forum o knjigah
V tem forumu je skoraj 3300 sporočil. Ne verjamem, da si ga izčrpala, ljudje so tukaj objavili tako dolge sezname branja, da človeško življenje zanje verjetno ni dovolj dolgo! Sumim, da ne poznaš iskalnika, ki išče po forumu podobna sporočila (kaj prebrati, kaj priporočatet ipd.)! Glej gumb desno zgoraj pod naslovom. Pa ne pozabi nastaviti, da išče po vseh sporočilih, ne glede na datum objave.
Že prebrala 🙁
Dejstvo je, da aktivno berem že od svojega cca. 13 leta, po več knjig na teden, da vmes ne štejem kakih počitnic, in potem literature počasi zmanjka. Res pa tudi, da mi vse ni všeč. Čisto sem bila navdušena nad knjigo, ki ste jo tukaj tako hvalili Angelin pepel, v resnici mi ni bil všeč stil pisanja, zato je nisem prebrala do konca.
Masa, pa menda nimaš 14 let? 🙂
Na račun tega imam jaz sedaj zelo širok repertoar branja, ne le romanov – pa še romane berem od takih do onakvih. Tudi ljubezenske (recimo te dni od mene zaradi Amande Quick kar cukr teče). Včasih imam romanov poln kufer, pa grem kaj o bakterijah pa virusih brat. :)) Da o dnevnih in tedenskih publikacijah ne govorimo, tako da meni za branje absolutno zmanjka časa in nimam problemov s tem, da ne bi imela več kaj brati.
Ne razumem pa prav dobro tvojega zadnjega stavka – ti je bil Angelin pepel všeč ali ne? (Jaz itak pojma nimam, zakaj gre. Se mi zdi, da je to spet nekaj na pol zgodovinsko, na pol romantično.)
O kakem podobnem forumu pa nama še noben ni nič namignil.
Hahaha, sem pozneje tudi sama ugotovila, kako traparijo sem zinila. No, 27 sm stara, pa mi že resno zmanjkuje kakega pametnega branja. Amando sem tudi jaz poskusila, pa ne gre ravno, mogoče kdaj na dopustu na plaži, za resno relaksacijo.
Ja, Angelin pepel bi znala biti dobra knjiga, vendar je napisana v ne-premem govoru, kar mi je bilo zelo težko brati. Zato sem odnehala.
Še en namig od mene za dobro knjigo: Skrivnost radosti – Alice Walker.
Eliza, hvala. Sicer, kakor sem na hitro prebrskala, so v glavnem spet neki instant recepti v stilu “kako uspeti”, kar mene žal niti približno ne privlači. Se pa vmes najde tudi kaj zanimivega. Na primer meni drage Bachove Iluzije. Kar se tiče take sorte psihologije (instant), je pa meni dosti ljubša zvrst kake berljive filozofije. Pa tudi taki in drugači romančki se najdejo vmes. Pa med vse te knjige moram obvezno vsake toliko zbasati kako zadevo o nekaterih “vzhodnih vedah”. Če malo pogledam nazaj, moram priznati, da se zdaj pa že ene dva meseca spet precej oklepam romanov. Jih imam precej doma iz knjižnice, pa jih je treba predihati, ker če jih vrnem, jih bo kasneje težko dobiti, ker so med bolj branimi. Mogoče pa tudi zato, ker čez dan berem bolj strokovno literaturo, pa je potem treba zvečer to uravnovesiti. Kakorkoli že, literatura bolj duhovnih zvrsti se najde tudi na straneh knjigarne Om Ezoterika. Žal žal žal mene take zadeve, ki propagirajo kakršenkoli uspeh, bolj odvračajo kot kaj drugega.
Ja ja, Masha, saj je čisto cool, če ni filozofska. Ne moremo biti ves čas zateženi. :)) Zdaj se mi začenja počasi svitati, da je to mogoče tista zadeva o obrezovanju. Nisem še brala, vendar slišala.
Osnovni delci – fizika?
Aja, ko sem že omenila zgoraj: si prebrala Bachove Iluzije?
Hmm, pa če si mogoče bolj matematični tip: si brala Mož, ki je računal? (ali: Mož, ki je znal računati; sem že malo pozabila naslov) Meni je bila super, nekaj drugačnega, svežega.
Hm, knjjigo celo se kar da brati, ker je kot ena biografija dveh bratov: eden je čisti znanstvenik(čeprav kot otrok še ne) drugi pa obseden s seksom. Sem se kar malo nasmejala, konec je bil pa bolj tako tako – filozofski (sem ga kar malo preskočila). Če so ti všeč tako knjige, go for it. Metafiziko cevi si prebrala? Imaš še kak predlog zame mogoče?
Ja, Masha, Metafiziko cevi sem prebrala. Si ti brala Utehe filozofije? Sama jih še nisem, pa bi jih rada. Odvisno od tega, kaj rada bereš. Glede na Metafiziko cevi predvidevam, da ti lahko predlagam tudi “Zofijin svet”. Od istega avtorja tudi “V ogledalu, v uganki”. Absolutno priporočam “Usmrtitev” (je roman).Če je še nisi, kar to najprej vzemi v roke. Marlo Morgan si verjetno prebrala? Kaj pa od Rampe “Tretje oko” in “Votlina prednikov”? Hesseja si kaj brala? Bachove “Iluzije”, katere sem že omenila, si torej že predihala? Zgodovinski romani kot “Desiree”, “Quo vadis”, “Ben Hur”…? “Pogovori z Bogom”? Od lahkih, pa zame perfektnih romančkov, obe Bridgitki pa “Jaz, [email protected]”? Si upaš poskusiti kaj takega, kot je “Peklenska pomaranča”? Pa lušna “Zgodba o mačku, ki je naučil galebko leteti”. Od bralnih lahkih romanov karkoli od Maeve Binchy. Lahko tudi kaj bolj duhovnega? Morda celo o posmrtnem življenju in reinkarnaciji (se nekatere knjige zelo dobro berejo)? Povej.
In ti – kaj mi priporočaš?
Knjige ki so bile meni všeč, bom sedaj iz glave napisala, imam pa cel spisek doma.
-Granatno jabolko
-Parfum, zgodba o morilcu
-Skrivnost radosti
– Kjer kesude cveto (o Indiji)
– Zgodba o Ani Pachen (Ani La, ne vem točno)
– Prva oseba množine
– Nekaj vijoličastega
– Lezi med leve
-Intimnosti
-vse od Coelha
– Dala sem ti vse življenje
– S strahospoštovanjem
– pa vsi Harryji Potri
– Celestinska prerokba, in vse nadaljnje
– Predor na svobodo, al neki tacga, je od Učil, kako so študentje kopali predor pod Berlinskim zidom
Toliko se spomnim sedaj iz glave. Ti pa sporočim še kaj, če se spomnim. I
mam pa en svoj spisek knjig pobran iz foruma in kar tako, ki jih nameravam še dobit v knjižnici. Če hočeš, ti ga lahko pošljem?
Peklenske pomaranče? grem danes koj v knjižnico, tale naslov je hud 😀
Prebrala sem knjigo KUHARICA BREZ LICENCE (avtorica: Simona Rituper) in vam jo toplo priporočam. Končnooooooo slovenski roman, ki je kos marsikateremu tujemu delu. Roman, ki te enostavno “prebudi” in ti da vedet, da je v življenju vse mogoče doseči!! Roman, ki ga kar “vsrkavaš” in ne moreš vstran od njega. Love it! 🙂