Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Freistellungsbescheinigung – prosim za odgovor

Freistellungsbescheinigung – prosim za odgovor

Pozdravljeni.

Upam, da mi bo kdo znal svetovati glede kar zakompliciranega problema. Stvar je takšna. Od leta 2013 do 2015 sem imela odprt s.p. in sem sodelovala z nemškim gradbenim podjetjem. Od začetka našega sodelovanja, še nisem imela urejene dokumentacije v zvezi z freistellungsbescheinigung (nemški gradbeni davek), to sem si uredila po kakšnem letu sodelovanja. Lani septembra, me je žena direktorja kontaktirala za potrdilo le tega in sem ji to tudi posredovala, vendar mi je sedaj po parih mesecih dejala, da to potrdilo ne velja od začetka našega sodelovanja. In da ali dobim to potrdilo za nazaj ali pa mi mora izstaviti račun za dobrih 10.000€, ker so nam takrat preveč plačali. Da poenostavim. Če sem do sedaj prav razumela, mora nemško podjetje odvesti 15% odbitnega davka v gradbenih panogah, v kolikor pa ima tuji izvajalec to potrdilo, pa je tega davka oproščen.
Kako naj postopam v tem primeru? Firma s katero sem sodelovala je mikro firma, sama pa imam že 2 leti s.p. zaprt. Čeprav mi direktorica “grozi”, da bo izdala račun za to preplačano vsoto, ji tega zneska ne mislim kar na lepe oči nakazati. Sama nisem dobila iz strani nemške davčne uprave nobene pošte.
Največja dilema vsega mi je, ker ne vem kateri od nas je lahko v tem primeru v kazenskem prekršku oz. kazensko odgovoren.

Upam, da mi boste lahko kako pomagali in se vam že v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav, Pika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close