker če greš na borzo, upam, da veš kam greš. Če pričakuješ, da ti bo tam kdo kaj zagotovil, res nisi za tja.

Če imaš na bančnem računu 5 mio €, res ne potrebuješ forexa, čeprav po tvojem “stilu” razmišljanja, res močno dvomim, da si jih sam zaslužil.

Pa saj ni problema, meni ne gre slabo, kako sem zaslužil, pa naj te ne skrbi.

Koliko ljudi pa vama bo verjelo in zaupalo svoj denar, pa me na koncu koncev nič ne briga…dejstvo je da se vsi še spomnimo catchthecash, potem je prišel orijon in ne pozabimo zbiljskigaj in sedaj sta tukaj jožeinlory05…

Kdorkoli pa se malo spozna na finance pa ve, da govoriti o donosih med 10 in 30 odstotkih mesečno lahko primerjamo s skokom iz aviona brez padala

Samo še nekaj, jaz NE TRŽIM FOREXA, zato me ne dajaj v isti koš z nevemkom.
Vse kar sem povedala, ni nikakršna reklama, ker jaz od tega nimam nič.
Sem samo povedala svoje mnenje iz lastnih izkušenj.

O vseh zadevah, ki si jih naštel, pa bi se dalo komentirat.
Če ljudje podpišejo razne pogodbe, ne da bi preverili, kaj v njej piše, je njihova stvar. Ko ne zmorejo več plačevat npr. 300% obresti, so pa vsi drugi krivi, razen njih, seveda. Dokler so samo dobili denar na račun, je bilo pa vse v redu.

Saj v bistvu imaš prav, tudi pri forexu je tako, tisti, ki ne ve, kaj je to, naj se ga raje ne loti.

Ja a po mojem mnenju je na tvojdobiček nekdo izgubil. Tebe sicer to ne zanima, a vsi smo na tem, danes jaz, jutri ti.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Donosa se nikakor ne da napovedati. Moja naložba je bila leta 2007 v februarju v fizično zlato. Cca. 54.000€. Takrat so vsi govorili, da naložbe v zlato niso pametne. Danes zlata nimam več. Razlika?!

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Seveda se ga ne da in ravno v tem je moja poanta…zgoraj vsi pišejo o 2 številčnih mesečnih donosih, nihče pa ne piše, da so izgube lahko tudi večje…

Mislim da nihče ne rabi tvojega mnenja, saj prav gotovo nisi nobena referenca za te zadeve. S tem lahko samo zavedeš koga, ki ga bodo premamile tvoje “sladke” besede.

Poenostavljati seveda ni treba – dejstvo je da so bili ljudje nepazljivi, vendar pa oderuštvo in izkoriščanje dobre vere ne more biti nikomur v ponos…

Lepi,
s tvojim zadnjim stavkom se pa popolnoma strinjam, sem tudi sama takšnega mnenja, ni me treba obravnavat kot nekega kriminalca, samo zato, ker še nisem nič izgubila. Kdor ni pripravljen tvegat, pač ni.

Hotela sem samo reči, da smo vsi ljudje odgovorni za svoja dejanja. Če se odločiš, da boš vlagal ali pa kupoval ali pa karkoli drugega tja, kjer obstaja riziko, ga moraš znat tudi sprejet in njegove posledice tudi.

To, kar si mi napisal, da nihče ne rabi mojega mnenja in s tem zavajam ljudi, je pa bedarija. Forum je menda namenjen temu, da ljudje povemo svoje mnenje, če nihče ne rabi mojega mnenja, potem nihče ne rabi niti tvojega. In če mojemu mnenju nekdo pripisuje tak pomen, da bi se kar lotil forexa, ne da bi se prej prepričal, kam se podaja, mislim, da je tudi ta preveč naiven in za njegovo naivnost pač nisem jaz kriva.

Vidim da je tale tema kar vroča.Lepemu bi rad povedal da jaz tukaj prav ničesar ne prodajam ,opisal sem samo moje stanje na forexu(saj ja tukaj tema o forexu ,ki pa je nisem jaz začel) Prodajati tu ni kaj kajti kdorkoli vloži v forex vloži za sebe in bo dobička ali izgube deležen sam.Povedati želim samo to da polek skladov in delnic obstajajo še drugi produkti ,ki so v sedanjem času padcev dobra dopolnitev naložbe.No zaenkrat se iz debate umikam. oglasim se ponovno čez kak mesec ,ko bom ponovno vnovčil dobiček ali izgubo ,karkoli že bo,ker ne želim blebetat tja ven dan.Zaslužki na forexu ki sem jih napisal so rezultati preteklih mesecev ,ko bo mesec spet okoli pa vam bom povedal rezultate tega meseca

New Report

Close