frizerka mi je zažgala lase
Frizerka in ostala dekleta, najlepša hvala za nasvete. Frizerka, imaš popolnoma prav, točno to se je zgodilo! Glede tožbe oz. same odškodnine nisem vedela, vendar ne vem, če bi kaj takega lahko naredila, niti ne vem kako postopati v takem primeru, še bolj pa ne bi rada videla, da bi dotična frizerka imela zaradi mene kakršne koli težave.
Zdaj je stvar taka, štrli pa tako (malo heca)…KUpila sem si eno masko, dodatni balzam, ki se ne izpere, olje za oblikovanje in še sama si bom delala maske. Danes sem že uporabila mandljevo olje. Ne vem, je kar katastrofa…dejansko kot čigumi, ker ko las povlečeš, počešeš, se kar raztegne, skoči nazaj in se zakravžlja. Počakala bom kaj se bo zgodilo tekom vikenda, če ne bo nič boljše, se grem v ponedeljek žal ostrižti na kratko. Si že ogledujem frizure ala Mag Ryan…
Hvala in lep večer
Jaz imam dolge in močne srednje velike kodre, trde lase, ki se ne pustijo kar tako krotiti. Divji so. Po njih nočem kaj dosti čarati z raznimi kemijami. Privoščim jim predvsem naravne in dobre stvari. Veliko naravnih mask, oblog, olj… Poskusi še ti z rumenjaki (število je odvisno od dolžine in gostote las), medom in cvetnim prahom. To zmešaš in daš na lase za slabo uro, potem spereš z vodo, ki ne sme biti vroča, saj rumenjak zakrkne in imaš potem na laseh malce jajca.
Druga, lažja možnost je balzam iz skupine Bachovih naravnih zelišč. Kupila sem ga že davno in ga imam še zdaj. Po njem so lasje mehki, zlahka se češejo in domnevam, da če ti bo kaj pomagalo, ti bo to. Imeli pa so ga v drogerijah Ypsilon (Ljubljana), največkrat le v drogeriji nasproti prostorov bivše mestne knjižnice (ob Ljubljanici) in pa v stari Ljubljani. Bojim pa se, da so spet kaj zaprli ali nehali dobavljat. Ponavadi je tako, ko najdem kaj dobrega, nehajo prodajat. Na moji škatli piše, da je dobavitelj G trade, Ljubljanska 42, Celje, dobavitelj pa je iz Italije, Parrucchiere@C.
Jaz sem enkrat prvič obiskala nek frizerski salon, ki je bil v bližini. Frizerka me je postrigla preveč na kratko in mi potem z ravnanjem las hotela dokazati, da le ni tako kratko, če jih “raztegneš”. Jasno sem ji pokazala, da nisem zadovoljna in potem sama od sebe ni hotela plačila. Nikoli več se nisem vrnila tja.