Garancija DA ali NE ?
Pozdravljeni!
Najprej zaplet:
Dne 21.11.2013 sem nabavili televizor PHILIPS 32PFL3088H/12 v Merkurju z 2 letno garancijo. Cena 280 EUR.
Pred približno 2 meseci so se začele težave v delovanju na televizorju in sicer so se programi samodejno izbrisali. Ponovno smo jih nastavili in tako je delovalo 14 dni. Nakar se je zopet pojavila ista napaka.
Dne 12.11.2015 sem kontaktiral Philipsov kontaktni center, jim opisal težavo, nakar so mi svetovali nadgraditev programske opreme, kar sem tudi naredil in ponovil postopek shranjevanja TVprogramov.
Dne 25.11.2015 se je zopet pojavil isti izpis in programi spet niso shranjeni v televiziji.
Dne 26.11.2015 sem zopet kontaktiral Philipsov kontaktni center, kjer so mi svetovali naj se obrnem na servis.
Istega dne sem stopil v kontakt z pooblaščenim servisom ter jim opisal napako. Na podlagi opisa so mi poslali okvirno ceno popravila (160 EUR). Na vprašanje ali sem upravičen do garancije sem dobil negativen odgovor saj je dne 21.11.2015 potekla garancija.
O omenjenih postopkih imam pisno korespodenco preko el. sporočil.
Sedaj pa me zanima ali imam kakšen možnosti, da bi lahko uveljavljal garancijo za popravilo?
Ali lahko svetujete, kako lahko rešim to težavo?
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.
Lep dan še naprej
Dušan
poglej še malo po netui, ker lahk je serija televizi fuč, philips pa nekaok ne želi met dodtanih stroškov. Ker se tak feler potem lahko drugače rešuje
160 € pri TV ju vrednem 280 €..pa to so nafto pili al kaj? Pejt na 2,3 rtv servise opiši napako in povprašaj če so kaj zatga servisirali in kolk je koštalo
pa zgornje poste tud pretvori v prakso
srečno pri reševanju tegobe