Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek garderobna soba, naredi sam

garderobna soba, naredi sam

Zanima me, če se je kdo sam lotil izdelave garderobne sobe. Imam majhen prostor kjer bi na eni steni imela samo police od tal do stropa, na drugi pa obešalo za obešalnike. Ker je prostor neobičajne oblike skoraj ni možnosti dobiti kaj tipskega, ponudniki garderobnih sob pa imajo astronomske cene. Če ima kdo kaj izkušenj, prosim za nasvet. Kako se lotiti, kje nabaviti materiale in kakšne ? Skratka vsakega nasveta bom vesela.

Jaz osebno bi angažirala mizarja in mu predstavila svoje želje. Saj jih je veliko, dobiš 3 ali več ponudb, ena bo že ustrezna. Pri tako trajnih zadevah kot je oprema garderobne sobe ni smiselno varčevati. Raje kupi kakšno oblačilo ali čevlje manj. Seveda, če imaš doma kakšnega zaresnega mojstra, ki bi to naredil dobro, pa je vredno poskusiti. Ampak, tudi hobi program, police, vodila itd niso poceni, zraven rabiš kar nekaj orodja, žage, vrtalne stroje itd. pa kar nekaj časa za izdelavo in hojo po (zaprtih) trgovinah. Pri moji znanki je odrasel sin sam izdelal kuhinjo, ki jo je na konvcu stala 5000 eur, brez vsega vloženega dela. Razmisli.

Evo, cevi in dile:

https://meaningfulmama.com/how-to-build-a-diy-industrial-pipe-walk-in-closet.html

Samo dile:

https://www.makingitinthemountains.com/diy-custom-closet-organizer-the-brilliant-box-system/

https://thespacebetweenblog.net/easy-diy-wall-to-wall-closet-shelves/

https://kak-svoimi-rukami.com/sl/tag/garderobnaya/

Lahko pa kakšni stari omari odmontiraš vrata, pobarvaš, zraven pa obešalnik za obleke, par polic…izdelaš po svojem navdihu.

Hobby program, hobbyles, Slovenijales, Izmeri dolžino in z merami tja. Kvadrat iverce bele je 14eur, barvno od 15 do 18eur.Robljenje s trakom 50 centov po metru, abs 2eur po metru in naj zmožničijo, euro po polici. Policnik maš po meri za male dnare v barvi kot želiš. Kakšen mizar neki…

Če res potrebuješ le police in obešalo, potem to ni noben problem: naročiš v Hobbylesu, Slovenijalesu, celo Bauhaus, Obi in podobni ti odrežejo polico po meri.

Kakšnih dimenzij pa je soba? Naša garderoba je 200 x 120, precej ozka torej, ampak smo skombinirali s pohištvom iz Ikee – Pax in Platsa skupaj, različni elementi in korpusi. Notranjost potem urediš po svoje. Na eni strani in na koncu je omara, ki ne sega čisto do stropa – nad njo je toliko prostora, da lahko še kaj daš gor (kovček, potovalke, nahrbtnike …). Brezveze bi bilo tam dajati še eno polico, ker zato ne bi bilo nič bolj praktično, samo dražje. Če ostane kaj prostora med omaro in steno, pa tam daš poličke.

Smo se pa kljub temu, da gre za posebno garderobno sobo, odločili tudi za vrata pri omarah, ker če ni vrat, se vse praši – mene to moti.

Hvala vsem za nasvete. Res potrebujem samo police in eno cev za obešalnike. Pax iz Ikeje sem imela že zrisan pa možu ni blo všeč. Se mu je zdelo prešvoh. Zdaj pa mislim, da ga sploh nimajo več. Mož je kar priročen in bi sam sestavil, le sestavine potrebujemo. Bom pregledala povezave zgoraj.

Pojdi v hoby les ali pa Slovenijales. Oz imas tudi v Medvodah en hoby. Izmeri sobo ,daš tam mere poveš kakšen iveral želiš. Ali 16 ali 18 ali 19. Zarobljeno ali ne. Lahko ti zarobijo samo uspredaj kar se vidi zadaj gor in dol ne rabiš robit razen če želiš. Oni ti lahko celo luknje zvrtajo tako da ti doma samo sestavis. Res pa je zdaj nerodno ker ni odprto. Štango za obešanje pa povsod prodajajo. Ali pa če kdo meče omaro stran mu reci za štango ker štange so ponavadi kar zelo lepe četudi je omara stara.

Za ideje odpres google vtipkas walkin wardrobe closet DIY odpres v slikah in ti zmece ven miljon idej😉
Moj je tudi kar hendi man, ampak mi ni hotel naredit.. sem se malo preseravala, pa je obupal 😁😁

Pri nas se je celotna soba predelala v garderobo. Zato ker” jaz” ne maram imet zabunkane spalnice 😁 in imam v spalnici zgolj posteljo, nocne – bolj kot ne polico s manjsim predalom spodaj, in dva nizka predalnika( iz ikee)

Garderoba je pa pax 😉 sploh predali izvlecni so super zadeva , (ni presvoh- ) ….. zato ker ( en dobronameren nasvet 😉) lahko kupis/ dokupis vrata za omare.

Drugace dobro zgleda odprto, pa ko zdekoriras sobo s srebrnimi ogledali, in otomanom luckami itd…. in je vse lepo zlozeno…. samo za poslikat pa na pinterest… 🙂
Potem pa pride dec( vsaj moj) in iz lepo zlozenega kupa majic ali puloverjev potegne, ven …. ravno iz sredine, ker lih tistega rabi, ostalo pa samo malo zamasi nazaj… in potem ne zgleda vec tolk dobr.
Sicer lahko pospravljas pa ravnas, pa ga probas vzgojit, samo meni to ni uspelo. Tako, da sem sla za dolocene dele garderobe lepo kupit vrata, da ne gledam in me ne iritrira. Zdej je pa ok. . ….poravnam in zlozim ko zlikam …potem pa … na moji strani je lepo

P.s. ni pa poceni pax . Ceprav tud mizar ni, ce zelis izvlecne predale na vodilih 😉

New Report

Close