Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek FORUM ZA POZITIVNE

FORUM ZA POZITIVNE

Do ideje o novem forumu me je prignalo prebiranje vedno bolj negativno nastrojenega foruma ženski čvek, na katerem očitno vedno bolj prihaja do včasih primitinega dokazovanja , kdo ima prav.
Nekaj časa mi je bil zelo všeč , zdaj pa se mi zdi da postaja vedno bolj bojno polje za premagovanje nasprotnikov .

Zakaj ne bi odprl novega foruma, kjer bi lahko napisali pozitivne misli, pa recimo kaj o tem , kar nam je polepšalo dan .. Mogoče kdo kje prebere kak lep izrek ali misel in bi jo rad delil še s kom
Včasih ko se ne počutiš najbolje, je dovolj da prebereš kaj lepega ali pa komu pomagaš z lepo besedo .
Forumi na Svet je lep se mi zdi, da niso tako obiskani in da se na njih skoraj ne dogaja kaj . Je pa res, da če bi bil ta forum na koncu seznama forumov, na njem tudi ne bi bilo dosti ljudi( ali pa tudi ne)

Kakorkoli ideja je , če bo pognala korenine ine lepo uspevala pa bo pokazal čas..

Pa lep pozdrav..

To vse zveni zelo lepo in idealno, ampak, se ti ne zdi, da bi po drugi strani tak forum deloval preveč idealno, da ne rečem, “osladno”? Saj svet in življenje tudi nista samo lepa, povsod se prepleta dobro in slabo, tako je pač življenje in ta forum je le odraz le-tega, zato menim, da nima smisla umetno skonstruirat nečesa tako “neživljenjskega”. A verjemi mi, tudi če bi se pojavil tak forum, “zlodeji” tudi tam ne bi mirovali – a misliš, da se v vsakem forumu uresniči njegov prvotni namen? Poglej na novoustanovljeni Moški čvek – 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gor je žensk, ali pa Starši staršem, koliko je “nestarševskih” tem… In tudi tukaj bi bilo tako, zato bi to bil le še en forum več.

Nekaj pa le lahko narediš: pa bodi ti tista pozitivna, ki bo večkrat prevesila tehtnico na pozitivno stran, pa boš tudi že veliko naredila.
Pa ne me narobe razumet, saj ne da spodbijam tvojo idejo, kot sem rekla, se mi zdi zelo lepa in prijazna, a več ali manj neizvedljiva oz. nerealna. Podobno kot komunizem: idealno lep v teoriji, a poglej, kaj je nastalo v praksi!

Pa en pozitiven pozdrav 🙂

Ker se kot sorazmerno aktiven udeleženec “čveka” o izbrisanih in nestrpnosti, ki pač sorazmerno realno odraža razpoloženje prebivalcev Slovenije, počutim malce izzvan, dajem v premislek samo nekaj izhodišč:
– argumentirana kritika ni negativna nastrojenost;
– eskapizem (zatekanje pred dejanskim življenjem v sanje, idealizem ipd.) ni bil nikoli konstruktiven ampak je družbeno izjemno škodljiv; kdor se boji pogledati v ogledalo, ne bo zaradi tega prav nič lepši;
– forumi naj odražajo to, s čimer se ljudje vsakodnevno ukvarjamo ter obremenjujemo fizično in psihično (in omenjena problematika vsekakor sodi k temu);
– primitivizma se nikakor ne more zmanjšati ali vsaj omejiti z nojevskim zatiskanjem oči pred njim;
– v Sloveniji (za razliko od mnogih razvitejših držav zahodne civilizacije) krvavo primanjkuje resnega in argumentiranega soočanja mnenj in kulture dialoga in če tega ni, je pač treba nekje začeti in morda se bo preko vsakodnevne prakse, kakršna se je pojavila na ženskem čveku, počasi le izoblikoval občutek za dialog (ki seveda NI svetohlinsko smehljanje in trepljanje po ramenih ter strinjanje z vsem in vsakim ampak soočanje različnih mnenj, ki je včasih lahko tudi ostro in brezkompromisno).

Toliko zaenkrat z moje strani. Vesel bom vsakega (razumnega) prispevka o tej problematiki.

Pa en lep snežni nasmešek za lepši dan in morebitni lepši jutri pozitivno in negativno nastrojenim ter vsem ostalim 🙂

New Report

Close