Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Frida Kahlo

Frida Kahlo

Film mi je posrkal sapo. In muzika in njun odnos in ona sama. In njun odnos. In ona sama in njene slike…. In ščepec dobrega humorja. In njun odnos. Oglejte si film…

oh yeah, je na seznamu. pa knjiga tudi.

Hvala, Kaja. Ob taki prevzetosti zaradi filma se pa zdaj še raje odločim, da ga grem gledat. 🙂

Meni osebno pa film ni bil nič posebnega. Zdi se mi narejen preveč površno in Fride Kahlo dejansko ne prikaže takšne revolucionarke, kot naj bi bila, tudi vsa njena umetniška vrednost je potisnjena nekam v kot.

Ah, seveda…film nima neke težke umetniške vrednosti, je pa zelo gledljiv in njun odnos je dobro predstavljen. Jaz jo poznam že kar nekaj časa in sem nad njo navdušena že dolgo. Od filma pa sem pričakovala precej manj in me je pravzaprav presenetil, da je tako dobro opisal bistvene značilnosti. Kar me je zares fasciniralo v filmu je to, da so vključili njene slike kot žive podobe, čeprav sem zadeve že videla v drugih filmih (npr. od Kurosave-pa upam da sem prav napisala njegovo ime). Pa tudi eden od naših režiserjev je naredil pred njim natanko isto-govorim o študentskem filmu. V ospredju filma je ravno njun odnos, iz česa njena motiviranost za slikarstvo zares sploh izvira itd… Ni pa predstavljena kot revolucionarka, vendar ne zamerim… LP

New Report

Close