Najdi forum

Founde

Pozdravljeni!
Ima kdo kakšno dobro idejo za pripravo enostavnega foundeja? Sem ga dobila za darilo in nimam pojam, kako bi kaj pripravila.Hvaležna bom za vsak nasvet.
AnitaI.

Pri nas doma pripravljamo mesni foundi. Potrebujes meso po zelji (puran, piscancji file…), razrezan na male koscke in zacinjen, olje, razne omakice. Poleg mesa lahko cvres tudi na koscke narezano zelenjavo.

Odlicen je tudi sirov, vendar zahteva ze malo vec packarije.

Pa dober tek!

Pozdravljena Anita,

šele danes sem dobila od mame recept, tako ti ga posredujem. Tudi pri nas imamo navado narediti mesni fondue. Vzameš puranji file, piščančji file, teletino in jetra. Narežeš na mjhne koščke. Zraven lahko narediš veliko različnih omak, v katere potem pomakaš ocvrto meso. Tule sta recepta za 2 omaki:

Remuladna omaka
—————————
15 dag majoneze
1 trdo kuhano jajce
1 žlička sesekljane čebule
1 strok česna
1 sardela iz konzerve
1 kisla kumarica

Trde sestavine najprej sesekljaš ročno, potem pa še v mešalcu. Dodaš majonezo in dišavna zelišča :timijan,drobnjak, peteršilj.

Omaka na osnovi skute
————————————
1/4 skute,3 žlice kisle smetane,sol,1 žlička olivnega olja,ščepec sladkorja,sojina omaka,1 rumenjak

Vse to zmešaš in dodaš
– na drobno zrezano čebulo,narezan drobnjak,peteršilj,česnov prah,poper,1 sesekljano kislo kumarico
– na drobno zrezano neolupljeno jabolko,1 žlička curryja,malo ingverja,na drobne koščke narezano pomarančo ali banano
-na kocke narezano šunko,2 žlički naribanega sira,malo popra,1 žlička gorčice,nariban hren

To sta le dve omaki.Če na katerem od iskalnikov(yahoo,google ipd vtipkaš Fondue, dobiš veliko zadetkov, ki so seveda v angleščini).

Dober tek, Kaja

Kupiš čokolado in sladko smetano ter rum za okus. Razlomiš čokolado v foundi posodo in jo stopiš (kar na štedilniku) dodaš toliko sladke smetane, da dobiš ne pregosto zmes in pa rum (0 kapljic, če bodo tudi otroci, drugače pa od 1 do po okusu kapljic). Vse skupaj postaviš nad gorilnik notri pa pomakaš koščke sadja ali biskvita ali piškote, pač vse kar se lahko namaka v čokolado. Najboljše za moj okus so banane!

Draga Anita, poskusis lahko tudi z sampinjoni , pa z buckami, pa z na pol kuhanim krompirjem…

Lp Mojca

New Report

Close