forum dermatolog
Dermatolog ne odgovarja preko foruma, ampak preko elektronske pošte, ki mu jo pošljete iz njegove spletne strani. Ko bomo v sodelovanje pritegnili drugega dermatologa, bomo odprli forum. Je pa res, da je dermatologu zelo težko svetovati, ker v 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primeriov mora videti kaj in kako.
Se bomo potrudili, do takrat pa poskusite preko maila.
Primož
Spoštovani,
Sem upokojenka pri šestdesetih. Že 18 let boleham za inkontinenco, bila sem že operirana, jemljem tudi zdravila. Zadnji dve leti pa me teži koža presredka in okrog anusa. Že v naravi imam zelo suho kožo po rokah in nogah. Sedaj pa pri težavah inkontinence hodim velikokrat na vodo, ponoči tudi do 5x. Zaradi tega se mi je v zadnjem letu večkrat vnela koža presredka in anusa. Kar naprej imam pordelo, od časa pa mi tudi oteče, tako da imam včasih občutek da mi uhaja blato. To me je peljalo spet na določene preglede, kjer so ugotovili, da imam zelo suho kožo katera je tudi depigmentirana. Poslali so me še na pregled k proktologu, ki je ugotovil isto stanje. Dal mi je mazilo Lotriderm in Atifan. Verndar kljub temu mi je še vedno malce pordela.
Rekli so, ko bom porabila mazila, naj se začnem mazati z olivnim oljem. Vendar se jaz bojim, da mi to ne bo pomagalo, ker sem to pred meseci že probala in mi ni pomagalo. Težava je pri tem, ker hodim vsako uro na vodo in z toaletnim papirjem vedno popivnam že namazano kremo ali olje.
Prosila bi vas, če mi lahko tudi vi svetujete kaj naj še storim v mojem primeru. Zelo, zelo rada kolesarim in mi to vnetje včasih povzroča težave, tako da ne morem iti na daljšo turo, ker se mi po dolgem sedenju koža zopet vzdraži.
Za kakršen koli odgovor se vam lepo zahvaljujem.