Fromilid – driska?
Ima kdo izkušnjo, da je otrok po fromilidu dobil drisko? Naš jo je, 3 ure po prvi dozi, pediater pa pravi, da so driske po makrolidih izredno redke in jih praviloma ni. Pravi, da gre bolj za kako dodatno okužbo. Dajem linex in dodatne porcije jogurta, vednar sin še vedno kaka povsem tekoče, lahko bi rekla lula namesto kaka. AB ne upam prekinit, ker je danes šele 1. dan brez vročine. jutri gremo na kontrolo, zanima pa me, če je še kdo, katerega malček je staknil drisko po fromilidu (5,5 ml na 12 ur, sin ima 15 kg)?
Draga Skrb na,
vam kar tukaj odgovorila in prilepila izvlečke iz navodil o uporabi zdravila, ki se tičejo driske:
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Fromilid:
– č se med zdravljenjem ali po njem pojavi huda in trdovratna driska (antibiotiki lahko spremenijo revesno floro, zato se razmnoži bakterija Clostridium difficile in povzroi drisko); v tem primeru se posvetujte z zdravnikom, morda se boste morali prenehati zdraviti s Fromilidom;
MOŽNI NEŽELENI UČINKI
Kot vsa zdravila ima lahko tudi Fromilid neželene učinke.
Neželeni učinki so slabost, zmanjšanje apetita, bruhanje, driska in boleine v trebuhu. Kadar je driska huda in traja dalj časa, je to lahko znak, da gre za posebno obliko vnetja debelega črevesa (psevdomembranski kolitis), ki se lahko pojavi pri jemanju antibiotikov.
lp tudi od tukaj:)
Ooo, Tanč, sem ravno pisala na pediatrijo :))
Ja, točno to sem prebrala – tisti clostridium, o katerem nič ne vem Sin nima nobenih bolečin, ni nič smrdeča tale driska, nobenih krčev ali napenjanja, tudi sicer je vročina padla in je fant solidno razpoložen. Tudi apetit ima dober, dobro je in pije, pediater (njegov!) je mnenja, da driska NI posledica AB. Se da to s čim ugotovit? Sicer je driska nekako v mejah normale, kakal je (danes) 5 x, od tega 3 x res vodo, 2 x pa zelo tekoče. Včeraj je kakal 3 x – samo vodo. Pediater meni, da AB ne bi ikunjal, ker je pljučnica le II. stopnje in obojestranska, še včeraj popoldne je sin imel čez 38,5 vročine. Po sumamedu driske nikoli ni imel. Se greste še malo uganke z mano
?
No, ena možnost je, da je vse skupaj virusnega izvora, če se prav spomnem, so bili vaši kazalci vnetja čisto virusni. Potem seveda kot stranski učinek, kot tretja možnost bi rekla tale Clostridium, ki je možnost, vendar izredno redka.
Pijte in počakajte, bo bolje:)
po vsakem antibiotiku je lahko driska, prav tako lahko na vsako zdravilo odreagiraš tako z drisko kot z koprivnico. poskusi mu dat prolife caps, podobno kot linex le da so boljše, dobijo se v obliki kapsul in kot žvečljive tablete. preden kupiš povej da so za otroka, ker nisem prerpričana da jih lahko daješ, mi dajemo tako samo medicinsko oglje, ker druga ne smemo, zaradi alergije na mleko.
otroku pa lahko pri driski daš še bobipalčke in kokakolo, ali pa mu skuhaj svetli ruski čaj (vrečka naj le prevre, ne je puščat v vodi, da postane črn).
daješ lahko še borovničev čaj.
Hvala za nasvet tudi tebi. Danes je samo 3 x kakal in ves presrečen žuli cocacolo in se zdi sam sebi ultra pomemben Menda naj bi fromilid ne povzročal drisk, so pana pohodu 3-dnene virozice brez vročine, pa z drisko. Očitno jo je dobil “za povrh”. Če le tako ostane, pa bomo tudi to preživeli.