Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek fujj – našla sem črva v češnji

fujj – našla sem črva v češnji

In to takšnega velikega belega….pa koliko sem jih že prej pojedla – fuj fuj fuj.
Odprete češnje in preverite za črvi ali kar pohrustate?

Če ne veš ne boli :)))

Res je 🙂
Vseeno me zanima, kako gledate na te majhne črvičke, ker roko na srce, jih je tudi v ostalem jagodičevju polno – npr v malinah in pa v gobah. Včasih si rečem, če jemo pujca, krave, nam tudi črvički nič ne bojo naredili 🙂

Konkretno pri češnjah imamo recimo mi drevesa, ki obrodijo v treh časovnih obdobjih. Vse so nešpricane kar pomeni, da imajo tudi obiskovalce. Prve pojemo preden bi utegnili iz njih kaj narediti. Druge so še povsem zdrave in naredim kakšen kozarec marmelade. Če so not črvički bi pri izkočiščevanju na njih naletela in ne bi skuhala nič.
Tretje so pa že tako pozne, da je marsikatera preluknjana. No iz teh nič ne kuham, ker bi me minil apetit. Ampak jemo jih pa brez zadržkov. Pregovor bi morala spremeniti v, če ne vidiš ne boli :))))

Huje bi bilo če bi našla samo še pol črva v češnji. :)))

Jaz sem ena takih, odprem vsako češnjo, preden jo pojem. Če jo ne, imam občutek, da se mi po ustih valja tisti negravžni črv in da ga meljem z jezikom in zobmi… bljak… enostavno ne morem. Tako, da oprem, pogledam, pojem, če je ok, če ni, pa zaprem nazaj in vržem proč.

zarad črvov sploh ne jem češenj

Jst jih preverim prvih pet. Če črvov ni, potem lepo jem brez kontrole. V primeru, da najdem črve, se mi zniža apetit in jih ne jem. Črvi so mi ogabni in pika.

pa saj niste normalni… Češnje s trogovin, ki zemlje še vidijo ne, valda nimajo črvov. In če ste vajeni oz vam je ljubša taka hrana, potem pa… Sadje in zelenjava, ki rastejo na naših vrtovih so tudi s črvami, niso božanske lepe (imajo tudi črne liste), lahko so od polžev pojete ipd. Sam kam gre te svet….

cesenj v trgovinah itak ne kupujem, ker mi tisto malo pocastega brezokusnega mesa okoli pecke ne gre ravno v tek

cesnje, ribez, itd. si vecinoma izmenjujemo s sosedi, sorodniki,… in cesnje kar tezko jem brez da jih dam na pol… zadnjic sem iz sosedove najprej namakala v vodi (priplaval ven en sam), nato pa iz njih spekla pecivo, v cca 100 cesnjah so bili se natanko trije debeli crvi 🙂 a trije prevec, da bi preostanek brezskrbno pozobala

če ti gredo črvi na živce potem češnje razkoščiči, posuj s pantakanom, pa bodo vsi poginili.

haha … meni je bolj zanimivo, kako eko higienične mamice svojim sončkom kupujejo vse vrste raznih sokov, ker so kao bolj zdravi pa to … pa se nobena ne vpraša kako sadje (s koliko črvi in gnilobe in…) gre v stiskanje … tak kot pravi savrinka – kar ne veš – ne boli … dober post za provokacijo

Mene zanima kako jeste češnje? Razpolovite na pol z roko, nožem, peško ven, in pregledate če je črv notri? Tako me verjetno mine apetit, ker je majhno sadje in zamudno in moraš par ur to pregledovati, da se kaj naješ.
Polovico odgriznete, žvečite, v drugi polovici v roki pa odstranite peško in pregledate le polovico?
Date celo v usta in izpljunete samo peško?A se črv kaj opazi po okusu, se zatipa z jezikom, da je nekaj drugače oblikovanega? Ali če ga nisi videl, niti veš ne, da si ga pojedel.

Pa piszda, staro temo si moglo ven prvlečt, pa pri teh faking letih, še enih češenj ne znaš jest.

nič ne pregledujemo

Fige ješ? Skoraj vsaka dozorjena figa vsebuje razgrajene ose; ose namreč izlegajo jajčeca v plodove, v času razvoja in dozorevanja. In plod fige se “hrani” z ličinkami, jajčeci in eventuelno dozorelimi že neizleženimi osami. V bisvu je tako kot “mesojeda rastlina”, a še na bolj preračunljiv način po liniji najmanjšega odpora 🙂

New Report

Close