Frizerke in ne frizerke na pomoč
Imam ravne, tanke lase. Barva svetlo rjava. Stara sem 45+. Resnično imam en kup težav z frizuro. Razmišljam, da bi se dala postrišt na kratko (sedaj imam lase malo do ramen), tako, da bi si samo opravla lase in bi bila frizura narejena. Kaj predlagate.
Vsa leta sem si lase umivala 2x na teden in se fenala, navijala, …. zdaj pa sem tega že naveličana. Ko na netu gledam slike kratkih frizur res ne vem, če bi meni kakšna od teh sedla, ker imam lase res tanke, tanke, tanke.
Kaj predlagate?
Hvala za vsak nasvet, ki bo tu gor napisan.
Oj, imam podobne lase.
Moja rešitev: dam si narediti svetlejše pramene in ostriže me zelo dobra frizerka na precej kratko frizurco čeladaste oblike, postopno postriženo, lasje na čelu. Lase umivam enkrat tedensko in si potem sama posušim s fenom, lase malo dvignem in jih viham na noter. Uporabim utrjevalec: stari dobri brezbarvni ehoton in malo dobrega laka za lase – kupim pri frizerki. To mi lase nekako odebeli in utrdi ne da bi se zlepili med sabo. Le malo preveč laka – pa že imam zlepljene lase, enako tudi od pene. Lasje ne smejo preveč zrasti, ker potem prehitro pade frizura skupaj – potrebno redno striženje na pravo dolžino.
Spoštovane ženske in frizerske izvedenke,pozor!
Res bi vam bila iz srca hvaležna,če mi lahko kakorkoli pomagate z nasveti! Imam namreč izredno tanke,redke in od par-desetletnega hudega stresa v življenju,precej uničene in krhke lase.. Vse bi dala,da bi moja frizura izgledala vsaj mal normalna.. Ko sem si nedavno, zaradi zavajajoče prodajalke v trgovini,pobarvala lase iz rjave na blond (Syoss),se mi je vse skupaj samo še škodljivo poslabšalo,da ne omenjam,da imam sedaj barvo las,kot moj partner rad reče,kot bi se mi kdo usr.. na glavo! Smešno, jaz pa v resnici jokam v sebi od žalosti in manjvrednih kompleksov,verjemite mi..
Kakšno frizuro naj si omislim in h kateri frizerki naj grem,da mi iz pustega paža, piškavih las in posr… barve naredi nekaj vsaj za silo znosnega? Sem pripravljena plačat,kolikor bo pač potrbno,četudi imam skozi mesec komaj za redne stroške,a kaj ko tako trpim zaradi tega,predvsem pa me je sram in verjamem,da me razumete..Tiste,ki imajo bujne,zdrave lase,se tudi malo ne zavedajo,koliko je to vredno in pomembno,med drugim tudi za to,da naredijo dober,zdrav in urejen vtis pri iskanju vredne službe ali čemerkoli..
Če se me bo katerakoli usmilila in mi želela pomagat ali svetovat,Bog ji povrni,naj me prosim pokliče na moj mobi 040/303-911,ker zares že leta trpim zaradi piškavega ter neurejenega izgleda zaradi las.. Hvala pa vam vsem za pozornost in morebitno pomoč v tem primeru!
Lep dan želim.
Sara1977
Mirjana _ Frizerski salon Dok je pravi naslov zate. Iz mojih las je naredila čudež!! Imela sem zelo podobno stanje na glavi, kot imaš ti. Problem je, da je zelo zasedena in da ne sprejema novih strank! Jaz ti vseeno svetujem, da poskusiš, mogoče ti bo uspelo, da jo prepričaš, da te sprejme. Je zelo simpatična, prijazna in strokovna oseba! Si štejem v čast, da sem na njenem seznamu. No, vsaj jaz jo tako doživljam, kot pravo profesionalko!!!!