Frizer Ajdovščina
Sita sem raznih oh in sploh frizerjev, čakanja, zato iščem frizerko v Ajdovščini, kjer pokličeš, prideš, se vsedeš, te postriže in greš. Lahko tudi kakšno mlajšo osebo, ki se šele pripravlja na odprtje salona.
Ali katera pozna kakšno? Ker sem nujno potrebna striženja, burja je pa tudi naredila svoje. :))
Hvala!
Hodim k Pavlu, pri avtobusni postaji, po telefonu se naročiš, prideš točno, si ob uri na vrsti, frizerka zelo prijazna, zna svetovati, cena kot drugje. Lastnik skrbi, da se njegovi zaposleni dodatno usposabljajo, na tekočem je z novimi trendi, ko greš iz lokala, imaš svojo “frizuro”. To poudarjam zato, ker pri neki drugi frizerki imaš frizuro oziroma si postrižena tako, kot je ona že vrsto let.
lp
Štenga, v mojem primeru se precej loči od frizerke, h kateri sem prej hodila. Poslušam tudi ostale sodelavke, ki so nezadovoljne s svojimi frizerkami, od tega da gredo od frizerke vse enako postrižene, do tega, da je odvisno kdo si, tako te tudi postriže oziroma na hitro odpravi. Pomembno je tudi, ali se stalno izobražuješ z obiski tudi v tujini, ali pa imaš več let ene in iste revije. V mojem, že kar dolgem življenju, sem bila že pri vseh frizerkah v Ajdovščini kot v okolici. Z leti se seveda tudi spreminja način friziranja. Ampak če ne sledi temu, greš skozi vrata kot nona, none, prosim, ne bodite užaljene, ali pa ti rečejo, ma kako te ta frizura pomladi. Preizkušeno na meni.
Še cena: za isto dolžino las, pri prejšnji frizerki 4900,00 sit, pri Pavlu pa 4400. Kje je torej dražje?
lp
Oprosti, ker pač ne vidim razlike med eno in drugo frizuro. Sem pač videla Pavlovo frizuro, ki je bila obupna, in sploh ni pasala h glavi, in sem videla njegov res lep izdelek. Menim pač, da je trenutno moderno hoditi k Pavlu in zato vse tja rinejo. Predvidevam tudi, da bo v par letih ta trend minil in bo prišel(a) novi(a), mlajši(a), modernejši(a). Tako pač je, saj pred leti je bil pa Vipavski frizer in. Tudi k njemu je vse drlo, pa je sedaj tam čisto en navaden salon. No, naj dodam, da se ne hodi samo Pavel izobraževat!
A veš, da sem tudi jaz hodila v Vipavo. Res je, da je vse k njemu drlo, da je moja 20 letna hči od njega šla kot šjora pri 50. Obup od obupa. Ma končajvi to temo, vsaka prisega na svojega frizerja. Iz mojih izkušenj je tudi tako, da vsakih nekaj let moraš zamenjat frizerja, ker se te navadi in dela že vse avtomatično, se ne potrudi več tako kot na začetku. Najbolj odvratno pri vseh frizerkah in frizerjih pa mi je to, da te sprašujejo o vsem, kje delaš, kaj delaš, kje je hči, si smučala ali nisi, kam greš na dopust. Kmalu postanem tudi jaz nesramna in zamenjam, ker ne uvidijo, da k njim ne hodim k spovedi, še manj pa v cerkev.
lp