Ganglion in kako ste se ga znebili?
Načeloma se to operira brez kakšnih posebnih zadržkov. Druga možnost je punkcija, a ker vrečka ostane, se slej ko prej spet napolni.
Vem pa za primer punce, ki se je na prav priročen način znebila gangliona na zapestju. Igrala je odbojko, žoga je treščila naravnost na bulo in ovojnica je počila. Vsebina, ki se je razlila po podkožju, se je sčasoma zabrazgotinila in gangliona ni bilo več.
Jaz sem sicer po nasvetu moje tašče, naredila tako, da sem malo bolj močno udarila ob rob mize in se mi je bula na ta način zmanjšala, vendar je še vedno prisotna in ob pritisku boli. Več pa si ne upam mlatiti z roko ob trdo podlago, ker me boli. Razen, če začnem trenirat tako kot tisti kungfujevci in mlatit z roko vse močneje ob rob mize, dokler se ne navadim na bolečino in se bom hudiča rešila.
Pozdravljeni.
Sama imam ganglion že 2 leti na zgornji strani roke, na zapestju. V ”višino” meri kar 1 cm :O
Prve 3 mesece me je tako hudičevo bolele, da je bila celotna roka do komolca ”mrtva”.
Potem sem šla k zdr. in je rekla, da če me estetsko res toliko ne moti, naj ”probam” pozabiti
na bolečino, ker čim ti 1x posežejo operativno v ta predel (mišljeno predel zapestja), je roka
lahko potem res doživljenjsko nefunkcionalna oz. manj funkcionalna, kot prej.
V roku pol leta so bolečine res popolnoma izginile, bunkica pač ne.
Dandanes me na ganglion spomnita le ”izrastek” in pa, če se kam ponesreči orng butnem vanj.
Jaz se ne bi šla punkcije (lahko je uspešna, ali pa se ganglion že čez par dni zopet vrne in je s
tem ”narejeno00 nič) oz. operacije, ČE RES NE BOLI ZA POPI**IT
Vso srečo!