fujj – našla sem črva v češnji
Konkretno pri češnjah imamo recimo mi drevesa, ki obrodijo v treh časovnih obdobjih. Vse so nešpricane kar pomeni, da imajo tudi obiskovalce. Prve pojemo preden bi utegnili iz njih kaj narediti. Druge so še povsem zdrave in naredim kakšen kozarec marmelade. Če so not črvički bi pri izkočiščevanju na njih naletela in ne bi skuhala nič.
Tretje so pa že tako pozne, da je marsikatera preluknjana. No iz teh nič ne kuham, ker bi me minil apetit. Ampak jemo jih pa brez zadržkov. Pregovor bi morala spremeniti v, če ne vidiš ne boli :))))
pa saj niste normalni… Češnje s trogovin, ki zemlje še vidijo ne, valda nimajo črvov. In če ste vajeni oz vam je ljubša taka hrana, potem pa… Sadje in zelenjava, ki rastejo na naših vrtovih so tudi s črvami, niso božanske lepe (imajo tudi črne liste), lahko so od polžev pojete ipd. Sam kam gre te svet….
cesenj v trgovinah itak ne kupujem, ker mi tisto malo pocastega brezokusnega mesa okoli pecke ne gre ravno v tek
cesnje, ribez, itd. si vecinoma izmenjujemo s sosedi, sorodniki,… in cesnje kar tezko jem brez da jih dam na pol… zadnjic sem iz sosedove najprej namakala v vodi (priplaval ven en sam), nato pa iz njih spekla pecivo, v cca 100 cesnjah so bili se natanko trije debeli crvi a trije prevec, da bi preostanek brezskrbno pozobala
Mene zanima kako jeste češnje? Razpolovite na pol z roko, nožem, peško ven, in pregledate če je črv notri? Tako me verjetno mine apetit, ker je majhno sadje in zamudno in moraš par ur to pregledovati, da se kaj naješ.
Polovico odgriznete, žvečite, v drugi polovici v roki pa odstranite peško in pregledate le polovico?
Date celo v usta in izpljunete samo peško?A se črv kaj opazi po okusu, se zatipa z jezikom, da je nekaj drugače oblikovanega? Ali če ga nisi videl, niti veš ne, da si ga pojedel.
Fige ješ? Skoraj vsaka dozorjena figa vsebuje razgrajene ose; ose namreč izlegajo jajčeca v plodove, v času razvoja in dozorevanja. In plod fige se “hrani” z ličinkami, jajčeci in eventuelno dozorelimi že neizleženimi osami. V bisvu je tako kot “mesojeda rastlina”, a še na bolj preračunljiv način po liniji najmanjšega odpora