Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek FRITEZA – ALI JO UPORABLJATE

FRITEZA – ALI JO UPORABLJATE

Zadnje čase me je prijelo, da bi kupila fritezo, ki bi mi prav prišla za občasno cvrtje krompirja ali za kaj opohati. Pred več kot dvajsetimi leti sem jo že imela, pa sem jo vrgla vstran, ker mi je olje “kipelo” čez in se je ni dalo oprati. Zanima me, če so se v zadnjem času friteze kaj “posodobile”, če se jih da lepo oprati oz. očistiti in sploh, če je še pametno jo uporabljati. Hvala za vaše mnenje!

Sem jo imela, a je romala v smeti. Poham zelo redko in uporabljam sveže olje v kozici, pomfri mogoče 3x letno, kupim zamrznjen in dam v pečico. Je ne pogrešam.

Nikoli je nisem imela. Če bi jo pa že kupila, bi pa to, ta moderno, kamor ni potrebno vlivati litre olja. 😉

http://www.tefal.si/All+Products/Cooking+appliances/Fryers/Products/ActiFry/ActiFry.htm

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

…naredim enako.

Po 10 letih sem jo ponovnokupila, ker v njej pečem ribe v globokem olju izključno to. Je pa friteza sedaj taka, da dam vanjo samo dva l olja in posoda z oljem gre ven in jo dam v hladilnik, tako, da olje porabim vsaj 3 x. Tako pečene ribice so mljaska!

Jaz cvrem v teflonskem loncu s pokrovom- fritezo bi kupila novo Tefal, praktično cvrtje brez olja.

Gre teflonska posoda v kateri je olje ven in se lahko pere v pomivalnem stroju. Pokrov se sname in se pere v pomivalnem stroju. Ima filter na pokrovu. Ima plastično posodo, v katero se precedi in shrani olje, ki se ga ta čas ne uporablja, pa bi bilo še dobro za uporabo. Edino timer pa ne dela več. Mogoče je treba zamenjat baterijo. Jo uporabljam za cvrtje pomfrija, ker je boljši cvrt v fritezi, kot v kozici, če ga že delam. V njej cvrem krofe za pusta. Odlično se ocvrejo, s krancelčkom. Ostalo ocvrem v teflonki. Ribe cvrem v 1 litru olja, ker mi ga je škoda dat 2 litra v fritezo, pa da ga potem lahko rabiš samo za ribe. Isto pariške zrezke, polpete.

Aja pa še to sem pozabila. V fritezi delam na balkonu, ostalo tudi cvrem na balkonu na plinskem štedilniku, da se mi ne pacajo z maščobo stene v stanovanju, če že cvrem.

New Report

Close