Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek g in strah pred njim

g in strah pred njim

Živjo!

Sem že rodila in to, pa sem mislila, da se bom znebila tega strahu, ampak se ga nisem, ali je mogoče to uspelo kateri? Saj veste v tisti mali kabini čutim srce v glavi kako mi razbija, ne zanm se sprostit, jest bi pa tako rada hodila tja, popolnoma hladna, kot, da ni nič. Kako naj to dosežem???

Strah pred čim?

zamenjaj GA, če bo ONA, ti morda ne bo več tako neprijetno

🙂 Verjetno pred ginekologom. Če se bojiš zobozdravnika, si predstavljaj, kako je super, da ti ni treba k zobozdravniku, ampak h ginekologu.:)

Drugače pa: seveda nikomur ni prijetno, ampak glede na to, da se pač hodi na preglede enkrat na leto, potrpiš, pa je. Tudi jaz nisem nikoli prav sproščena, pa imam že dolgoletni staž.

če je to moški, ga zamenjaj za žensko in ti bo že lažje, če ti še ne bo, pomisli, da enkrat na leto stisneš zobe in tako veš, da vsaj tam spodaj ne bo raka ali česa drugega, da to delaš zase in tistih 15 minut al mal več mine hitro in greš in si spet frej za leto dni. če pa nis tako pridna in hodiš le enkrat na tri leta, že več reskiraš, ampak bolje vsaj 1x na tri leta, kot nič. vsako leto mora ženska na odvzem brisa, kajti le tako ti še vse pravočasno pozdravijo, vse ostalo je laž in blef in misel moških, ki so nam ukinili brezplačni odvzem brisa vsako leto rekoč, da je dovolj 1x na tri leta, japaja, NI! Tukaj smo spet zvisele, saj povsod, kjer o nam odločajo moški.

tudi meni ni prijetno, imam ga čez 14. dni in me že sedaj v želodcu tišči, tako da nisi edina

Hvala enako. Pri meni je enako :((. Pa sem tudi že 1x rodila.

LP

Tista mala črna kabina? Kakšna mala črna kabina? Jaz tudi ne bi hotela hoditi v malo črno kabino.
Ne vem, če res govorimo o ginekologu?

Ma dobro, punce. Saj ne rečem, da je prijetno, ampak vse v življenju pač ni in ne more biti prijetno, ali ne? V takih situacijah si pač zavestno dopovemo, da je stvar nujna in konec. In ne mislimo več na to. Le kako boste prepričale svoje otroke v nujnost nekaterih ne ravno prijetnih posegov in pregledov, če ste same take strahopetke? Sploh ker ne gre za nič takega, kar bi bolelo, ampak samo za neprijetnost.

Eh, časi so res taki, da so se začeli ljudje že vsega bati.

Jaz pa nimam nobenega strahu pred ginekologom. Na faksu sem imela ženska, zdaj imam pa super moškega, ki zmeraj prej počveka, vpraša, kako sem, po otrocih, da prebije led. Skratka, obvlada.

Ma ja, ponekod je pač prostor, kjer se slečeš, pri mojem ginekologu so npr. zavese okrog (kot da greš pod tuš in se zagrneš). Ponekod pa je verjetno kabina. Eh, ene ste res preveč presrane za ta svet, hehe.

Še v življenju nisem bila v črni kabini.

Hehehe, saj verjetno ni tako črna, samo njej se zdi.:)

🙂

Najbrž res.

Mogoče bi ti pomagali nasveti Hudemame, ki je svojo hči vendarle pripravila do tega, da je preživela zobarja.
Po uspešnem obisku pri gini si privošči zasluženo nagrado! Kupi si nekaj lepega.

🙂 Ja, ali pa si prepovej ogled TV, če boš kričala.:)

Mene pa vzburja, a je z mano kaj narobe ?

Najprej ugotovi česa te je strah, šele potem boš strah lahko odpravila.

Ker povsem realno pogledano ginekolog ne boli, tudi nič tako hudega nam ne naredi. Razen tega, da gre za zelo intimen pregled se ne zgodi prav nič hudega. Malo pogovora, par minut pregleda in spet malo pogovora.

Tako, da to vse prihaja iz psihe.
Mogoče lahko res poiskusiš z menjavo za žensko. Čeprav so na splošno gledano veliko bolj grobe, ampak mogoče ti ne bi bilo tako neprijetno.

jaz se po obisku ginekologa vedno “pocrkljam” z obiskom trgovine, pa na kofi grem in grem vsakič lažje

Prvo sem hodila h ginekologu, ker v bližini ni bilo druge možnosti. Bil je grob kot hudič, tako da me je vedno zvijalo, ko sem morala iti na pregled. Potem sem ga zamenjala za žensko, čeprav sem se vozila 60 km v eno smer in mi ni žal! Zelo je prijazna, nežna in vse točno pove, kaj mi bo počela.

Poskusi zamenjati ginekologa, najdi si žensko, po možnosti mlado, vprašaj prijateljice, sodelavke, h komu hodijo one.

Mislim, da nobeni ni prijetno dati noge narazen, ampak kar je potrebno, je pač potrebno. Saj nihče ne pričakuje, da boš uživala in hodila na preglede vsa vesela.

New Report

Close