Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek FRIZURE pri 50+

FRIZURE pri 50+

a lahko mam malo daljše, ker me vedno vuhe zebe?

Žal. Razen če si spremeniš datum na osebni.
Ali pa:
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/d2/19/42d2190d4463bcb7d87db32dcf0a48cc.jpg[/img]

Zavist tudi ni lepa…[/quote]

Vem, da ni, zato nisem zavistna.
Imam lepe lase, mimogrede. Imela vse mogoče dolžine, tudi do riti. Še zdaj na stara leta variiram od kratkim do srednje dolgih. Sem redno pri frizerju, tako da imam tudi vmes vedno frizuro. Tako da me take pripombe mimo teme, kot je tvoja, ne ganejo. Mnenje imam pa še vedno enako. In če gledam zdaj fotografije iz svojih dolgolasih časov – popolnoma vseeno bi bilo, če bi bili lasje pol metra krajši.

Mene številke in mnenja drugih (tudi moža ne, a se kar ujameva v njih) ne zanimajo. Zanimajo me le moj obraz in moji lasje in frizura, ki pristoji meni osebno. In to so dolgi ali eventuelno srednje dolgi lasje. In take nosim in jih bom nosila. Verjetno do smrti. In ne, ne bom ji spenjala v figo, ker v čem je potem poanta dolgih las. Niso pa lasje zelo dolgi, recimo do riti, ker taki pa itak ne pristojijo nobeni, ne glede na leta.

Joj, joj, ta mož. Oh, oh.

Od kje vam ideja, da so kratke frizure moške frizure?

Zavist tudi ni lepa…[/quote]

Vem, da ni, zato nisem zavistna.
Imam lepe lase, mimogrede. Imela vse mogoče dolžine, tudi do riti. Še zdaj na stara leta variiram od kratkim do srednje dolgih. Sem redno pri frizerju, tako da imam tudi vmes vedno frizuro. Tako da me take pripombe mimo teme, kot je tvoja, ne ganejo. Mnenje imam pa še vedno enako. In če gledam zdaj fotografije iz svojih dolgolasih časov – popolnoma vseeno bi bilo, če bi bili lasje pol metra krajši.[/quote]

Če na tebi dolgi lasje ne zgledajo lepo, ni rečeno, da tudi na drugih ne.

Bolj pomembna je kvaliteta las.

Imam moza, ki ze odkar ga poznam pravi, da zenska mora imeti dolge lase. Nikoli jih nisem imela. Vedno postrizena cisto na kratko. Pri frizerju sem vsak mesec, vcasih tudi 2x mesecno. Meni osebno so bolj vsec kratki, taki skustrani lasje 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=J8QJV3zovkQ
Vaš link

Lase imam skoraj do sredine hrbta. Sploh se ne predstavljam sebe z drugačno frizuro, saj so ravno lasje (po mojem mnenju) velik adut. Se vedno zelo gosti, močni in bleščeči. Morajo pa biti urejeni. Narastek in scufane konice pa si res lahko privoščijo samo mlade ženske.

Ostrži se na kratko in starega ne šljivi.
Po 50 je konec z dolge lase.

Povsem se pridružujem mnenju 50+.

Vse te sivolaske imajo čez svoje sive še preliv, da zgleda kolikor toliko OK.

Nobena ni kar tako lepo sama od sebe privlačno siva. Obdelano!

Tale trendy, http://slodive.com/inspiration/short-hairstyles-for-women-over-50/je sploh čedna. :))
Tudi ostale so več ali manj mamaste frizure.

Babe, kaj ga serjete, s takimi? 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Tale trendy, http://slodive.com/inspiration/short-hairstyles-for-women-over-50/je sploh čedna. :))
Tudi ostale so več ali manj mamaste frizure.

Babe, kaj ga serjete, s takimi? ;)[/quote]

Ta je stara 47. Ko sem bila jaz toliko, sem imela tudi lepe daljše lase. Deset let in ena mena kasneje, je situacija nekoliko drugačna.

nekaterim starkam pašejo dolgi lasje
nekaterim mladenkam pa kratki
vse je odvisno od oblike glave

Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj bi se morale dolgolaske z leti strič na kratko. Frizuro imaš pač tako kot ti paše in se ti dobro počutiš, ne pa glede na leta.
Jaz sem sredi petdesetih, od dolgih las sem se poslovila že pred kakimi 15 leti, pa ne zaradi let ampak ker sem se jih naveličala. Od takrat dalje imam frizure od čisto kratkih do paža nekje do ramen in seveda vmesne variante. Kot se mi v nekem obdobju pač zdi.
Dve moji prijateljici istih let imata (še kar) dolge lase in jima krasno pristojijo.
Pomembno je, da so lasje oprani, negovani, brez sivega narastka, če so barvani, dolžina sploh ni pomembna.

Melania na teden za svoj videz spiči vsaj 20.000 $, ima privat frizerja in vse kar paše zraven. Zato tudi lahko zgleda, tako kot pač zgleda.

Ena povprečna Slovenska Micka, se niti slučajno ne more kosati z njo.[/quote]
Saj ne rabiš ravno 20.000 $ za urejeno frizuro, tudi če imaš dolge lase.
In ne razumem, povprečna slovenska Micka pri 30. letih si uspe uredit frizuro z dolgimi lasmi, pri 50. pa ne več?
Recimo, cca na 3 mesece pri frizerju porezat konice, 1x mesečno (ali še to ne) cca 5 evrov in 1 uro časa za barvanje pa 1-2x tedensko pranje las (kar itak spada k osnovni higieni). A to je preveč za povprečno Slovenko?

ena je že čez 60 pa nosi kito in še vedno izgleda bolje kot njena vnukinja, ki jih ima 16 in ima čisto zažganega paža.

Kita ali speti lasje so ponavadi v redu. Spuščeni pa starejše ženske resnično postarajo ter jih delajo neurejene. Tudi struktura las se z leti poslabša, morda je tudi to eden od razlogov, poleg upadlih lic seveda.Tudi barva las naj bi bila svetlejša, črna na primer zelo postara obraz, poteze so videti nekako bolj robate.

Čez en teden bom 50. Lasje še vedno lepi, gosti do sredine hrbta. Temna, barvam si narastek redno in prav tako se redno strižem konice. Rahlo skodrana, stopničasto postrižena. Nekaj let nazaj sem se postrigla ne čisto na kratko vendar toliko, da se ni dalo narediti čopa. Niti eni osebi, ki me pozna nisem bila bolj všeč s tako kratko frizuro. Nikakor se ne strinjam, da je treba zaradi let imeti kratko frizuro oziroma, da imajo leta pri tem kaj kakšno frizuro ima/naj bi imela ženska.

Imam 53 let, frizuro las čisto na kratko, skoraj kot fant. Vsi mi pravijo, da mi paše.

Mož se ne vtika in me komandira glede frizure.

Sva istih let ;), jaz sem si letos nehala barvati lase in vsi (razen ene) pravijo, da mi zelo paše, Ker imam močne lepe lase, bom s kratkih spet šla na srednjo dolžino, Ni se mi treba barvati, da bi me skrbelo za narastek, zelo osvobajajoć občutek.
Tudi moj se ne vtika, pri tem me je pa spodbujal, zanimivo.

Objava čaka odobritev

New Report

Close