Fotosenzibilna očala z dioptrijo – izkušnje
Ima kdo očala, ki se na soncu potemnijo? Mislim,, da se jim reče fotosenzibilna?
Sprašujem samo za očala z dioptrijo.
Kakšne imate izkušnje? Se dovolj hitro spet posvetlijo, če stopite v temnejši prostor?
Kaj pa na splošno vid? Ste zadovoljni? Očala dovolj hitro reagirarjo?
V bistvu se zadeva fajn sliši, ampak redkokoga vidim, da jih nosi? Zaradi višje cene ali zaradi neustrezne odzivnosti?
Zanima pa me predvsem za visoke dioptrije.
In sem bila zelo zadovoljna.Drugačnih sploh ne bi imela več.Imela sem tudi Zeissova stekla, je bila takrat ravno ena akcija in so bila cenejša.
Zelo hitro potemnijo na svetlobi, ko prideš noter , skoraj takoj posvetlijo.Meni so bile res res super in priporočam.ker sem imela oči občutljive na svetlobo in sonce.
Potem sem šla na lasersko operacijo in zdaj ležijo v predalu…
reče se jim fotooptična očala.
imela sem jih pred leti… je pa tako, da imaš večno videz temnejših očal, dovolj je, da je v prostoru malce bolj svetlo, ampak so pa daaaaaleč od tega, da bi ti lahko služila kot sončna očala. potemnitev ni tako močna, da bi te ovirala v notranjih prostorih, zato pa tudi na soncu nimaš nič od njih.
jaz nisem bila zadovoljna… raje si zdaj dam delat sončna očala z dioptrijo posebej in navadna očala z dioptrijo posebej.
tako so mene nahecal pri prvih očalih. Nikoli več si jih ne dam delat. Očala res zelo hitro potemnijo, kakor je malce bolj svetlo. To pomeni, da se ti oči blazno razvadijo in se ti blešči za čisto vsako malenkost. ko sem šla delat nova očala in so me spet masirali za ta premaz, sem jim povedala svoje izkušnje…in so mi pritrdili. Ampak kasirali pa bi. tako da sedaj imam to dvoje raje ločeno.
No, jaz imam popolnoma drugačne izkušnje.
Z diptrijo -4 in občutljivimi očmi na svetlobo sem imela Zeissova stekla.Ki so potemnela na svetlobi.V notranjih prostorih niso potemnela.Samo zunaj.
So pa potemnela tudi ob rahli oblačnosti.Če je bilo bolj svetlo, so postala popolnoma črna, drugače so bila svetlejša.Popolnoma odvisno od moči svetlobe.
Zame so bila krasna in jaz sem jih uporabljala tudi kot sončna.Ker so mi super potemnile na soncu.
Mi je pa rekla takrat gospa v Optiki, da , ko bom imela Zeissova stekla, nikoli več ne bom šla na druge.Ker so tako kvalitetna.Tudi pri potemnitvi.Jaz se s tem popolnima strinjam.
Jaz priporočam.Mislim pa, da je pri tem res važno, da imaš kvalitetna stekla.Moja so bila res super,
Z diptrijo -4 in občutljivimi očmi na svetlobo sem imela Zeissova stekla.Ki so potemnela na svetlobi.V notranjih prostorih niso potemnela.Samo zunaj.
So pa potemnela tudi ob rahli oblačnosti.Če je bilo bolj svetlo, so postala popolnoma črna, drugače so bila svetlejša.Popolnoma odvisno od moči svetlobe.
Zame so bila krasna in jaz sem jih uporabljala tudi kot sončna.Ker so mi super potemnile na soncu.
Mi je pa rekla takrat gospa v Optiki, da , ko bom imela Zeissova stekla, nikoli več ne bom šla na druge.Ker so tako kvalitetna.Tudi pri potemnitvi.Jaz se s tem popolnima strinjam.
Jaz priporočam.Mislim pa, da je pri tem res važno, da imaš kvalitetna stekla.Moja so bila res super,[/quote]
zdaj boš vsakemu, ki je imel negativno izkušnjo z njimi pisala, kako si bila zadovoljna?
ni enkrat dovolj?
Ups, dve slabi :).[/quote]
No, zanimivo…
Jaz res lahko samo pohvalim.Moje oči se niso razvadile, zdaj itak vidim brez očal, ker sem bila na operaciji.
Sem se pa spomnila, da sem imela par let nazaj tudi stekla na prejšnjih očalih , pa res niso bila tako fajn.
Bi res rekla, da Zeissova stekla naredijo svoje!
Jaz na tvojem mestu bi vprašala optičarko za nasvet.
Mislim, da bo kar držalo, kar mi je rekla gospa v Optiki, da so Zeissova stekla zakon,.tudi, kar se tiče potemnitve.
Jaz imam res dobro dobro izkušnjo.
Ups, dve slabi :).[/quote]
No, zanimivo…
Jaz res lahko samo pohvalim.Moje oči se niso razvadile, zdaj itak vidim brez očal, ker sem bila na operaciji.
Sem se pa spomnila, da sem imela par let nazaj tudi stekla na prejšnjih očalih , pa res niso bila tako fajn.
Bi res rekla, da Zeissova stekla naredijo svoje!
Jaz na tvojem mestu bi vprašala optičarko za nasvet.
Mislim, da bo kar držalo, kar mi je rekla gospa v Optiki, da so Zeissova stekla zakon,.tudi, kar se tiče potemnitve.
Jaz imam res dobro dobro izkušnjo.[/quote]
Ne vem kaka so ta stekla, samo s plastike ne grem več na stekla :).
Kako visoko dioptirijo pa si imela? Jaz tudi razmišljam o operaciji.
Jaz priporočam.Mislim pa, da je pri tem res važno, da imaš kvalitetna stekla.Moja so bila res super,[/quote]
zdaj boš vsakemu, ki je imel negativno izkušnjo z njimi pisala, kako si bila zadovoljna?
ni enkrat dovolj?[/quote]
HVALA ZA PRIJAZNOST!
ŽELIM TI LEP DAN!
In takim kot si ti, NIKOLI, NIKOLI več ne odgovarjam!
NISI VREDNA!
Hvala!
Samo povedala sem svoje.Ker sem ti želela pametno svetovati.Da so stvari odvisne tudi od kvalitetnih stekel.
Zaključujem z moje strani.
In ti želim, da najdeš , kar ti bo dobro služilo![/quote]
eno je napisat svoje mnenje
drugo pa je vsiljevat svoje mnenje vsakemu, ki ima drugačnega….[/quote]
Kot vidim in berem, si tista vsiljivka ravno TI!
pa dobro no….a se morte glih v vsaki temi skregat??? saj niste normalne….ne smetite tem, za take reči so ZS in se tam dajajte do onemoglosti. Bogi moški, ki so z vami. Pač ženska ma super izkušnjo z temi šipcami, in komenitra ter odgovarja na temo….pa če želi, lahko 1000x
peace
p.s.: nikoli nisem uporaljal teh šip. tko, da ne morem komentirat…