Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek frizer, predale

frizer, predale

Imam kombiniran hladilnik. Tri predale za zmrzovanje in hladilnik. Ta zamrzovalni del se posebej vključi. Nabralo se je precej ledu. Kako ga najhitreje odtajati? Nikoli ni pravi čas, saj je vedno precej stvari v predalih.

Jaz dam predale ven, na balkon. To delam, kadar je ponoči vsaj -3. Izključim zamrzovalnik, odprem vrata, na police predalov postavim posodo, . Nekaj časa segrevams fenom. Potem pustim čez noč. Do zjutraj je stopljeno. Pobrišem in dam predale nazaj.
Tudi mene zanima, če je kakšna finta….da gre hitreje.

Nič ne odtajam. Robo sem zložila ven, predale ven, oprala, medtem notri posodo z vročo vodo, ki je malo zmehčala led, potem pa sem lepo pobrala kose ledu ven, obrisala in vse nazaj noter.
Zdaj imamo pa tak hladilnik, ki naj ne bi ledil in zaenkrt res ni videti nič ledu.

Jaz naredim tako: vso robo zlozim v ottosko banjico, v banjico prej dam veliko odejo. Potem vse skupaj dobro zavijem, da drzi temperaturo, in postavim na balkon (idealno je to delati pozimi). Izkljucim hladilno skrinjo in vanjo postavim tri loncr vrele vode. Vodo ze prej dam gret. Skrinjo zaprem in pocasi pomijem predale, ki jih seveda dam ven. Cez nekaj casa (ko se iz loncev neha kaditi) lonce dam nazaj na vroc stedilnik in poberem iz skrinje led, ki je ze delno stopljen. Pobrisem skrinjo in okolico (eno brisaco imam tik ob skrinji, saj zna kaj priteci ven). Vmes se voda na stedilniku ze spet zgreje do vrenja in lonce spet postavim v skrinjo. Zaprem in cakam recimo 10 minut. Odprem, vzamem lonce ven in brisem. Po potrebi se enkrat ponovim, nato na koncu na brisaco vlijem se malo alloholnega kisa in obrisem ze suho skrinjo, da se malo razkuzi. Nato robo iz balkona zlozim v predale in v skrinjo. Tako nekako je pisalo na navodilih moje prve skrinje. Ko imam robo notri, dam na program za hitro zamrzovanje, da se skrinja cim prej shladi mazaj na -18. Zamrznjena roba je menda lahko zunaj najvec 1 uro.

New Report

Close