Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek frizerka mi je zažgala lase

frizerka mi je zažgala lase

Včeraj sem šla k frizerju, da mi prekrije narastek in sicer s prameni. Ko me je pobarvala, zavila pramene v folijo, me je postavila pod eno tako “havbo”, ki oddaja toploto, češ, da barva tako bolje prime, po domače pa, da bo čimprej konec. Tako naj bi bila 15 min., vendar je stvar trajala veliko dlje (vmes je strigla druga stranke, bila je sama). Da sem šla na barvanje k frizerju, je bilo to zame drugič v življenju, saj sem se pred tem barvala doma sama.
Ko mi je lase umivala, pa začne, če bi to masko za lase, pa to je dobro, pa to je zato, da….
Sem zavrnila, zakaj bi masko, da mi še več računa. In se usedem na stol, pred mano ogledalo, jaz pa… šok! Na stolu nisem sedela jaz, ampak metla, ne nova, una stara, scefrana, ko vse nekam štrli. Skratka, lasje popolnoma zažgani. Pa me prepričuje, saj ni tako slabo, poglej od zadaj (skače z malim ogledalom okoli mene), od zadaj se sploh ne vidi. Nisem najprej vedela kaj naj naredim, pa obsedim, ko kup nesreče. Pa mi lase suši, govori, jaz tiho. Ker je verjetno mislila, da bom tiho do konca, je zamenjala ton in krivdo prevalila name, češ, jaz sem to hotela, njena napaka je edino to, da nikoli več ne bo poslušala kaj stranka želi, da bo vedno delala to kar ona misli, da je prav!
V meni je pa vrelo! Hotela sem že pregrinalo nekam zabrisat, pa sebe čez prag, pa mi je glas govoril, ne, počakaj, saj ko bodo suhi….pa z mokrimi lasmi ven…
Gospodična konča, na moji glavi liter “profesionalnega” olja za glajenje, al kar koli že, jaz zaripla v obraz, še vedno nekam tiha, tudi rahlo vljudna, ker sem si govorila, da se lahko vsakemu kdaj ponesreči, bom že itd.
In na poti do blagajne, ona lajna, da sem kriva jaz in nikakor drugače, jaz sem ji lepo rekla, da sicer plačala bom,( čigava je tu krivda, zame tisti čas ni bilo pomembno, temveč rezultat vsega skupaj)položim denar na pult…pa mi zabrusi nekaj v tem stilu ona kriva ni, kaj pa sem hotela nekaj takega…Sem jo pogledala, denar, ki je še vedno bil na pultu, pa vzela, se obrnila in odšla. Prvič v življenju, da sem se postavila zase…
Zdaj sedim za računalnikom, lasje se mastijo v mandljevem olju, zaviti v brisačo…Lepo vas prosim, dajte mi napisat kakšen nasvet,recept, kaj lahko še naredim!
Se opravičujem za dalši opis včerajšnjega dne, sem še vedno malce v šoku!
lep dan in hvala

Bravo zate. SEm tudi jaz podobna in nikoli nič ne rečem in res ti čestitam, da si naredila tako kot si. Drugače pa tudi sama opažam, da v salonih, kjer ima frizer naenkrat sam opraviti z večimi strankami, mimogrede pride do takšne “nesreče”. Če sta vsaj 2 frizerja, še nekako gre, pri eni sami pa se to ne obnese. In svojo zadrego frizerji praviloma prikrivajo s pretiranim govorjenjem, da stranka sploh ne pride do besede.

Tista havba ti sigurno ni zažgala las, ker jo moja frizerka pri meni redno uporablja in je nekakšna savna za lasišče. Je čist premajhna temperatura, da bi ti skurila lase. Saj bi ti sicer zgorelo lasišče.
Očitno nekaj z barvo ni bilo v redu. Si imela predhodno obdelane lase s kakšno trajno? V bodoče se pa ne izogibaj mask, ker resnično blagodejno vplivajo in lasem zelo koristijo, sploh obdelanim. Meni da tako z mentolom in božansko hladi.

Se pa spomnim Oprahine oddaje z najboljšimi frizerji v Hollywoodu. In so govorili ravno o takšnih zgodbicah. Vsakemu se je že kdaj zgodilo, največkrat ravno zato, ker se tretmaji mešajo. Najbolj strupena kombinacija je ravno trajna + barvanje. Je pa prav, da nisi plačala in frizerkin pristop je bil čisto napačen.

1x je tud men ena frizerka vlekla zelo dolge lase čez uno kapo za pramena,ker baje še ni slišala za folijo.nekje v vukojebini.zna delat samo trajne.pa me je dala tud pod haubo,kjer sem bila 2 uri,kao da bo bolj prijelo.pol mi je dala kapo dol in je na njej ostalo kar nekaj las.šok.doma pa so mi kar izpadali v nedogled.sem se mogla postrižt na kratko.

aja,nikoli več jo nisem obiskala.

Joj reva, sem dobila nasmešek na obraz pa ne zato, ker ti privoščim ampak zato ker sem si enkrat sama naredila tako frizuro doma:))) Iz temnolaske sem se hotela preko noči preleviti v blondinko in to s tisto kupljeno barvo. Veš kakšna sem bila – živo rumena. No potem sem se seveda odpravila k frizerki, ki me je postrigla in mi dala en temnejši preliv, da je ublažil piščančjo barvo. Trajalo je kar nekaj časa, da mi je frizerka postopoma s prameni popravila barvo, ki je šele čez kar dolgo časa postala lepa svetlejša barva las in ne rumeno zažgana. Pojdi h kakšnemu frizerju, ki mu zaupaš ali pa k malo dražjemu frizerju naj zaenkrat reši kar se rešiti da ampak po moje brez striženja ne bo šlo.

Mimika., hvala. Saj sem res danes malce “ponosna” nase, da sem se končno enkrat nekako postavila zase. Sem nekako te nesreče, da gre pri meni vedno nekaj narobe. Pomanjkanje samozavesti pa le še pripomore vsemu skupaj, da se ne uprem, da koga ne užalim…Posledica tega je, da si vedno vsi upajo teptati po meni. Kjerkoli, kadarkoli! Tukaj je krivda moja, ker pustim, ne znam drugače. No, upam, da bo šlo na bolje, ker sem včeraj še sama sebe presenitila.

Se strinjam za napisanim, razen pri zadnji trditvi, da dražji frizer boljše opravi nalogo. Tu se odločno NE strinjam. Je šla moja mama pred časom h tako zelo opevanemu MIČ-u. Domov je prišla kot strašilo, plačala je pa tako, da je še mene glava bolela.

Me je kar streslo, ko sem brala zgodbo.
Naj te potolažim, da bodo zrastli. Ampak to že veš.

Preden zrasejo pa bi ti priporočila, da uporabiš kakšno masko za lase. Dobro za lase je tudi rinunusovo olje, ki ga kupiš v lekarni. Uporabi tudi balzam.
Sicer pa se dobi na tržišču tudi nekaj za obnovo las – Satinique serum za lasišče, ki pomaga ustvariti idealno okolje za rast lepih, bolj zdravih las, pomaga obnoviti, okrepiti in zaščititi lase ter »zakleniti« vlago v lasišče, lasem daje občutek gladkosti, in še nekaj pozitivnih učinkov ima. https://www.amway.si/catalog?product=10294&category=10096

p.s. Če ti strani ne bo odprlo, izberi “Obiščite stran za goste Amwayevih članov” – https://www.amway.si/guest_login?process=guest_login in vnesi pod “Uporabniško ime Amwayevega člana (Gostitelj)” ime “trinity”, v zgornje polje pa svoj nick.

........................................... Ne moreš izbrati, kako boš umrl. Ne kdaj. Lahko pa se odločiš, kako boš živel. Zdaj. iz MON

takole je žena mojega bratranca hodila z svojo hčerko vsake 14 dni k stevotu na trubarjevo.obe sta bile k čarovnici.tamala je imela vedno postriženene lase,da nikoli ni nč videla ven,ona pa je bila kot uskubljena kokoš.

pomoje se zdaj hodita strižt drugam,ker sta ok.

Tisto havbo sem dala v narekovaj, ker ni bila tista tipična havba. Bila je neka “mašina” ki je taka, kot jo imajo za greti v lokalih zunaj, kao pečka, jaz pravim za piščace.
Nobene trajne pred tem oz. je nisem imela še nikoli v življenju.
Hja, tudi jaz ne grem več nazaj.
Za striženje, sva bili pa zmenjeni tako, da mi jih zadaj samo zravna in odstriže le en do dva cm. Odstrigla mi jih je ene 12 cm! Brez posveta ali lahko toliko sploh odstriže. Je kar strigla….jaz pa nisem vedela še koliko. Pa me vpraša a te “povrh” tudi ostrižem? Kako povrh, kje, kaj!!! Nisem Apač, pismu, nisem najstnica, češ danes je vse moderno.
Drugače pa, punce hvala!

Joj, punce, ravno včeraj sem rekla mojemu, samo še k Stevotu ali pa k Miču grem in nikamor drugam! Ja zdaj pa res ne vem no….
Se šalim malo na svoj račun….bomo smrekico postavili,kako? Tako, da mamico v kot, pa bunke gor, ker ven itak ne morem, jezna tok, da bodo tudi lučke svetle…Češ taka kot sem, bom tudi za nekaj koristna; ha ha

Meni se je tudi podobno zgodilo – frizer je bil sam in je enostavno pozabil name. Kar bi morali biti medeno blond prameni na mojih rjavih laseh, so postali beli čisto skurjeni lasje. Meni je tudi potem dajal ene pigmente na lase, pa maske… ampak dejstvo je, da jaz z barvo nisem bila zadovoljna. Ker je bil kontrast prevelik, moji lasje so bili črno – beli. Obup. Ampak jaz sem bila trapasta in nisem rekla nič. Res pa je, da je bil frizer prijazen in se je opravičeval.

Tole pri tebi pa: mislim, a je ta ženska normalna? Tebe gre napadat?
Ko pa ti je očitno predolgo pustila barvo na laseh? Edino prav si naredila.

Kaj narediti za lase – za barvo ti ne vem svetovati… Za “slamnatost” je meni pomagala fructis zelena maska – okrogla embalaža, za barvane lase.
To sem si dala pri vsakem umivanju las gor. Potem so bili lasje kar v redu. Brez tega si jih niti razčesat ne bi mogla.

Verjetno je bila barva predolgo gor. Zdaj tako nimaš kaj. Lahko jo prijaviš, ampak kaj boš imela od tega? Jaz pri frizerju vedno gledam na uro. No, včasih tudi škarje primem v roke in še malo popravim 🙂

Če je vse skurjeno, potem tako ne moreš naredit drugega, kot, da se ostrižeš čisto na kratko. In si rečeš, da si si že dolgo želela eno ornk spremembo 🙂

Drugače pa res sočustvujem s tabo. Upam, da bo čim prej pozabljeno.

na glavo ti je dala climazon,ki pospesi delovanje barve,to mocno segreje in res ne smes biti spodaj vec kot nekaj minut..Imas sedaj popolnoma porozne lase,ki bodo scasoma odpadli,ker se bodo polomili..Moj nasvet je ,cim manj fena in krtace,naravno susenje ali strizenje na kratko…Srecno

na kakšno si se pa barvala…barvo las mislim oz. pramen…tista kao havba je bila vrjetno podobna temu samo da je bilo odprto, a ne…in to ni kot havba ki suši lase, ampak samo greje, da se barva hitreje razvije…

Vsak frizer ima (no, če je pameten ima) sklenjeno zavarovanje dejavnosti, tako da lahko zahtevate odškodnino. Samo toliko, v vednost.

Te čisto razumem, kako si razočarana in jezna. Meni se je zgodilo dvakrat podobno, in najbolj sem bila jezna nase, ker si nisem upala reči nič.

Prvič sem šla k frizerju pri 17., pa me je ženska tako postrigla, da mi je šlo kar na jok. Medtem ko me je strgila, je govorila, da šele na koncu se bo videl pravi rezultat in naj skrbim. Jaz trapa sem bila res tiho in na koncu šok. Tako grdo me je postrigla, da kaj takega še nisem videla. Ona pa je hitela z izgovori, da je to kao moderno.

Drugič sem ška k frizerju pri 22., ko sem ponovno zbrala pogum. Takrat sem eksplicitno rekla, da naj mi ostriže samo špice, in to je bil v redu. Problem je nastal pri barvanju. Ne vem, kaj se je zgodilo, ampak en šop las mi je izpadel že kar takoj na licu mesta, ostalo pa postopoma doma. Mene je bilo groza, zgledala sem skoraj tako, kot če bi imela kemioterapijo, resno. Nekaj časa sem nosila celo lasuljo, in trajalo je 3 leta, da so lasje postali normalni. Od takrat se barvam doma in se mi kaj takega ni ponovilo.

Ne upam si k frizerju!!

S ta dragimi fizerji je pa po mojih izkušnjah takole- jaz sem kar nekaj časa hodila k Stevotu, ampak prav k njemu in bila super zadovoljna (malo potrpiš sicer pri njegovem značaju), seveda pa je to še nekoliko dražje. Med tistimi njegovimi mladinci v salonu pa je sicer lahko kdo tudi dober, ampak jaz tvegala nisem in tudi ne bi:)

Ojoj, taka frizerka si zasluži, da bi jo celo javno “reklamirala”….

Ni rečen, da sta le Mič in njemu podobni ok, jaz imam fuuul fajn frizerko
pri meni v naselju, naredi vedno le tisto, v kar je sama prepričana da stranki ustreza, je poceni, je modna in odlično svetuje glede nege las in lasišča.

DEJ SLIKO GOR! DA VIDIMO, ČE JE RES TAKO HUDO :-))

A zdej se nej pa vesoljni Sloveniji izpostavlja?Ti si brihtna.Pa ti dej svojo gor!Jao….uboga zemlja…….

A zdej se nej pa vesoljni Sloveniji izpostavlja?Ti si brihtna.Pa ti dej svojo gor!Jao….uboga zemlja…….[/quote]

Mater, ampak eni imate pa res smisel za humor.
Ali pa ne znate brati med vrsticami, saj ne vem, kaj je hujše.

Če frizerka ima ali nima sklenjeno zavarovanje odgovornosti, je čisto njen problem. Škodo iz naslova odgovornosti je dolžna poravnati v vsakem primeru. Če je zavarovana, se bo s tem ukvarjala zavarovalnica, če ni, bo dala iz svojega žepa. In prav bi bilo, da jo za tako povzročeno škodo tudi terjaš.

Vsekakor nisi edina z podobno zgodbo – take in drugačne slišim in vidim vedno pogosteje.
Ja,o strokovnosti določenih frizerjev bi se res dalo razpravljati.

Vedi,da si upravičena do tožbe – to, da nisi plačala je še najmanj.
Ne želim te strašiti,vendar posledice takih šalabajzerjev pridejo na plan lahko šele čez par let – izpadanje oz redčenje las.

Pa še malo strokovnejši prikaz , da boš vedela kaj ti je čarala:
pramena ti je gotovo mazala z belilom-blangem po domače, kateri razžira lasni pigment. Posledica je stanjšan in presušen las.
Belilo se meša z hidrogenom -v kolikor te je dala pod klimazon,le tane bi smel biti večji od 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Torej,v tvojem primeru je uporabila premočan {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogena (gotovo 9 ali bog nedaj celo 12),ter predolg čas pod segrevanjem.

Trenutno si lase neguj z maskami in olji,lahko tudi čez noč. Vedi pa,da bodo sčasoma se vsi potrgali oz pocufali,tukaj nimaš kaj.
Takim lasem mi rečemo čigumi.

Obvezno pa istočasno neguj tudi lasišče,saj preparat potuje po lasu v korenino, neglede na to,da ni bilo stika z lasiščem.

Glede frizerke je pa najmanj kar lahko storiš to, da ime salona javno objaviš.
Če bi bili v tujini, vedi da bi zato dobila mastne denarce. Pri nas ste pa stranke na žalost še kar tiho – tudi zato se kaj takega lahko še vedno dogaja.

Mah super! Sem se narežala:)))))))))

New Report

Close