frizura – sprememba
Prosim za kakšno idejo. Imam naravno skodrane lase, ki mi segajo nekje do ramen. Barva-temnejše rdečkasta Tudi spredaj imam dolge lase. Sedaj pa razmišljam o spremembi frizure. Spremeniti barvo, se spredaj postriči ali si pustiti dolge….torej vse enako dolge?! Pa še to….lasje so pri konicah suhi…kaj uporabit? Hvala vam!
Tisto, kar ti bolj paše!
Ne se postriči spredaj, ker traja leta, da spet zrasejo.
Za take čupice, kot je tvoja, se najdejo zdaj res lušne stopničaste frizure, je pa res, da te mora frizerka znat postrič.
Meni ima Meg Ryan luštne frizurce – te, ko ima spredaj daljše. Pripenjam link.
Evo, jez imam tako frizuro kot Meg na 1. fotki, če se posušim naravno pa kot na 4. fotki. Tudi barva je podobna. Prej sem imela do sredine hrbta dolge, temno rdeče, stopničasto postrižene lase. Potem sem počasi krajšala in s svetlimi prameni spreminjala barvo. Sprednjih las nimam nikoli prav kratkih, saj mi ne paše.
jaz ti samo eno polagam na srce: naj te ne striže frizerka, ki bo začela z “joj, kako imate lepo skodrane lase. Sem si vedno želela imeti take kodre”, ker to vsaj po mojih izkušnjah vodi v “katastrofo”. Naj te striže nekdo, ki ve, kako se skravžlan las obnaša, ko je krajši.
Jaz sem šla z dolgih do sredine hrbta na čisto kratke (kako je bila lahka glava :)), in sem nekaj let vztrajala pri kratkih (kljub temu, da mi rastejo tako hitro, da sem se morala vsak mesec strič), potem pa sem jih pustila zrasti do ušes (ni šlo drugače kot s špangami in velik voska), se potem še enkrat ali dvakrat ostrigla in potem pustila rasti dolge.
Sedaj se se strižem na 3-4 mesece, na dolžino, da tisti pri strani ne pridejo v čop na vratu, pa frizer mi zmanjša volumen. Se mi zdi primerna frizura za moje kodre, pa še veliko možnosti za “igranje s frizuro” imam. Trenutno jih imam do ramen, pa bo treba skrajšat, ker ni več ta prave oblike. Nosim pa večino časa spuščene lase.
Kratkih spredaj ti pa ne priporočam, ker hitro postanejo neukrotljivi.
Glede suhih konic – pomaga redno striženje, pa kakšno olje.
Sama uporabljam olje grozdnih pešk, ki sem ga kupila v BodyShopu, pa kakšen bolj masten/tekoč vosek, oz. sprej za kodre (neukročene suhe lase, ki se kar nekaj po svoje kodrajo, mi spravi v lepe “Sissi” kodre ;))
No, dobro se odloči. ;))