frizerski salon?
Če že gledaš na ceno, se raje barvaj sama. Pri nakupu barve lahko izbiraš tudi med kvalitetnejšimi, manj škodljivimi (brez hidrogena, amonijaka…), medtem ko v salonu dobiš na glavo najslabšo, najbolj škodljivo, najagresivnejšo, najcenejšo barvo, saj vsaka frizerka hoče čimbolj privarčevati pri stroških materiala, da od cene barvanja čimveč ostane za njeno delo. Vse, ki jih poznam in ki se barvajo v salonih, imajo zelo stanjšane in uničene lase.
Tudi pri barvanju narastka ni težav z odtenkom, če kupiš vsakič enako barvo. Pri frizerki pa pride do razlik, ker ne zameša vsakič enakih količin različnih barv. Poleg tega se kvalitetne in manj agresivne barve, ki jih lahko sama kupiš, počasi izpirajo, kar pomeni, da narastek ni tako viden in si vsakič pobarvaš vso dolžino las, ne samo narastek, zato ni razlik v odtenku narastka in koncev las.
varčna-ti pa tole malo mešaš
sama si naj kupi eno barvo-frizerka ji pa nameša-in ni vedno enako-halooo
če si bo doma sama mešala več barv tudi ne bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} enako,zato ne rabiš frizerjev šimfat.si navedla dva popolnoma različna postopka.mislim pa da če bo sama morala kupit 2-3barve jo bo cenovno prišlo dražje-res ji bo vsake še ostal samo kaj pa če ji odtenek ne bo všeč-bo pa lahko ostalo stran vrgla-zelo šparovno.
opozorim samo da če boš v enem salonu začela barvat si zapomni ne samo barvo ampak tudi proizvajalca,ker nimajo vsi enakih odtenkov pod istim imenom.pol pa res ne bo isto.
Ne morem, da se ne bi oglasila…varčna, že vrsto let sem v frizerskem poklicu, pa še nisem slišala za barvanje brez hidrogena??????? Drugače pa je tako, da imamo prav frizerji manj agresivne barve in zaradi tega mešamo nianse med seboj, od osnovnih do intenzivnih,pač, glede na osnovo las, kakršno ima stranka in na želeni ton, ki ga stranka želi.Barve, kupljene v supermarketih pa morajo seveda enako prijeti na lase vseh kupcev, ne glede na to, ali je osnova siva, delno siva……., saj vam že v reklami zagotovijo, da 100 odstotno prekrije vse!Glede mešanja barv pa samo to;v večini salonov imamo prakso, da se vse uporabljene barve za eno stranko zapišejo, seveda tudi razmerje le teh. Torej, če se danes uporabi 20g ene,15 g druge in 7 gramov tretje barve, bo tako tudi v prihodnje, dokler se stranka sama ne odloči za spremembo barve.In res ne vem, kje se barvajo tvoje prijateljice, ki imajo uničene lase od profesionalnih barv. Je pa seveda mogoče, da so barve neprofesionalno uporabljene.
In, barvanje, zakaj meniš, da ti bodo v dražjem frizerskem salonu zmešali lepši odtenek barve kot v cenejšem? To me pa res zanima.
Lep vikend še naprej
ena frizerka: sedaj bi kupila kupon s 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom, barvanje celih las+fen frizura za 28€, drugače mi je ta salon drag za redno ceno in bi se naprej barvala v cenejšem salonu. Zato me zanima, ali naj sploh grem ali je brezveze, ker ne mislim hodit redno v ta salon.
Njofra, kje sem pa napisala, naj si doma meša barve? Sem 3x prebrala svoj post in mi ni jasno, iz katerega stavka si to tako razumela.
Jaz si kupujem vedno enako barvo (od istega proizvajalca in enak odtenek) in vsakič porabim eno celo barvo, za katero dam 10 €, kar me z vsemi ostalimi stroški (elektrika, voda, delo) pride veliko manj kot pri frizerki. Nikoli ne mešam več odtenkov skupaj, ker zaupam, da je to zame že naredil proizvajalec, in to v natančno odmerjenih količinah. Je pa res, da sem morala najprej sprobati več barv (vsakič 1 barvo, a vsakič drugo, drugačen odtenek!), da sem ugotovila, katera mi ustreza.
Frizerke pa še nisem videla, da bi tehtala barvo (20g, 15g, 7g…). Vedno jo je zamešala tako “na uč”, 2-3 barve skupaj, in potem je ratalo kar je ratalo. Še nikoli ni nobena frizerka odgovarjala za neposrečen odtenek, ker je vedno stranko prepričala, da ji ta odtenek najbolj pristoji, pa tudi če ji ni.
No, jaz sem se pred leti tud sama barvala, s temi schwarzkoff al kaj so za ene barve, vedno eno in isto rdečo nianso, sem si zapomnila številko barve in to je to. Pa sem se naveličala pucanja pri čelu, pa za ušesom, pa na vratu. Potem sem bila nekaj časa blondinka, me je barvala ena frizerka na fuš doma, je zamešala na roke, tu me je lasišče zelo peklo, je morala uporabljati eno tako barvo z veliko amonijaka( vsaj meni je tko smrdelo), zdaj sem pa spet čist na frišno rdečelaska, pobarvana v salonu in za narastek se bom šla verjetno kar pobarvat nazaj v salon. Sem bila ful ful zadovoljna in mi to odtehta tistih 40€.
Barvanje-ti kuponi so pač super promocija salona, vendar, če veš, da potem tja ziher ne boš hodila , je pač odločitev po eni strani enostavna, kajne?Predvidevam, da se že barvaš nekje drugje, če bi rada spremembo, se lepo zmeni s frizerko, pa boste zadovoljna ti, ona in tvoja denarnica:)
Varčna,-glej, že 20 let sem frizerka, dokler nismo imeli digitlnih tehtnic smo mešanice merili v minzurah, sedaj pa že kakšnih 10 let tehtamo, recepture zapišemo in je problem rešen. Ker tak mojster pa ni nihče, da bi na ‘uč’ barve mešal, pa da bi bil vedno isti odtenek. Očitno pač hodiš v salon, kjer tega ne počnejo, kar me izredno čudi. Pa ti res vidiš, da mešajo na ‘uč’, ali se ti dozdeva?
Veliko lepih odtenkov vam želim in lep vikend:-)
varčna,sej to je to-ti si napisala naj si eno barvo kupi pa ne bo problemov v niansah in tega ne moreš enačit s tem če ti pri frizerju pač zmeša več barv-sej ti tudi pri frizerju lahko zmeša samo eno barvo pa ne bo problema-samo stranke bi ponavadi malo te nianse ,malo one,pa ta je preveč rdeča,ta premalo svetla itd.-zato jih pa pol mešajo.
pa spet ponavljaš in ti ne potegne,kak te pride ceneje če se sama barvaš-HALOOOO..SEVEDA te pride ceneje ker ne plačaš nobenega davka,najemnin,prispevkov za plačo…..,ker od tega ne živiš….
a res moram napisat par banalnih stvari ki jih je še pri uradnem s.p treba plačevat ,česar sploh laiki ne veste in samo blebetate na pamet o cenah,ne zavedate pa se da so cene take tudi zaradi:plačevanja mesečno okoli30E-zato ker imaš radio v lokaluin to trem različnim za isto sranje,obrtni zbornici minim.20E če si sam zaposlen,če jih je več je tudi cena temu primerna-pa od nje nimaš nič,če imaš reklamno tablo na svoji hiši obrnjeno na ulico plačaš občini,da jo sploh lahko imaš,varstvo pri delu-50E na 2 leti-vsakič isto,ocena tveganja v lokalu-par 100E na 2 leti-sploh ne vem zakaj-kdo si je to zmislil.in še in še-A ti bo zdej potegnal-boš ti tudi plačala te položnice,ko se doma sfriziraš-E NE BOŠ res mam že poln kufer teh laičnih ekspertnih mnenj o bilo keri branži s.p A ti še omenim da mora s.p plačat prispevke kljub temu da je v bolniški ti pa vseeno vlečeš plačo,dopust v svojo škodo-za ta čas nič dohodka-prispevki pa vseeno morajo bit plačan,vsi tako komaj čakate na klinčev regres-kaj lahko čaka s.pDost mam-še mož se reži kak ste mi ali si mi potegnila živec -varčna.
jaz tudi nisem še slišala barve brez hidrogena…hm..le kako bi potem uspela barvna sprememba, no pa pustimo to. ja in jaz vedno tako kot ena frizerka zgoraj izvajam enak postopek tehtnica in tehtam včasih tri včasih le eno barvo itd.in si zapišem in ko nasljednjič stranka stopi v salon naredive enako formulo, razen če želi spremembo in ja jaz na narastek ne dajem 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogena kot trgovinske barve, ampak le 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ni odstopanja barv. varčna zate sem vesela da si najdla sebi primerno barvo, a če praviš da se ne barvaš v frizerskih salonih se drži nauka: česar ne poznaš ne komentiraj( niti hvali, niti grajaj)… biti frizer pa še ne pomeni biti profesionalen frizer imaš take ki jim gre res samo za zaslužek, ampak to ni dolgoročno, bolj se splača stranko poslati iz salona z zdravim lasom kot velikim šopom denarja, saj taka stranka se vrača spet in spet.lp
Njofra, ko si že razodela vse vaše stroške, razodeni še vaš promet, mesečni izkupiček. Kajti na DURS-u nam ni jasno, kako ob takih cenah in obisku salona nimate 0 dobička. Pri nas imamo kar nekaj frizerk (s.p.), ki imajo zaposleno po še eno delavko, in skupaj pridelata prometa 2.000 na mesec. Torej, ko s.p.-jevka poplača vse stroške z minimalno plačo zaposlene vred, ji ne ostane 0. Zakaj torej že vrsto let drži zaposleno, če imata skupaj dela le za eno (za 100 eur na dan je to 4 ženska striženja na dan)? Lahko bi ta s.p.-jevka delala sama. A se točno ve, koliko denarja gre mimo blagajne, tako da so vaši stroški in odhodki res samo tisto, kar si naštela, za davek od dobička pa niti ne veste, da obstaja – je šel v gradnjo vaše hiše.