Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Frontline combo za pse….

Frontline combo za pse….

Živjo!

Danes smo dali našemu kužku, 3 mesece je star, prvič frontline combo za male pse. Ker do sedaj še nisem imela psa, me zanima nekaj stvari, če bi mi lahko kdo malce svetoval in povedal, ki ima izkušnje.
Tekočino sem dala na kožo v predelu vratu, tako kot piše v navodilih… ker ima kuža dolgo dlako, se je tekočina vpila tudi v dlako :/ ali je to lahko narobe? Zato sprašujem, ker piše da se da izključno na kožo… ampak ne vem kako je to sploh možno ker so kapljice tako velike da gre avtomatsko tudi na dlako :/ Kako je pri vas ko dajete ampulo?
Ali je zelo narobe če se kuža praska na tem delu? Namreč naš se sedaj hoče ves čas praskat pa mu ne dovolim, ampak je težko ker ga včasih pač ne vidiš.
Koliko časa se ga ne sme božat in česat? Nekje sem zasledila 3 ure po nanosu?
Ste pri vašem psu kdaj zasledili kakšne stranske učinke, ki so navedeni v navodilih?
Dajete zdravilo na 4 tedne, kot piše, ali je lahko tudi kaj več?

Najlepša hvala vsem, ki si boste vzeli malce časa in boste kaj napisali okoli stvari, ki me zanimajo… 🙂

Lep pozdrav!

Naši dolgodlaki psički dajem frontline nekje na 4-5 tednov, predvsem zaradi klopov. V zimskem času na 3 mesece. Po navodilu veterinarke odmaknem dlako (da nastane prečka) in stisnem ampulo. Vedno dam na tako mesto zgoraj na vratu-zatilju, ki ga s šapo ne doseže, ker je nevarno, da si tace potem liže. Rečeno mi je bilo, da psa 24 ur čimmanj božate oz. si dobro umivate roke, zato je najbolje, da kužku date ampulo tik preden greste spat.. Psa se ne sme kopati dva dni.[code]
Prvič, ko smo ji dali ampulo je čez noč enkrat bruhala in potem nikoli več.
[/code]

Z našim je vse ok zaenkrat… sem mu pa zjutraj malo razčesala ta predel kamor sem dala ampulo in potem glavnik oprala z milom. Upam da bo ok. Dala sem mu na zatilje na vratu, ampak se mi zdi, da ni imel večjega problema s praskanjem, hehe… :/ verjetno je šlo po dlaki tudi zato, ker je še majhen in je bil zelo nemiren ko sem mu dajala ampulo, pa je šlo pomojem zato tudi po dlaki malo… bomo vidli naslednji mesec kako bo 🙂

LP

Normalno je, da gre nekaj tudi ppo dlaki tik ob koži, tako da ni panike. Mene bi bilj skrbelo praskanje. Če je koža pordela na tistem mestu, potem ne dajaj več frontlina. Ti pa svetujem navadni frontline, ker je boljši proti klopom, ali pa advantix. Combo je super proti bolham.

Tako pogosto dajati ampule psu, je škodljivo!

Prej sem uporabljala frontline in kolikor se spomnim, v navodilih piše, da se ga daje na tri mesece? Zdaj dajem advantix, kjer piše, da je proti klopom treba ponavljati vsak mesec, vendar goljufam in ampulo dam na tri mesece oz. ko spet najdem kakega prisesanega klopa. Pri mojem psu se advantix obnese mnogo bolje od frontline!
Glede dlake naj te ne skrbi, bo pač manj strupo šlo v telo, še vedno pa bo učinkoval. Pazi pa, da ga ne bodo otroci božali (no, ali pa drugi ljudje) in lizali drugi psi.

Nima nič rdeče tam kjer sem mu dala ampulo. Čist lepo je… praskal se je verjetno zato ker mu je šlo na živce, da ima nekaj mokro in da smo ga tako mučili, da smo mu lahko dali sploh ampulo 🙂 revček… sedaj je vse ok z njim.
V navodilih piše, da se daje za bolhe na 8 tednov, za klope pa na 4 tedne. Jaz nameravam tam na 5-6 tednov dajat zdaj poleti, potem pozimi pa tako ni take panike zaradi klopov. Bom pa videla kako se bo frontline obnesel. Do sedaj je bil kuža samo pošprican s frontline sprayom pa ni imel nobenega klopa ali bolhe. Sva pa v bistvu normalno hodila ven.
Res hvala za nasvete, vsako mnenje pride prav 🙂

LP

No, moj pes je pa alergičen na frontline, tako da sem prešaltala na advantix. Ni imel sicer rdeče lise, se je pa praskala… 2,5 mesecev po vsaki ampuli (sem ji dajala na 3 mesece). Zdaj se nič več ne praska, ko ji dam advantix na 1 mesec.

smo dajali frontlaine, ko advantixa še ni bilo, ko je nekaj let nazaj prišel na tržišče, smo ga takoj dali na psa. daš ga na več delov, malo za vrat, nekaj na sredino hrbta in nekaj na koncu, kjer se začne rep, paziš, da ga daš zvečer, da nato nihče več ne šlata psa in da gre pes tudi spat, da se lepo v miru vse uredi, in res le na kožo, seveda se to da, ker ne daš vse ampule le na eno mesto, kot si to storila ti, ampak jo lepo razdeliš na ene tri mesta po hrbtišču, tako je tudi v navodlih. Serum gre nato v telo, kri, advantix je boljši zato, ker klopi še niso imuni na njega, na frontline so že, so območja, kjer frontline sploh ne pomaga več in je na psu kljub njemu polno klopov. Adnatix pa je tudi repelent, torej odganja komarje, kar je super za hrvađko, kjer zaradi komarjev lahk pes dobi srčno glisto … vsa leta še nikoli ni bilo nobenih reakcij, dajemo pa na en mesec, v času klopov, pozimi pa na tri, zaradi bolh …

Aha… in ta Advantix se tudi lahko v lekarni kupi? Ali se ga dobi kje drugje? Mogoče bi pa pač naslednji mesec poskusila še s tem, da vidim kako je… sicer pa ko sem brala navodila, je pisalo, da se ga da na vrat na zatilje in to je to, nič kam drugam… mogoče si to za Advantix govorila, da se ga da na hrbtišče tudi? A cenovno je pa isto kot Frontline?
Ali je možno, da kuža naslednji dan noče jest in pit, zaradi tega? Je še kdo to doživel? Namreč moj ima v skodelici še včerajšnji obrok (večerni)… včeraj je ful jedel, danes pa štrajka 🙁 pa pit tudi noče kaj… me kar malce skrbi. Sicer je kar živahen, kot ponavadi.
Res sem hvaležna za mnenja, saj je zame vse to prvič in resnično stvari ne poznam. Najboljše je pa izvedeti od ljudi, ki so dejansko uporabniki, saj ti v lekarni ali veterini vedno vsi zagotavljajo, da je v redu in super…

advantix se dobi le pri veterinatju, cena je tam, tam z frontlinem.

Mogoče ima tvoj malo reakcije, ampak, če je sicer živahen, ni panike, včasij jih daje vreme, vročina, tudi nas nikoli cel dan ne je, včasih poleti šele zvečer, pazi le na svežo vodo, naj ima senčko. Naj vsaj pije, večkrat mu ponudi, pazi, da ne bo bruhal in postal tak, le ležal, se ne premikal … dokler pa je nagajiv, poskočen ni panike. Veš vedno so lahko reakcije, saj jim s tem dajemo kemijo, tudi ko bo cepljen, nikoli ne veš, zato pa ga prve dni opazujemo in nato ukrepamo.
Ponavadi se malim kuzkom daje ampule le ob vratu, ker je tudi manj tekočine, nad 10 kg pa se jim daje kot sem opisala, da bolj zaleže.

če te bo pa preveč skrbelo pa mirno pokliči veterinarja, saj ga že imate, saj je moral biti že cepljen in te bodo potolažili. Če veterinarja še nimaš, ga pa najdite, ker ga boš rabila vsako leto, za cepljenje …

Ja veterinarja seveda imamo, pa nočem za vsako figo klicarit 🙂 hehe Saj za hrano me ne skrbi toliko, bolj me zato, da ne pije kaj dosti… mogoče no, se mi zdi malo bolj utrujen. Bili smo zunaj dopoldne pa se je kar zlaufal, zdaj pa spi že 3 ure… 🙂 hehe Pa se vsake toliko časa prestavi kam drugam. Bomo videli kaj bo proti večeru še. Sicer pa kličem veterino, če ne misli nič jest in pit. Sicer je pa tako v stanovanju, tako da ni na vročini 🙂
Verjetno se jaz preveč bojim, da bi bilo kaj narobe. Praska se ne več tako kot včeraj ko sem mu dala ampulo… se tako kot običajno, vsake toliko ga kje kaj posrbi 🙂 ampak to je itak normalno. Koliko časa po tem ko daš npr. frontline (pač kaerokoli ampulo), se pa lahko pojavijo stranski učinki, kot so kakšne alergije ali bruhanje? Verjetno prvi dan, potem pa ne več kajne?

Zdravo!

Mi pa imamo pekinezerko in smo zdaj prvič uporabili frontline ampulo. Nekaj dni po nanosu je blo v redu, nato pa se je začela praskati (sicer ne po vratu, kjer smo ji stisnili ampulo ampak po ostalih delih telesa, še najbolj v predelu repa). Male rane ji mažemo z hladilno kremico, a stanje ostaja enako. Prosim, če je kdo imel podobne težave s svojim psom, naj nam pove ali srbež sam od sebe izgine? – Ali naj obiščemo veterinarja??

Hvalaa!

New Report

Close