G Jasna Kuhelj Recer
To ni ‘odpiranje starih tem’ ampak je podajanje povratnih informacij o še aktualni ginekologinji.
Zelo sem vesela da so komentarji še od letošnjega leta, saj tudi sama hodim k ga. Kuhel Recelj in mi je ta forum odprl oči glede nje. Sem k njej odšla z namenom, da izvem kaj več o kontracepciji ker nisem bila prepričana ali je zame ali ne. Moje mnenje je sicer poslušala (tabletke me čustveno uničijo, obroček mi ni bil všeč ker je občutek kot tujek v telesu, nočem pa tudi dobiti strdka po naključju), vendar se ni zanj zmenila, saj me je prepričevala da je kontracepcija nujna, da so sami zapleti če je ne bom jemala, da naj grem na IUS in do takrat (ker imam neredne menstruacije in ker se mora sprožiti za lažjo vstavitvijo) naj jemlem kontr. tabletke češ da ‘v enem mesecu pa že ne boš staknila strdka’.. Torej še vendo obstaja verjetnost?
Ker se je hvalila kakšen strokovnjak je sem jo poslusala, vzela tabletko in.. Spet čustveni zlom. Pa nisem čustveno neuravnovešena oseba, samo ne prenašam tabletk.
Namesto da govori o tem, koliko ona ve, bi me lahko informirala (samo pozitivne strani IUS mi je govorila, nič tveganj) in ne vsiljevala njenega mnenja, predvsem pa tako zadevo jemala resno. Pri njej je ta težava, da je samozavestna in prijazna, zato zmedene in sramežljive punce ne uporabljajo vedno razuma in slepo sledijo navodilom.
Od nje sem odšla z občutkom, da nimam pojma o ničemer in da izkorišam državo, ker mi je rekla da se ne smem zmišljevati glede kontracepcije, če ne jih bodo ukinli. Kaj naj zaradi groženj trpim razna čustvena nihanja, anskioznost in občutek ranljivosti? Ne, hvala.
Jaz imam z njo dobre izkusnje. 3 nosecnosti in vedno, ce je obstajal sum na karkoli mi je dobro svetovala ter ce je bila potreba poslala naprej na preiskave. Res pa je da cakanje vedno, razlog za tem je, da ona vse razlozi in si vzame cas… no vcasih pa tud podebatira zadeve ne ravno v zvezi z ginekologijo …
ze samo narocanje na pregled je znanstvena fantastika. maila ni, na telefon se nihce ne oglasa, poskusam ze vec mesecev.
glede strokovnosti… da v njeni ambulanti v prostor za preglede vstopam skozi omaro, da komentira porascenost in druge osebne specifike, da med pregledom ‘masira’ anus skozi vagino, ker ima obcutek, da sem zaprta…
resnicno je zrela za prijavo.
samo stran od tam!
Sama imam hude krče ob menstruacijah, katerih pri moji starosti naj ne bo bilo več,…in kar je gospa videla za rešitev problema so samo kontracepcijske tablete. Povedla sem ji da mi nobene do sedaj niso ustrezale in potem mi nejevoljno odgovori oz. vprasa če hočem otroka ( odgovorim; da trenutno ne) in nato doda da mocni krci lahko vodijo v neplodnost. In nato mi predpise še boljšo rešitev posmeha vredno: protibolečinske tablete Naklofen….bravo
Tudi jaz izredno nezadovoljna z njo. Do nosecnosti vse okej. V nosecnosti (ki sicer poteka brez problema) pa sem videla kaksna je. To bo moj prvi otrok in sem za kaksno stvar raje vprasala njo, kot da googlam. No, njeni odgovori so bili sarkasticni ali pa je odgovorila z vprasanjem. Celi cas mi je govorila, da se prevec redim (pa sem sedaj v 8 mesecu in sem se vsega skupaj zredila 8kg) in me psihirala kaj jem. Niti na enem pregledu nisem dobila slike iz ultrazvoka. Na morfologiji je rekla naj si posnamem s telefonom. Na enem pregledu me je spravila v jok (ker me je ponizevala in nosecniski hormoni) ter me diagnosticirala z depresijo. Po tem pregledu sem imela dovolj in sem menjala ginekologinjo (bila sem ze cez polovico nosecnosti). Zdaj imam cudovito ginekologinjo, ki se posveti, vedno vprasa ce imam kaksno vprasanje. Ze njene besede, da v nosecnosti noben pregled ni odvec (sploh ce ima nosecnica obcutek, da nekaj ni okej) so mi dale vedeti, da sem izbrala pravo ginekologinjo.
Od Recerjeve samo stran. Naziva dr. si ne zasluzi.
Nikakor ne priporocam!
Cinicna, posmehljiva,… vedno sem iz njene ambulante odsla s solznimi ocmi in obcutkom manjvrednosti.
Pri pregledu je zelo groba, te nadira naj se ze vendarle sprostis, ker drugace ne more delati. Dvakrat sem imela po pregledu tudi rahlo krvav izcedek, kar seveda ni nic cudnega po pregledu brez kakrsnegakoli obcutka.
Zelo je proti splavu in velika zagovornica KT. Ce zelis s prenehanjem KT te strasi o nezazeljenem otroku ali o bolecih menstruacijah, ki prinasajo neplodnost.
Zaradi KT sem bila custveno povsem nestabilna, nisem imela nikakrsne zelje po spolnosti, imela sem tezave s suho noznico in poslednicno bolecimi odnosi. Ko sem ji razlozila kako se pocutim mi je na vse to odgovorila le naj fantu razlozim, da KT zmanjsujejo libido in da dokler ne bova zelela zanositi, naj to pac sprejme. Glede bolecih odnosov pa naj uporabiva se malce vec lubrikanta. Mislim halo?! Kot da je pomemben samo fant, kako se pocutim jaz pa je popolnoma vseeno.
Se bi lahko nastevala pa se bom raje ustavila. Menjava ginekologinje je bila sigurno ena izmed najboljsih odlocitev!
Zanimivo, 11.08.2021 ob 06:48
Sem šla poguglat o njej, pa je na zdravniki.org ena negativna zgodba zgodba z MON-a) , ostale pa pozitivne. In ima oceno 4.4/5. Mogoče na napačni spletni strani oddajate mnenja. Samo v razmislek…
prvic slisim za tisto stran..a je tisto sploh obiskano?
Jaz imam z njo grozne izkušnje, prišla sem že iz ambulante tako objokana, da niti odgovorit nisem mogla sestri, ko me je vprašala kaj je bilo … grozljiva ženska je tale ginekologinja. Zdravniki bi v prvi vrsti morali biti človeški, prijazni, razumevajoči … kaj češ, ni vsak za zdravnika, ona še zdaleč ne.
Sej ne vem, a govorimo o isti ginekologinji. Moja izkušnna je, da je skrbna, previdna, če kaj posumi, naroči na pregled ponovno, praktična, realna, mama treh odraslih otrok, če se ne motim. Tiste, ki vam ni všeč, si pa le poiščite drugo, da ne boste gneče delala pri njej.
Aja, svetovala in uredila mi je nehormonsko kontracepcijo.
Srečno!
Trenutno je moja ginekologinja in bom rekla tako: njena obravnava je od dneva do dneva različna. Moj prvi pregled pri njej je bil okej, brez posebnosti. Drugič sem bila tam zaradi kontracepcije, kjer se mi je zdelo da druge alternative sploh ni. Navajala je samo prednosti tabletk, slabosti so pa po njenem itak zanemarljive. Iskreno mi je dala možnost da sama zberem tabletke – kakšen zdravnik si da se pacient lahko sam odloči o zdravilih. Kaj sem pa jaz vedela kot 20letna mula o kontracepciji. Ima srečo da je do danes vse ok. Potem sem imela sum na policistične jajčnike (v bistvu mi je to povedala kolegica ki je začela z medicino, da naj preverim, da me nič ne stane), ko sem prišla tja me je dr. Kuhelj Recer nadrla da češ zakaj rabim njo če že vem mojo diagnozo. Potem je med pregledom govorila o tem kako imam “zabasano” črevo, kdaj sem šla nazadnje na veliko potrebo, a nimam nič spolnih odnosov… – ti komentarji so se mi zdeli zelo neprimerni. No potem ko sva ugotovili da imam policistične jajčnike je bila tako “ah saj to ni tako pomembno, marsikatera ženska jih ima, če ne nameravaš imeti otroka zdaj to ni tako pomembno…” – to ni nobena strokovnost, če mene vprašate. Da glede čakana v čakalnici sploh ne govorim in o tem da se na telefon ne javi nihče. Najbolj odzivni so prek mailov, kjer pa itak vedno dobiš najprej mail da so trenutno odsoti in potem ko si po enem tednu nekdo odgovori je potrebnih še 5 mailov da dobiš tedmin. Že kakšno leto spremljam ginekologe v Kranju in noben ne sprejema novih pacientov, tako da ob prvi priliki se prepišem k drugemu.
Sem jo imela v študentskih časih, in z mano je bila v redu. Nobenih pripomb, razen nemogočega čakanja v čakalnici. Prijazna, nežna, ustrežljiva. Čisti nasprotje takratne sestre (ampak tega je 15, 16 let), ki si ji moral težave opisati kar na hodniku pred vsemi…
Potem sem se preselila in zamenjala ginekologinjo, neko koncesionarko v Murglah. Se ne spomnim imena zdaj, ampak tisto pa je bila KATASTROFA na dveh nogah. Groba, zadirčna, odpirala vrata medtem, ko sem si še oblačila najlonke in udarjal z nogo ob tla, češ, dajmo, dajmo, pojdi že. Obupna ženska in še bolj obupna ginekologinja. Potem sem odkrila, da obstaja o njej celo morje zapisov na spletu, same negativne izkušnje. K sreči je takrat sprejemala še dr. Eržen Vrlič na Metelkovi. To pa je zdravnica na mestu. Vodila tudi mojo nosečnost. Je ne mislim zamenjati, čeprav se vozim z oddaljenega kraja…
Dr. Kuhelj-Recer je katastrofa, ki si je našla idealno mesto v študentskem domu, kjer dela s prestrašenimi, nevednimi in naivnimi študentkami. Največje veselje ji je predpisovati kontracepcijo – za mozolje, za slabo počutje, za boleče menstruacije in pa absolutno za preprečevanje nosečnosti, ker to je po njeno res grozno, čeprav je pa prosti splavu??
Ne pregleduje dojk, niti na moledovanje in skrb, da je nekaj narobe in kako se je končalo? Samoplačniški UZ, ki je pokazal RAK na prsih – invazivni, 2 x operacija, kemoterapija, obsevanje, doživljenjsko zdravljenje, neplodnost, 85 procentov za 5 letno preživetje, še manj za 10 letno …
Cinična z opazkami, ki smo jih prejele jaz in moje kolegice pri njej – Imate ozko nožnico – vaš partner je pa srečnež. Še ne razmišljate o troku – pa bo že čas, ste že stari. Imate občasnega partnerja – no vsaj nekaj…
Sestra vedno na hodniku sprašuje paciente zakaj so prišli in tam punce razlagajo, krvavim, imam vnetje, boli me – jezus kristus no…. Čakaš pa itak vedno cca 2 ure.
Je zelo arogantna in vzvišena, ima rada jokajoče boge paciente, ko pa kaj vprašaš, pokažeš kaj znanja in več zanimanja pa postane zelo nesramna in pikra.
Ko sem zbolela za rakom, sem končno vložila malo več časa v to, da sem našla drugo ginekologinjo, ki je sprejemala in sedaj sem super zadovoljna, pa to sploh ne moreš verjet kaj pomeni normalen zdravnik proti psihopatu kot je dr. Recelj.
Aja ko sem zbolela, sem seveda z izvidom UZ-ja priletela najprej k njej (ker taka je praksa, da te ginekolog napoti naprej, če gre za raka na rodilih) – in me ni vzela!!! Sploh!!! Naj pridem čez 1 mesec, pa da bomo ponovili UZ po 2 ciklih, da čas nič ne spremeni, pa da naj še naprej jemljem kontracepcijske tablete – OMG, onkologi so s stola padali, ko sem jim povedala. Imela sem hormonskega raka, ki se hrani z ženskimi hormoni, ki so mi jih takoj blokirali. V enem mesecu sem bila jaz že 2 x operirana.
Obstajajo raki, ki te uničijo v nekaj tednih, obstajajo celi taki, zaradi katerih umreš v 3 dneh, ona pa tako…
Poslala sem pritožbo, nikoli nobenega odgovora, potem sem se osredotočila na svoje zdravje, no, včasih pa se še spomnim nanjo. Odvzem licence bi bil nujen.
Za vse, ki imate dobre izkušnje z njo, pa mislim, da ste srečnice le še dokler ne bo šlo kaj narobe, ker takrat se pokaže njena nesposobnost in nemarnost.