Frizerka je sinu uničila frizuro
Sina sem peljala ostriči v salon, kamor hodi že nekaj let. Danes ni bilo njegove frizerke in ga je strigla neka nova, po obnašanju in odnosu sodeč je s frizersko šolo komaj zaključila (če jo sploh je – glede na končni rezultat ).
Kljub temu, da sem rekla, naj ga postriže malo in ohrani obstoječo pričesko, je vihtela škarje kot da je na tripu in ko sem zato kmalu posegla vmes, da je dovolj, da ima rad malo daljše, ‘na gobico’, je pridala, da ‘samo še malo tu in tam’.
V glavnem … končni rezultat nas je osupnil. Seveda ne v pozitivnem smislu.
(Preden kdo predvideva, da pretiravam in da frizura ni bistvo v lajfu in da naj ne psihiram otroka in da lasje zrastejo, in da je sreča, da smo zdravi in da otroci žal umirajo od lakote …Se postavite v kožo sina, ki je sicer vljuden in spoštljiv, a je dahnil: Saj to sploh nisem več jaz .
Tudi njena sodelavka je kar v tla gledala.
Reči nisem upala ničesar več, da mu ne bi postrigla še tistih par laskov, ki so mu ostali. (Kot sem rekla, zaupala sem, da pač zna opravljat svoje delo, in se kmalu neuspešno vmešala, a poudarjam … ni pomagalo: ‘Samo še malo tukaj in tam, pri ušesu rada pozabim ).
Saj vem. Po toči zvoniti je prepozno.
Zdaj ima frufru na vrhu glave (brez heca!), pa ko bi bil vsaj enakomeren, tako pa so eni krajši, drugi daljši. Na vratu pa kot bundesliga. Na vrhu pa štrlijo kot ananas.
Krajšo in bolj neposrečeno frozuro je imel samo dva meseca po rojstvu, majkemi.
Žlehtnobe prosim, naj preskočijo komentiranje, prijazne mamice pa za … razumevanje in izkušnje, če se sploh da kaj narediti.
Prijetne pomladne dni želim in srečo pri frizerkah
Dandanes je očitno vsak lahko frizer, 05.04.2025 ob 19:05
Sina sem peljala ostriči v salon, kamor hodi že nekaj let. Danes ni bilo njegove frizerke in ga je strigla neka nova, po obnašanju in odnosu sodeč je s frizersko šolo komaj zaključila (če jo sploh je – glede na končni rezultat ).
Kljub temu, da sem rekla, naj ga postriže malo in ohrani obstoječo pričesko, je vihtela škarje kot da je na tripu in ko sem zato kmalu posegla vmes, da je dovolj, da ima rad malo daljše, ‘na gobico’, je pridala, da ‘samo še malo tu in tam’.
V glavnem … končni rezultat nas je osupnil. Seveda ne v pozitivnem smislu.
(Preden kdo predvideva, da pretiravam in da frizura ni bistvo v lajfu in da naj ne psihiram otroka in da lasje zrastejo, in da je sreča, da smo zdravi in da otroci žal umirajo od lakote …Se postavite v kožo sina, ki je sicer vljuden in spoštljiv, a je dahnil: Saj to sploh nisem več jaz .
Tudi njena sodelavka je kar v tla gledala.
Reči nisem upala ničesar več, da mu ne bi postrigla še tistih par laskov, ki so mu ostali. (Kot sem rekla, zaupala sem, da pač zna opravljat svoje delo, in se kmalu neuspešno vmešala, a poudarjam … ni pomagalo: ‘Samo še malo tukaj in tam, pri ušesu rada pozabim ).
Saj vem. Po toči zvoniti je prepozno.
Zdaj ima frufru na vrhu glave (brez heca!), pa ko bi bil vsaj enakomeren, tako pa so eni krajši, drugi daljši. Na vratu pa kot bundesliga. Na vrhu pa štrlijo kot ananas.
Krajšo in bolj neposrečeno frozuro je imel samo dva meseca po rojstvu, majkemi.
Žlehtnobe prosim, naj preskočijo komentiranje, prijazne mamice pa za … razumevanje in izkušnje, če se sploh da kaj narediti.
Prijetne pomladne dni želim in srečo pri frizerkah
Mene je enkrat pred leti moja najljubša frizerka zahinavila in mi podtaknila novinko, ki me je ostrigla na čelado. Jokala sem. Rekla sem ji, da so bila navodila jasna, kako je lahko prišla do tega rezultata..skrajšaj malo tu, popravi malo tam, spet popravi tu.. obupna izkušnja. Še zdaj mi je žal tistih lepih dolgih las. Imela sem eno pomembno fotografiranje za tem, tako da imam še ovekovečeno frizuro za vse čase. A že po enem mesecu je bilo malenkost bolje. Vsi so pa tako hvalili pričesko, ker je bila sprememba rez drastična in da me pomladi, da mi paše na obraz.. Takrat sem dojela, da ni potrebe po travmiranju zaradi slabe frizure.
Huh.
Hvala, da si premogla kanček prijaznosti … Če bi razumela moj post, potem bi dojela, da ni bistvo v tem, kar si morala pridati, da se boljše / večvredno počutiš … Si tipična kot 85% folka po Gaussovi krivulji, spužva, tvoja vrednost je vrednost množice, nimaš kritičnega mišljenja, nimaš sotučja, si pač osebek, ki ga kot list veter nosi …
Obv, svoje delo opravljaš kot dotična frizerka in na neodobravanje planeš z infantilnimi sodbami.
Good luck, bodi srečna v svojem malem svetu.
Sočustvujem s frizerkami in frizerji.
Imam težek poklic, ampak biti frizerka, … to te pobere od stresa in strank. Grozno se mi zdi tudi biti kozmeticar, ki riše obrvi.
Misli pa za to moraš bit skoraj slikar. Plača pa minimalna.
Frizerke imajo tudi minimum. Za vsako tako stranko kot si ti, si frizerka zasluži povišico.
Pa sinu bodo zrasli lasje. Majke mi. Fak si glupa.
Nikoli ne veš, na koga naletiš. Meni je tudi nekoč neka frizerka pri striženju naredila razliko v dolžini las na levi in desni strani za več cm, tako da sem morala naslednji dan na popravek… Nimaš kaj.
Zato je bolje dati 10 eur več in iti v salon z dobrimi frizerji. Ali pa se v “domačem” salonu držati frizerja, ki ti je že naredil dobro frizuro, torej nekoga ki zna fantom delati fade.
omb, 05.04.2025 ob 20:41
Hudica, saj mu ni roke odrezala, ampak lase, ti zrastejo hitro!
Mene je 3 tedne nazaj zafusala stalna frizerka, prevec postrigla, bodo ze zrastli, naslednjic jo bom pa opomnila, da manj postrize.
Tudi mene ni ostrigla kot sem želela pa hebiga bojo zrastli.
Me zanima kaj je rekel oče upam, da je samo mama debilna.
Another, 05.04.2025 ob 21:15
Mislem, da je huje, ce zajebe pri deklici ali zenski. Sina pac obrijes na par mm, da je enakomerno in cez 2 meseca k drugemu frizerju.
Najbrž nimaš mladih otrok oz. ne veš ničesar o današnjih moških frizurah. Frizura pri moških je dandanes enako pomembna kot pri ženskah. Če smo natančni, je mogoče še bolj delikatna, ker pri kratkih laseh ne moreš skriti nobene napake. Za dobro frizuro mladih je potrebno kar konkretno znanje. Napol plešasti staruhi nimajo pojma o tem, kakšne frizure se delajo mulariji in mladim moškim. Daleč od tega, da ti “samo malo skrajša”.
mu gel in naj si zaliže lase nazaj.
Naslednič povprašaj po izkušnjah, če je cene primerliva.
Vsekakor, pa izkušnja otroškega striženja ne bi smela biti tako dramatična s tvoje strani. Posebaj pri fantu, kjer ni pol leta, leto, da lasje zrastejo.
Otroci niso zahtevni, starši so in tale trend je nujno potrebno obrniti!
Anonimno 3469, 05.04.2025 ob 19:34
Dandanes je očitno vsak lahko frizer
kaj pa njegov ata poreče na to dda ga delaš v geja. v homiča. z neko pofuano gobico. hahahaha tisi ja fukjena do konca . gobica je za retardirane fante. take vzgojene od mamice. luzerje. zabri ga na fanta pizda fukjena ena. ti si ja fukjena do kraja .
Fuknjen v glavo, fuknjen v možgane.Imaš fuknjeno frizuro, fuknjen spomin, fuknjeno postavo in cel si fuknjen.Fuknjena je tvoja mat, fuknjen je tvoj fotr in vsi v tvoji bližnji družini so fuknjeni .Fuknjeno je tvoje pisanje in tvoje misli so fuknjene.Upam, da si zdaj zadovoljno fuknjen in odfuknjen!
Kupi, 06.04.2025 ob 02:01
mu gel in naj si zaliže lase nazaj.
Naslednič povprašaj po izkušnjah, če je cene primerliva.
Vsekakor, pa izkušnja otroškega striženja ne bi smela biti tako dramatična s tvoje strani. Posebaj pri fantu, kjer ni pol leta, leto, da lasje zrastejo.
Otroci niso zahtevni, starši so in tale trend je nujno potrebno obrniti!
A znaš pisat?
100%, 06.04.2025 ob 07:02
Avtorica je 100% samohranilka, ker je zaradi par preveč postriženih las naredila celo dramo.
Ubogi njen sonček, dedec je pa itak že pravočasno spizdil!
Mogoče je pa ona spizdila, ker z dedcem ni bilo nič.In če pošteno plačaš drago frizuro ( frizerke niso poceni!) , potem pričakuješ, da bo normalna.Ne pa kot bi ga strigel Mr.Bean v tistem svojem filmčku, da smo se vsi režali, ko je tako sfušal najstnika….