FOTOAPARAT: kakšna je razlika med tema 2 nikonoma?
Pozdravljeni vsi skupaj!!
Rad bi kupil nov fotoaparat, ki bi ga uporabil predvsem za fotografiranje košarkarskih tekem
Prosil bi, če mi kdo svetuje, kateri fotkič se mi bolj splača kupiti? In kakšna je razlika med njima?
Slišal sem, da je le objektiv 18-55 mm premalo in da je potreben še dodaten objektiv, zato nekako kolebam med tema dvema.
Najlepša hvala vsem že vnaprej.
Ta prvi je nova varianta D3100. D5100 je ena stopnja visje na Nikonovi lestvici, ker ima ima par funkcij vec in malo mocnejse ohisje. D3200 ima pa vec pixlov (slikovnih tock) – to je po mojem njegova edina prednost. Jaz bi se odlocila za D5100, ce pa ga bos uporabljala le za dopust in kaksen rojstni dan, bo pa tudi ta cenejsi povsem zadoscal..
Je pa tako, da so pri fotoaparatu objektivi ta glavno. Boljsi (in drazji, na zalost) , boljse so slike. Objektiva 55-200 oz. 55-300 imata podobne karakteristike. Uporabljata se za fotografiranje oddaljenih predmetov. Pri obeh bos potrebovala veliko svetlobe; ce te ne bo, bo treba slikati z objektivom. Za zacetek bosta v redu, za vrhunske slike pa ne.
Ce bos slikala v RAW, to je najvisja kvaliteta fotografije, ki jo lahko tudi obdelas z raznimi programi, 4G ali 8G kartica ne bo trajala dolgo (kakih 120 oz. 250 slik), seveda jih pa lahko zbrises in ponovno uporabis.