frizer za lasni vložek
Za mamo bi rabila frizerja, ki se ukvarja z lasnimi vložki ( nosi ga stalno, zaradi delne plešavosti).
Le ta potrebuje posebno nego, zato je primorana hoditi tudi samo na pranje, saj sama doma ne more.
Ljubljana z okolico , lahko tudi Kamnik, Domžale ….
Pa da je primerna cena – zdaj vem, da jo barvanje in frizura pride cca 60eur, samo pranje in fen pa okoli 30eur, kar se meni osebno zdi drago.
Hvala vsem za nasvete
Glej, vedeti moraš, da je to specifika, poseben pristop in posebna nega, ker gre za mrtev obdela naravni las, ki se ne masti več po naravni poti, kot tak je bolj porozen,občutljiv na vsako pranje in mora biti nega še posebej previdna, da se ne poškoduje lasni vložek. Ker če je res dober, je ponavadi narejen ročno las po las s pinceto in ne strojno v mikromrežico. In kot veš tudi tak vložek precej stane od 300 pa vse do 1500 eur, odvisno od dolžine in kvalitete pravih las – najbolj cenjeni so ruski lasje, ker so tudi najbolj podobni lasem Evropejk, ki potrebujejo ta medicinsko-estetski pripomoček. In žal ni veliko frizerjev, ki so vešči tega dela, ker je to “finomehanika” v frizerstvu in ponavadi tisti, ki to prodajajo, izmerijo in celo po meri naročijo za stranke vedo, kateri frizerji so strokovni in jih tudi priporočijo. Če je mama zadovoljna s storitvijo, ti pa nisi samo s ceno, bodi realna in vzemi v zakup, da je pač to vzdrževalni strošek. Še vseeno manj, ot pa da boste morali vložek menjati npr. na pol leta.
Glej, vedeti moraš, da je to specifika, poseben pristop in posebna nega, ker gre za mrtev obdela naravni las, ki se ne masti več po naravni poti, kot tak je bolj porozen,občutljiv na vsako pranje in mora biti nega še posebej previdna, da se ne poškoduje lasni vložek. Ker če je res dober, je ponavadi narejen ročno las po las s pinceto in ne strojno v mikromrežico. In kot veš tudi tak vložek precej stane od 300 pa vse do 1500 eur, odvisno od dolžine in kvalitete pravih las – najbolj cenjeni so ruski lasje, ker so tudi najbolj podobni lasem Evropejk, ki potrebujejo ta medicinsko-estetski pripomoček. In žal ni veliko frizerjev, ki so vešči tega dela, ker je to “finomehanika” v frizerstvu in ponavadi tisti, ki to prodajajo, izmerijo in celo po meri naročijo za stranke vedo, kateri frizerji so strokovni in jih tudi priporočijo. Če je mama zadovoljna s storitvijo, ti pa nisi samo s ceno, bodi realna in vzemi v zakup, da je pač to vzdrževalni strošek. Še vseeno manj, ot pa da boste morali vložek menjati npr. na pol leta.[/quote]
Hvala za odgovor.
Ja, vložek ima kvaliteten, naravni lasje. Vem tudi, da je to ‘filigransko’ delo – sem ji enkrat sama poskusila uredit, pa sem skoraj obupala s kvačko njene lase ven ‘bezat’.
Nega se mi zdi draga, pač vem da težko plačuje, sama pa tudi ne morem prispevat zraven.
Zato sprašujem po morebitnih ‘frizerjih’ za to storitev – hodi redno, 1x tedensko