Garancija avta, če…
Pozdravljeni!
Pred tednom dni sem kupila rabljen avto od fizične osebe.
Pa začnimo od začetka…..31.3 em avto zaarala in pri ogledu je bila okvara na kolesu.S prodajalcem smo se dogovorili in seveda tudi napisala da okvaro odpravi do prepisa (do 12.4). V torek 8.4 sva bila dogovorjena da pridem po avto.In res avto prepiševa in zagotovi mi da je avto popravljen.Pisno mi tudi napiše,da bo avto delal bp vsaj en mesec. Po treh dneh pa mož vidi da avto sploh ni bil nič popravljen.Pokličem zopet prodajalca in še enkrat mi zagotovi,da je avto dal popraviti,vendar če bi avto peljal na optiko,kakor mi je zatrdil,bi napako na kolesu opazil in optike sploh nebi mogel narediti dokler nebi zamenjal tega kosa.Že včeraj sem ga večkrat klicala pa se ni nikoli javil.Danes ga pokličem vendar iz druge številke in seveda se javi ,vendar se na sto in en način izgovarja da danes ne more in podobno.Poleg popravila pa mi mora dati še homologacijo in pa rezervni ključ.
No skratka ,zanima me kaj lahko še naredim da dobim vse kar mi more dati in pa seveda da popravi avto. Baje da lahko za zamolčane napake zahtevam nazaj kupnino,oziroma v katerem primeru jo lahko zahtevam nazaj?
že vnaprej hvala za odgovor!!!!
Suzana
ojla!
Z avtom je drugače vse ok (smo ga dali pregledati na servis in priklopiti na računalnik) zato se mi ga “toži” vračati,ker lahko res samo še slabše kupimo,pa tudi tole s kolesom ni ne vem kako velik strošek,samo se mi zdi fer da se držimo dogovora -drugače pač odgovarjaj za svoja dejanja.
če imaš že kdaj slabe izkušnje,te te vedno kaj novega naučijo!