Frizer v Ljubljani
Jap, 09.09.2023 ob 20:30
Sprobala veliko, tu v lj že 15 let, še vedno iščem frizerja, ki bo upošteval moje mnenje, da so ti lasje moji in ne njegovi! Ne znajo brez kemije in balzamov…bolj je fensi studio, hujši je!
V kakšne salone pa hodiš ? Iz juge, kjer drugega kot trajne ne delajo?
Vsi imamo drugačne lase in vsi frizerji ne obvladajo vseh las. Sedaj jih pa poiskusite čimveč in ne glejte na ceno. Vi rabite najti takega, s katerim boste zadovoljne. Prijateljice vam lahko predlagajo le tiste, s katerim so zadovoljne one. Okusi so pa različni..
Daj nehaj no, 09.09.2023 ob 20:43
V kakšne salone pa hodiš ? Iz juge, kjer drugega kot trajne ne delajo?
Vsi imamo drugačne lase in vsi frizerji ne obvladajo vseh las. Sedaj jih pa poiskusite čimveč in ne glejte na ceno. Vi rabite najti takega, s katerim boste zadovoljne. Prijateljice vam lahko predlagajo le tiste, s katerim so zadovoljne one. Okusi so pa različni..
POčasi že obupavam, ker hočejo delati po svoje. Ne bom jih poimenovala, ni najbolj fer a?
Tudi mene zanima, kam si hodila.
Namreč, eno je znanje frizerja, drugo pa kemikalije, s katerimi delajo. Na primer Paul Mitchell je odlična znamka proizvodov za barvanje, tu frizer ne more zgrešiti, če količkaj prepozna strukturo las pri stranki in stanje lasišča. Ampak te preparate neki žnj saloni ne uporabljajo, ker so predragi in posledično ne morejo nabiti marže na storitev, zato kupujejo cenene preparate, ki skurijo lase.
Torej, neka oseba z močnimi lasmi se lahko igra in je zadovoljna v nekem salonu, kjer ji lase odprejo in nato pobarvajo s cenenimi preparati, neka druga ki ima pa švoh lase in po možnosti lasišče pa tistega barvanja ne bo “preživela”.
Izbiraj med dražjimi saloni (žal), pozanimaj se o preparatih za tvoje lase, to je vse.
73ankab, 09.09.2023 ob 22:17
V Ljubljani je veliko zelo dragih frizerjev, pa nič posebnega niso. Raje se vsaka dva meseca zapelji vsaj 3 x 10 km na periferijo, tam boš verjetno našla boljše in veliko cenejše frizerje.
Najbolje, da gremo vsi v vasi, postrižene po modi iz 70 z rjastimi škarjami, da bomo teh 10eur prišparale.
Ko sešteješ bencin in razliko med cenami nepremičnin so te vaške frizerke predrage. Najbolje, da se odpravimo kar k eni domov, ki še nikoli ni škarij držala pa nas ona postriže, bo ziher bolje.
Za striženje dosti lažje najdeš dobrega frizerja kot za barvanje. Jaz ga še nisem našla. Kar se pa tiče tankih las pa ….. jaz si jih perem vsakodnevno, ali pa vsaj na dva dni če mi ne znese. Pred pranjem nanje nanesem olje (na konice), običajno zvečer in potem zjutraj operem. Uporabljam zelo nežen šampon, nobenega regeneratorja, vedno masko. Ker moji so mastni na korenu in suhi na konicah. Pred sušenjem uporabim zaščito za toploto. Ko so suhi nanesem suho olje (nuxe) na konice. Aja pa striže me vedno naravnost, nobenih “layers”, ker izgledajo scufani in še tanjši potem. Če so ostriženi ravno in niso predolgi izgledajo bolj polni.
tadejca, 09.09.2023 ob 19:25
Mi smo zelo zadovoljni- frizerski studio Tadeja, Zaloška 43, Ljubljana Moste-
Poznam Tadejo, nimam res nobene kritike, na splosno samo pohvale, ampak samo na splosno, ker ona za moj tip las ni bila, me je pa njena zaposlena zadela v nulo. Ko je sla na porodnisko, sem iskala frizerja, hodila sem in tja, dokler nisem nadla eno, ki ima isti tip las kot jaz in obvlada moje gnezdo.
S frizerji je tako, tu nas 10 lahko priporoci nam najboljsega, a vseh teh 10 frizerjev bo le za nas 10 najboljsih, za avtorico pa sele enajsti ali dvajseti. Frizerja si najdes tako, da jih preizkusis, drugace ne gre, dokler govorimo o barvanju, strizenju, negi las. Pri oblikovanju frizur za svecane in manj svecane dogodke, pa gledas na njihova prejsnja dela in ocenis, ce ti ustrezajo, tu pa znajo priporocila pomagat, pri ostalem zal ne.
Reci mu, 10.09.2023 ob 10:39
Da te postriže naravnost in naj ne uporablja tistih nazobanih škarij za redčenje. Šampon pa prinesi sama, če nima zadosti čistilnega ali za volumen.
V bistvu bi morali uporabljati blage sampone, brez silikonov in s cim manj kemije, na dolgi rok naredijo vec kot specializirani samponi, te naj bi uporabil le 1x mesecno ali pri pogostih pranjih 1x na teden in to po pranju las z blagim samponom.
Nega pa naj bo ciljana, torej prvo hidracija, potem pa proteini in olja.
Od kar se drzim tega, so moji lasje preporojeni.
blagi samponi, 10.09.2023 ob 11:30
V bistvu bi morali uporabljati blage sampone, brez silikonov in s cim manj kemije, na dolgi rok naredijo vec kot specializirani samponi, te naj bi uporabil le 1x mesecno ali pri pogostih pranjih 1x na teden in to po pranju las z blagim samponom.
Nega pa naj bo ciljana, torej prvo hidracija, potem pa proteini in olja.
Od kar se drzim tega, so moji lasje preporojeni.
Pa ne za tanke lase, ki se mastijo. Te le balzam, če že. Pa brez cenenih stvari, profesionalne od frizerja. Te neke “zdrave stvari” so ponavadi sranje.